MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Televizyondaki evlilik programları KHK ile yasaklandı

Evlilik programlarının kaldırılması için bir süredir konuşulan adım, Kanun Hükmünde Kararname ile atıldı. Evlilik programlarının kaldırılmasının yanında takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünlerin sağlık beyanıyla satışı da yeni KHK ile sınırlandırılmış oldu. Yaptırım kararlarına uymayan kanallara ise bir yıl içerisinde yirmiden fazla ihlal etmesi halinde beş güne kadar yayın durdurma

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) evlilik programları yasaklandı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 16 Mart'ta ''TV'lerdeki evlilik programlarında aile değerlerimize, ahlakımıza, inancımıza aykırı abuk subuk şeyler yapıyorlar.
Neymiş efendim; reytingleri ve reklam gelirleri çok yüksekmiş. Olmaz olsun böyle reklam geliri. Tasarı hazırladık. KHK çıkartabiliriz'' demişti.

Hükümet, dediğini dün yaptı ve Olağanüstü Hal'in (OHAL) verdiği yetkiye dayanarak KHK ile tüm evlilik programlarını yasakladı.

AÇIKLAMA YAPMADILAR

Esra Erol, Zuhal Topal, Seda Sayan ve Uğur Arslan henüz bir açıklama yapmadı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), şikayet rekoru kıran evlilik programlarına son bir yılda toplam 11,2 milyon lirayı aşan ceza verdi.

KHK'DA EVLİLİK PROGRAMLARIYLA İLGİLİ O BÖLÜM:

Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dâhil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına ve/veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez.

Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları, yerel aranır numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilişkin numaralar ile özel ücrete tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılmak suretiyle, izleyici ve dinleyicileri yanıltıcı ve/veya haksız kazanca neden olacak şekilde yarışma, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altında ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntemle ürün tanıtımı, satışı ve pazarlaması yapılamaz."

Vitrin


En Çok Aranan Haberler