MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarık Akan sergisi açıldı

Türk sinemasının 102'nci yılı etkinlikleri kapsamında Beyoğlu'ndaki TÜRVAK Sinema Tiyatro Müzesi'nde Tarık Akan sergisi açıldı.

"Saygı ve Sevgi" temalı serginin açılışına eylül ayında yaşamını yitiren Tarık Akan'ın çocukları Yaşar Özgür Üregül ve Özlem Üregül'ün yanı sıra Türkan Şoray, Türker İnanoğlu, Gülşen Bubikoğlu, Meral Orhonsay ve Safa Önal da katıldı. Açılış töreni, usta oyuncunun filmleriyle hazırlanan özel kolajın gösterimiyle başladı.

Ardından söz alan Türkan Şoray, "Tarık, sinemadaki dik duruşuyla örnek bir sanatçıydı. Türk sineması yaşadığı müddetçe o da yaşayacak. Hepimizin kalplerine dokundu. Hâlâ onun rahmetli olduğuna inanamıyorum. Telefon açsam yanıt verecek hissindeyim" diye konuştu.

Gülşen Bubikoğlu da "Böylesine yetenekli ve yakışıklı bir adamla birlikte oynamanın değerini şimdi daha iyi anlıyorum. Setlerde onunla dost olmak çok kolaydı, çünkü empati yeteneği gelişmişti. Yaşantısında ise meşakkatli yoldan gidip insanların dertlerini kendisine dert edindi. Yerinin dolması mümkün değil" dedi.

Kürsüye son konuşmacı olarak çıkan Türker İnanoğlu ise "Müzemizde Kemal Sunal'dan Adile Naşit'e kadar pek çok önemli oyuncunun heykeli vardı. Geç de olsa Tarık'ın da heykelini müzemize kazandırdık. Benim için çok iyi bir arkadaştı" açıklamasını yaptı.

Sergide heykel sanatçısı Bülent İşcan tarafından Tarık Akan'la birebir aynı boyutta yapılan silikon heykelin yanı sıra çeşitli illüstrasyonları, gazete kupürleri, portreler ve film afişleri yer alıyor.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler