MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ferman Toprak'a şantaj iddiasına avukatından açıklama

Ünlü şarkıcı Ferman Toprak 100 bin dolar vermezse çıplak fotoğraflarını medyaya vermekle tehdit eden eski sevgilisinden şikâyetçi oldu.

Türkan K.'ye 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı "Hayatı tespih yapmışım" isimli şarkısı ile tanınan Ferman Toprak, bir yıl önce sahne aldığı mekânda tanıştığı Türkan K. ile birlikte olmaya başladı.

ÇIPLAK UYURKEN FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİ

Ünlü sanatçı bir müddet sonra Türkan K.'den ayrılarak başka bir kişi ile nişanlandı. Bu duruma hırslanan Türkan K., Ferman Toprak'ın çıplak ve uyur vaziyetteki fotoğraflarını ünlü sanatçıya göndererek fotoğrafları basına sızdırmakla tehdit etti. Aile ve sanat hayatını bozacağını söyleyerek Ferman Toprak'tan 100 bin dolar isteyen genç kadın, bu isteğini kabul etmeyen ünlü sanatçıya bu kez de hakaret içerikli mesajlar göndermeye başladı.

ESKİ SEVGİLİDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Soluğu savcılıkta alan Ferman Toprak, şantaj yoluyla kendisinden para isteyerek hakaret eden eski sevgilisinden şikâyetçi oldu. Savcılık tarafından başlatılan soruşturmada, Toprak'a tehdit ve hakaret içerikli mesajların Türkan K.'nin annesine ait telefondan atıldığı belirlendi.

"SADECE CİNSEL BİRLİKTELİK YAŞAMIYORDUK"

İfadesine başvurulan Türkan K. yaptıklarından dolayı pişman olduğunu kaydederek, "Ferman'ın iddia ettiği gibi sadece cinsel birliktelik yaşamıyorduk. Ben onu seviyordum. Fakat beni terk etti. Başka biriyle nişanlanınca dayanamadım. Canını yakmak istedim. Pişmanım. Uzlaşmak istiyorum" dedi.

TOPRAK, UZLAŞMA TALEBİNİ REDDETTİ

Ferman Toprak'ın menajeri İsmet Günbeyi'inin de tanık olarak ifade verdiği soruşturma sonunda, şüphelinin uzlaşma teklifini reddeden Ferman Toprak'ın şikâyeti üzerine Türkan K. hakkında "sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" ve "şantaj" suçları kapsamında dava açıldı. 5 yıla kadar hapsi istenen şüpheli, ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

İşte Ferman Toprak'ın avukatının yaptığı o açıklama;
04.02.2016 tarihinde tüm yazılı ve görsel basında, özellikle internet sitelerinde "FERMAN TOPRAK'A ESKİ SEVGİLİDEN ÇIPLAK FOTOĞRAFLI ŞANTAJ" başlığı ile mücekkilimiz Ferman Toprak hakkında yayınlanan gerçeke aykırı ve soruşturma dosyasıyla ciddi çelişkiler içeren haberler mücekkilimizin kişilik hakklarına saldırı teşkil etmekle birlikte diğer taraftan kamuoyu önünde yıpratıcı ve müvekkilimizin sağlığını zedeler niteliktedir.

Mücekkilimiz, asılsız ve yanlışlarla dolu haberler sebebiyle manevi ve ailevi sıkıntılar yaşamaktadır. Yayınlanan haberde belirtildiği şekilde, bahsi geçen şahıs mücekkilimizin eski kız arkadaşı olmadığı gibi aralarında hiçbir duygusal ya da cinsel birliktelik de yaşanmamıştır. Söz konusu fotoğrafın şahıs tarafından ne şekilde ele geçirildiği bilinmemektedir. Konuya ilişkin yargı süreci devam etmekte olup, konu hakkında ayrıntılı bir tespit ve somut herhangi bir delil ortaya konulmadan içerik bazında bunca yalan-yanlış haber içeren yayınların ne amaçla yapıldığı anlaşabilmiş değildir.

Müvekkilimizin yıllarca şerefiyle ve haysiyetiyle icra ettiği sanatı ve huzurlu aile yaşantısı gibi paha biçilemez değerlerini her zaman olduğu şekilde korumaya devam edecektir. Ancak hakaret, tehdit, yalan haber ve şantaj yoluyla bu değerlerini hedef alınmasına da kayıtsız kalmayacaktır. Dolayısıyla, söz konusu yanlış ve dayanıksız haberleri yayınlayan tüm yazılı ve görsel basın organları ve haber sahipleri hakkında hertürlü hukuki ve cezai dava haklarımız saklı tuttuğumuzu ve gerekli kanun yollarına başvurduğumuzu kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Ferman TOPRAK Vekili
Av. Çağdaş Çelik

Vitrin


En Çok Aranan Haberler