MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cana yakınlığını kaybediyor

"Acun Ilıcalı'nın başarısı arttıkça eski sıcaklığı kayboluyor"

Cine5 ekranlarında Ece Vahapoğlu'nun sunduğu "Uzun Lafın Kısası" programının konuğu, kişisel gelişim ve başarı üzerine yazdığı kitapları beğeniyle takip edilen yazar Mümin Sekman programda Türkiye'deki başarılı ünlüleri açıkladı.

Ece Vahapoğlu'nun "Türkiye'de çeşitli sektördeki ünlülerin hangileri başarılı? Başarı, ünlülerde kimle özdeşleşiyor?" sorusu üzerine cevap veren Mümin Sekman, "Televizyon dünyası içerisinde son dönemde Acun Ilıcalı bir fenomen oldu. Bir başarı elde etti, başarısını kurumsallaştırıp devam etti. Dünyada şöyle bir trend var; sıcak, yaklaşılabillir ve cana yakınlık önemli bir başarı becerisi olmaya başladı. Acun Ilıcalı'nın da fabrika ayarlarında sıcaklık ve cana yakınlık var. Ancak başarısı arttıkça cana yakınlığını kaybediyor. Amatör ruhken daha sıcak olabilirsiniz ama başarıyı kurumsallaştırmaya başlayınca eski sıcaklığınız kaybolmaya başlar." sözleri üzerine Vahapoğlu "Bu herkeste böyle olur mu, yoksa Acun Ilıcalı'ya "dikkat bu yöne gidiyorsun" diyelim mi?" diye sorunca "Acun'un başarısının geldiği kaynak, sıcaklığı ve cana yakınlığı olduğu için daha önemli. Koruyabilirse korumasını öneriyorum. Bu kendi içinde ikilem, kendini yok eden bir başarı biçimidir. Arabeskçiler de de böyledir. Arabeskçiler yoksulken bir albüm yaparlar, halk der ki benim gibi biri. Albümünü alırlar, ünlü ve zengin birine dönüşür. Kendisi gibi biri olmamaya başlar başarısı sabote eden bir şekle dönüşür." diye cevap verdi.

"Cem Yılmaz sürdürülebilir başarı örneği"

Başarılı ünlüler listesini saymaya devam eden Mümin Sekman, ikinci sırada ünlü şovmen Cem Yılmaz'a yer verdi. "Son dönemde başarısı kadar, başarısının kalıcılığı ile de dikkat çeken isimlerden birinin Cem Yılmaz olduğunu düşünüyorum. Sıfırdan zirveye çıkması ve zirvede kalması sürdürülebilir başarı örneği. Cem Yılmaz'ın başarısının dikkat çektiğini düşünüyorum. Kendini unutturmuyor ama fazla da göz önünde olmuyor. Espri üretim yeteneğinin dozuna göre görünürlük yönetimini çok iyi yaptığını düşünüyorum." sözleriyle ünlü şovmenin başarı sırlarını açıkladı.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler