MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büyük beden model Iskra Lawrence metroda soyundu

"Süper model Gigi Hadid'in büyük beden versiyonu" olarak lanse edilen ve pek çok markanın reklam yüzü olan Iskra Lawrence, New York metrosunda soyunarak dikkat çekici bir eylem gerçekleştirdi.

Sıfır beden çılgınlığının yaşandığı moda dünyasında kendini kabul ettiren 40 beden model Iskra Lawrence dikkat çekici bir eyleme imza attı. Hakkında, ünlü süper model Gigi Hadid'in büyük beden versiyonu denilen ve rötuşlu fotoğraflara savaş açmasıyla bilinen 26 yaşındaki İngiliz model, New York metrosunda mesaj veren bir protesto gerçekleştirdi.


Üzerindeki siyah elbiseyle kompartımana giren Lawrence, metro hareket ettikten sonra beklenmedik bir şey yaparak üzerindeki elbiseyi çıkarıp iç çamaşırlarıyla kaldı. 15 yaşındayken modellik ajanslarından red cevabı alan Lawrence, metroda yaptığı protesto konuşmasında, insanlara kendilerini oldukları gibi sevmeyi, saygı duymayı ve hayattan bu şekilde keyif almayı önerdi.

Kendini tamamen "savunmasız" hale getirmek için üzerinekileri çıkardığını söyleyen Lawrence, "Bir zamanlar güzellik standartlarına uymadığım için kendimden nefret ediyordum. Bu toplumun medya üzerinden bize dayattığı bir standart" dedi. Konuşmasında görünüşlerine aldırmaksızın bütün insanların eşit olduğunu söyleyen Lawrence herkese "Lütfen kendinizi olduğunuz gibi kabul edip bu şekilde sevin" çağrısı yaptı.

"Aynada gördüğüm kişiden nefret ederek büyüdüm" diyen Lawrence, "Çünkü toplum bana yeterince iyi olmadığımı söylüyordu. Bir şeylerin yanlış olduğunu düşündüm çünkü benim bacak arası boşluğum yoktu, selülitlerim vardı" dedi. "Medya sayesinde toplum güzellik standartlarını küçültüyor, oysaki biz bundan çok daha fazlasıyız" şeklinde konuştu.

"Eve gittiğinizde aynaya bakınca güvensizliğinizi ortaya çıkarmayın. Toplumun size söylediği gibi yeterince iyi olmadığınız şeklinde bakmayın, çünkü siz bundan çok daha fazlasısınız. Vücudunuza bakın ve ona neden minnettar olmanız gerektiğini görün. Kendinizle konuşmaya başlayın, olduğunuz kişiyi takdir edin ve ona saygı duyun."


Konuşmasını bitirdikten sonra teşekkür edip elbisesini giyen model, metrodan indi.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler