MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Çingenem' şarkısının hikayesi şaşırttı

Yayınlandığı döneme damgasını vuran Ebru Gündeş'in 'Çingenem' şarkısını 30 yıllık cezaevi yönetici yardımcısının yazdığı ortaya çıktı. Haberi duyan şaşıp kaldı.

Ebru Gündeş'in Çingenem şarkısını yazan, Kibariye ve Selami Şahin'e de şarkı veren ismin Kartal H Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdür Yardımcısı Sedat Erdoğdu olduğu ortaya çıktı.

MAHKUMLARIN HİKAYELERİ ONA İLHAM OLDU

Pişmanlık, hüzün ve vicdan azabı gibi duyguların yoğun bir şekilde hissedildiği cezaevlerinde 30 yıldır müdür yardımcılığı yapan Sedat Erdoğdu, bu sayede yazar yönünü fark etti. Sedat Erdoğdu'nun uzun meslek hayatı boyunca karşılaştığı olaylar, mahkumların hayat hikayeleri 8 roman yazmasına ve birçok ünlü sanatçıya şarkı sözü vermesine neden oldu.

ÇİNGENEM BAŞTA OLMAK ÜZERE PEK ÇOK ŞARKIYI YAZDI

Yayınlandığı döneme damgasını vuran Ebru Gündeş'in 'Çingenem' şarkısının yanı sıra Selami Şahin'in Mahpus, Kibariye'nin Gücendim, Metin Kaya'nın İstanbul Hatırası gibi birçok şarkının yazarı olan Sedat Erdoğdu, ünlü isimler için şarkı sözleri yazmaya devam ediyor. Yönetici kimliğinin yanı sıra sanatçı kişiliğiyle diğer cezaevi yöneticilerinden ayrılan evli ve iki çocuk babası olan Sedat Erdoğdu, insanların çok bilinen şarkıları kendisinin yazdığını öğrenince çok şaşırdıklarını ifade etti.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler