MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adnan Şenses hayatını kaybetti

Bir süredir tedavi altında bulunan Adnan Şenses yaşamını yitirdi.

Bir süredir tedavi altında bulunan Adnan Şenses yaşamını yitirdi. Ünlü sanatçının aniden fenalaşarak yoğun bakıma alındığı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

ADNAN ŞENSES KİMDİR?

21 Ağustos 1935'te Bursa'da dünyaya gelen Adnan Şenses, ilkokula Ankara İsmet İnönü ilkokulu'nda başladı. Adnan Şenses, tahsilinin devamını İstanbul'a taşındıkları Karagümrük İlk ve Ortaokulu'nda tamamladı. Ailesinin isteği üzerine marangozlukla ilgilenen Şenses, 1956 yılında çevresinin sesine verdiği ilgi doğrultusunda müzik hayatına atıldı. İlk musiki derslerini Suzan Yakar Rutkay'dan aldı.

İlk önce Ankara Radyosu'nda çalışan Şenses, 16 yıl burada hizmet etti. Ardından, ünlü gazinolarda çalıştı, 47 film çevirdi ve birçok albüm yayımladı. 2013 yılında Sezen Aksu'nun hediye ettiği "Bekleyemedin Mi" ve "Kaybolan Yıllar" isimli şarkılarının da bulunduğu "Adnan Şenses Bir Efsanedir" albümünü yayınladı. Albümde Sezen Aksu dışında Selami Şahin ve Selçuk Tekay gibi isimlerin de şarkıları bulunuyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Şenses'in geride bıraktığı eşsiz eserleri ve özgün yorumuyla gelecek nesiller tarafından da örnek ve saygın bir sanatçı olarak anılmaya devam edeceğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Adnan Şenses'in vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Türk musikisinin usta yorumcusu Şenses'in vefatını derin bir teessürle öğrendiğini belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Yarım asrı aşan başarılı sanat geçmişiyle her türlü takdire mazhar olan Adnan Şenses, beste ve güfteleriyle halkımızın gönlünde müstesna bir yere sahiptir. İnanıyorum ki Adnan Şenses, geride bıraktığı eşsiz eserleri ve özgün yorumuyla gelecek nesiller tarafından da örnek ve saygın bir sanatçı olarak anılmaya devam edecektir. Merhum Adnan Şenses'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum."

**FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI** Fenerbahçe Kulübü, sanatçı Adnan Şenses'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Kulübün internet sitesinde yayımlanan mesajda, "Yüksek Divan Kurulu üyemiz, ünlü ses sanatçısı Adnan Şenses'in vefatını, üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Değerli sanatçıya Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz" denildi. **DOKTORLARINDAN AÇIKLAMA** Adnan Şenses'in doktorları hastanede bir açıklama yaptı. Açıklama yapan doktorlardan İlhan Ocak, Adnan Şenses'i 20.30 sıralarında kaybettiğimizi belirterek, "Yaklaşık 3 yıldır mide kanseri dolayısıyla, tedavi görüyordu. Ve bu mide kanseri, tüm vücuduna yayılmıştı. Son 15 gündür de genel durumundaki bozulma nedeniyle hastanemize geldi. Burada kendisine destek tedavisi uygulandı. Bugün sabaha doğru solunum sıkıntıları artmaya başladı. Ve bugün akşam üzeri, solunum yetmezliğinden dolayı kendisini kaybetmiş bulunuyoruz." dedi. Diğer doktoru Mehmet Susam, ise "Kendisi daha önce kalbiyle ilgili bir takım rahatsızlılar geçirdi. By-pass ameliyatı oldu. Ancak bu son dönemde malesef tedavisi olmayan kanserlerden mide kanserine yakalandı. Ve 3 yıl maksimum uzatabildiğimiz kadar destek tedavisi ile uzattık yaşam süresini. Bu süre içerinde tüm acılarını dindirmeye, bu süreyi kontrollü geçirmeye çalışmasını sağladık. Ancak Kader böylemiş. Kendisini çok üzülerek kaybettiğimizi söylüyoruz. Sanat camiamız çok büyük bir ismi, çok büyük bir insanı kaybetti." dedi.
**ÜNLÜLERİN MESAJLARI** Şenses'in ölüm haberi Twitter'da da üzüntüyle karşılandı. İşte ünlülerin Şenses'in ölüm haberinin ardından yazdıkları: **Aziz Üstel @aziz\_ustell4** Üç kez "Gecenin Konukları"'nda ağırlamıştım Adnan Şenses'i; en son 2000 yılında. .. huzur almaya geldim Kalamış'tan" Allah rahmet eylesin. **Reyhan Karaca @Reyhan\_Karaca1 ** Adnan Senses benim icin muzige adim attigim gunden itibaren "Adnan abi"ydi... **emre altug @emrealt1 ** Adnan Senses abiye Allah'tan rahmet tum sevenlerine bassagligi diliyorum.. **Ece Erken @eceerken7 ** Adnan Şenses...Allah yakınlarına sabır versin??Allah rahmet eylesin.. **Emel Sayin @sayinemell1 ** Adnan Şenses'i kaybettik. **Sabahat Akkiraz ?@sabahatakkiraz36 ** Adnan Şenses aramızdan ayrıldı. 2013 sanat dünyamız açısından acı kayıpların yılı oldu. Allah rahmet eylesin. Sabahat Akkiraz **Çiğdem TUNÇ ?@TuncCigdem2 ** Aaah salacak sahilinde karşılıklı oynadikti seninle Adnan Şenses. .gittigin yer nurlarla aydinlansin, Rabbim emanetini cennete kabul eylesin **Mustafa Sarıgül ?@M\_Sarigul1 ** Adnan Şenses'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı dilerim. **Nihat Doğan ?@NihatDogan\_ND45 ** Buyuk ustad degerli buyugum Adnan Senses vefat etmis.Rabbim mekanini cennet etsin basimiz sagolsun :((((
Vitrin

En Çok Aranan Haberler