MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selen Soyder, eşiyle yemekte aşka geldi

Geçen yıl Ağustos ayında gizlice evlenen oyuncu Selen Soyder ile reklamcı eşi Oren Fransez, Akmerkez'de öpüşürken görüntülendi.

Geçen yıl Ağustos ayında gizlice evlenen oyuncu Selen Soyder ile reklamcı eşi Oren Fransez, önceki gün Akmerkez'de objektiflere takıldı.

ROMANTİK ÇİFT

Baş başa yemek yiyip, şaraplarını yudumlayan çift, hayli romantikti.

Birbirlerine sarılan ikili meraklı bakışlara aldırmadan uzun uzun öpüştü.

SELEN SOYDER KİMDİR?

26 aralık 1986 yılında İzmir Alsancak'ta doğdu. Tam adı Mükerrem Selen Soyder olarak biliniyor. Yanya göçmeni olan bir ailenin tek çocuğudur. İlkokul ve ortaokulu İzmir'de bitirdi. Lise öğrenimini yine İzmir'de olan Selma Yiğitalp Lisesinde bitirdi. Üniversite eğitimini ise Bilgi Üniversitesi'nin Tarih bölümünde devam ettirmekte.

KARİYERİ

2006 yılında 'Miss Model Of Turkey' adlı güzellik yarışmasında Türkiye'nin en iyi modeli olarak seçildi. Daha sonra Çin Halk Cumhuriyeti'nde 'Miss Bikini Of The Universe' yarışmasında Türkiye'yi temsil etti. Bu yarışmada 1. olan Soyder, aynı zamanda 'En İyi Milli Kostüm Ödülü'nü de kazandı.

Bu yarışma ile dünyada bir ilk olan 'Kızıl Kraliçe' ünvanını aldı. 2007 yılında Star Tv kanalında düzenlenen 'Miss Turkey' güzellik yarışmasına katıldı ve 1. seçildi. Daha sonrasında Türkiye'yi temsilen 'Miss World 2007' yarşmasına katıldı, ancak ilk beşe giremedi. Güzel oyuncu-modelin boyu 1.78, kilosu 54, vücut ölçüleri ise 89-60-90'dır.

2007 yılında 'Vakko' adlı markanın modelliğini yaptı. Sonrasında dil eğitimi almak için Kanada'ya gitti. 2009 yılında tekrar Türkiye'ye dönen Soyder, babasının isteği ile spikerlik kursuna gitti. Star Tv Ana Haber'de staj yapmaya başladı, Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil'in haber ekibinde bulunundu ve bir süre spikerlik yaptı. Daha sonra dizi teklifi aldığı için spikerlikten ayrıldı.

DİZİLERDE OYNADI

İlk oyunculuk deneyimini 2010 yılında Fox Tv'de yayınlanan 'Yer Gök Aşk' adlı dizide başrol oynayarak gerçekleştirdi. 2012 yılında dizinin 2. sezonunda Türkiye dizi tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve oynadığı dizinin yapım şirketinin bir başka dizisi olan 'Lale Devri' adlı diziye aynı karakter ve isimle transfer oldu. Bu dizide de yine başrol oynadı ve izleyiciden büyük ilgi gördü. Kendisi gibi dizide başrol olarak oynayan Tolgan Sayışman ile birliktelik yaşadılar.

Dizideki aşkları gerçeğe dönüşen çiftin birliktelikleri üç sene kadar sürdü. İdealara göre tek çocuk olarak serbest büyüdüğünü söyleyen Soyder, Sayışman'ın kısıtlamalarını katlanamadı ve ilişkilerini bitirdiler. 2013 yılında yine bir ilki gerçekleştirerek Soyder'in adına 'Seleninst' diye bir dergi çıkarıldı ve adına ilk dergi açılan insan olarak tarihe geçti. Yine aynı yıl 'Lale Devri' adlı dizideki performansı ile 2 ödül birden kazandı.

HAYATINI OREN FRANSEZ İLE BİRLEŞTİRDİ

İlk ödülü 19. Siyaset Dergisi Ödülleri, Yılın Tv Kadın Yıldızı ödülü, İkincisi ise 4. Prestij Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü oldu. 2014 yılında yayınlanan 'Reaksiyon' adlı dizide başrol olarak rol aldı. İlklerin kadını olarak anılan Soyder yine aynı yıl 'Miss Turkey 2014'de jüri üyeliği yaptı. Güzel oyuncu 2015 yılının ağustos ayında uzun zamandır birlikte olduğu reklamcı Oren Fransez ile gizli bir şekilde evlendiler. Evliliklerinin 3. ayında muhabirlere evlendikleri açıklayarak herkesi şoke ettiler.

Soyder tam bir hayvan sever. O kadar ki ehliyeti ve arabası olasına rağmen 'ya bir hayvanı ezersem' korkusu ile araba sürmekten kaçınıyor. Bir röportajında "Biliyorum saçma gelebilir bu korkumu yenmem gerekiyor." dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler