MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deniz Seki tahliye oldu

Şarkıcı Deniz Seki, uzun zamandır tutuklu bulunduğu Bakırköy cezaevinden tahliye edildi. Uyuşturucu temin etmek suçundan 2.5 yıldır Bakırköy cezaevinde tutuklu bulunan Deniz Seki, bugün özgürlüğüne kavuştu. Sevenlerinin ve bir gazeteci ordusunun kendisini beklediği Deniz Seki büyük bir sevgi seli içinde özgür dünyaya merhaba dedi.

Kısa bir açıklama yapan Deniz Seki, "Ben de sizi çok özledim. Çok zorlu bir yolculuktu. İki gün sonra basın toplantısı yapacağım. Müsade ederseniz biraz dinlenmek istiyorum. Sabahtan beri beklediniz. Ayaklarınıza sağlık" ifadelerini kullandı.

Deniz Seki dinlenmek için Mecidiyeköy'deki otele doğru yol aldı.

Seki'nin çıkışında cezaevinin önünde arbade yaşandı.

Seki'nin kolyesindeki ayrıldığı yönünde haberler çıkan sevgilisi Faruk Salman'ın isminin yazması dikkat çekti.

Onu karşılamaya gelen pek çok hayranından biri de Leyla Bilen isimli yaşam koçu oldu. Seki hayranı olan Bilen, onun hapse girmesiyle birlikte satın aldığı ve beslemeye başladığı güvercini salıverdi. Kendisini karşılamaya gelen hayranlarına çok sevinen Seki, muhabirlerin sorularını ise uzun uzadıya yanıtlamak yerine üç gün sonrası için bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyleyerek aracıyla birlikte hapishaneden ayrıldı. Seki özgürlüğünün ilk saatlerini Mecidiyeköy'deki bir otelde annesi ve ailesiyle birlikte karşılayacak. Seki'nin bir süre bu otelde kaldıktan sonra basın açıklaması yapacağı söylendi.

EŞYASI TAŞINDI

Deniz Seki'nin kardeşi Serkan Seki ve nişanlısı Faruk Salman, 46 yaşındaki şarkıcının özel eşyalarını kolilerle cezaevinden dışarı çıkardı.

DENİZ SEKİ NEYLE SUÇLANMIŞTI, NEDEN CEZAEVİNE GİRDİ?

2009 yılında jandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Deniz Seki, hakkında uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk davada serbest bırakılıp hakkında tutuksuz yargılanma kararı çıkarılmıştı.

Ancak bir süre sonra mahkeme tarafınca Deniz Seki hakkındaki karar bozuldu ve şarkıcı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Mahkeme Deniz Seki'nin yakalama kararını tutukluluğa çevirdi. Deniz Seki aleyhine 18 Şubat 2010 tarihinde uyuşturucu ticaretine yardım etmek suçlamasıyla 8 yıl hapis cezası istendi. Ayrıca davayı yöneten savcı, Deniz Seki'nin uyuşturucu madde kullanmak suçundan tedavi edilmesine ve denetimli serbestlik uygulanmasına karar verilmesini istedi.

Davada Deniz Seki'nin eski sevgilisi Hüsnü Şenlendirici'nin de ifadesine başvuruldu. 24 Şubat 2010 tarihinde görülen davanın ardından Deniz Seki, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne götürüldü. Savcıya verdiği ifadede Deniz Seki, ''Ben sadece içiciyim. Ticaret yapmadım'' sözlerini sarf etti.

47 yaşındaki Deniz Seki, cezaevinde geçirdiği 218 günün ardından 2 Kasım 2010 tarihinde görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

Ancak İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan ve dava dosyasını İnfaz Savcılığı'na gönderilen şarkıcı Deniz Seki hakkında yakalama kararı çıkardı. Yakalama kararının ardından şarkıcı izini kaybettirdi.

15 Kasım 2014'te Esenyurt'ta saklandığı evde gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Deniz Seki 16 Kasım 2014'te tekrar cezaevine gönderildi.

ÜNLÜ İSİMLERDEN DENİZ SEKİ'YE DESTEK MESAJLARI

Seren Serengil

Tatlım ,canım , dünya güzelim melek kalplim seni bekliyoruz. ..bak bitti işte kavusuyoruz. . Mutlu günler başlıyor artık .. sana özel programı bile 12.00 ye aldık sırf senin bu anlarını canlı canlı herkese aktarabilirsiniz adına. . mutluluğunu paylaşabimek için. ... Sevdiğin adam bekliyor biz bekliyoruz hadi kapı açılsın versinler seni bize artık. ????????

Metin Arolat

Son bir gece. Özgürlüğe son bir gece. Suçlu yada değil. Haklı yada haksız. Verilmiş bir ceza ve o ceza çekildi. Bitti. Son bir gece kaldı Deniz. En uzun gecelerinden biri belkide. Ama o güneş doğacak. Bundan sonra umarım, bütün yaşananlardan çıkartılması gereken bir ders varsa çıkartır, istediğin gibi, seni sevenlerinle birlikte şahane bir hayat yaşarsın. Seni üzecek şeyler, senden uzak olsun.

Nilgün Belgün

Sevgili Deniz bu gece belki de senin en uzun gecen olacak. Yarın özgürlüğüne kavuşuyorsun. Hayatta en önemli değer özgürlüktür. Bundan sonra sonsuza kadar mutlu bir hayat yaşaman dileğimdir. Gerisi nasılsa gelir #Deniz Seki İyi geceler…

Gonca Vuslateri

Bitti Denizim… Sular çekildi. Geriye deniz yıldızları kaldı. Ne köpekbalığı, ne ürkütücü balıkçılar, ne zorlu dalgalar… Geçti hepsi. Sevenlerin sana kavuşuyor. Bu son gecende tüm tecrübene sağlık diyeceğimiz bestelerinle geliyorsun. Sesini çok özledik. Haydi buluşalım, sarılalım minnoş yüreklim, pamuk ellim. Biricik, zamansızca birbirimize kavuşup dertleştiğim güzel sohbetli, güzel yürekli insan… Allah kurtardı…

Vitrin


En Çok Aranan Haberler