MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yattara'nın sevinci olay yarattı

Survivor 2016'nın 9 Şubat Salı akşamı yayınlanan bölümünde ödül oyununda rakibini dize getiren Yattara, takımına kazandırdığı puanı kolbastıyla kutladı.

Aldığı puandan sonra 'Karadenizliyim ben' diye bağıran Yattara oynadığı kolbastıyla takım arkadaşlarını çoşturdu.

YATTARA KİMDİR?
Futbola ülkesi Gine takımlarından San Garedi'nin altyapısında başladı. 1998'de aynı kulüpte profesyonel oldu. Bir yıldan kısa süre Athlético de Coléah'ta top koşturan Yattara, 2000'de Belçika ekiplerinden Royal Antwerp ile anlaştı. 2003 yılında kariyerinin büyük bir kısmını teşkil eden Trabzonspor'a 400 bin dolar karşılığında transfer oldu. Trabzonspor kariyerinde inişli çıkışlı dönemler yaşayan Yattara, Trabzonspor kariyerinde iki Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Türkiye'de beş yıldan fazla zaman geçiren Yattara, Türk vatandaşlığı için başvurma hakkı kazandı ve başvuruda bulundu. Önceleri başvurusu kabul edilmese de 29 Ekim 2010'da resmen Türk vatandaşı oldu. 2016 Survivor da ünlüler takımında yarışmacı oldu.

Gine kulüpleri

Ibrahim Yattara, futbol hayatına 1990'da, ülkesi Gine'nin San Garedi takımında başladı. 1998'de bu kulüpte profesyonel oldu. 2000'de, Gine'nin en üst düzey futbol ligi Guinée Championnat National ekiplerinden Athlético de Coléah'a transfer oldu.

Royal Antwerp

Athlético de Coléah'ta Avrupalı futbol gözlemcilerinin ilgisini çekti ve kardeşi Naby Yattara ile birlikte 2001 yılının ilkbaharında Belçika'nın Royal Antwerp takımına transfer oldu. Burada sağ kanat oyuncusu olarak oynadı. Royal Antwerp'in o zamanki teknik direktörü Henk Houwaart'ın yönetiminde yeterince forma şansı bulamadı ve teknik direktör tarafından zaman zaman rezerv takıma yollandı.

Trabzonspor

İbrahim Yattara, 2003-2004 futbol döneminde yeni yapılanmaya gitme kararı alan zamanın Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer tarafından 20 dakika izlendi ve Trabzonspor'a 400 bin dolar karşılığında transfer edildi. Yattara bu transferden sonra, Trabzonspor'un 49. yabancı futbolcusu oldu.Yattara, ilk sezonunda oynadığı 36 resmî maçın sadece 10'unda ilk 11'de başlamasına rağmen, ligde oynadığı 30 maçta 15 asist yaptı. Aynı sezon beş de gol atan Yattara, spor Toto Süper Lig'in asist kralı oldu. İlerleyen dönemlerde Trabzonspor'un teknik direktörlerinin birçoğuyla problem yaşayan Yattara, ilk 11'de birçok kez forma bulamadı. Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz ile birlikte mücadele ettiği takımda "muhteşem üçlü" olarak bilinen üç oyuncudan biri oldu. 2004'te gittiği millî takım kamplarından geç dönmesi ve disiplinsiz davranışları yüzünden, İbrahim Ege ile birlikte kadro dışı bırakılmasına rağmen, daha sonra affedildi.Daha sonraki dönemlerde ise Yattara'nın ülkesine gidiş gelişleri sorun oldu ve bazen affedildi bazen de para cezasına çarptırıldı.Bunun yanında hakkında polise ve mahkemeye de şikayetlerde bulunuldu.

Oynadığı göze hitap eden futboluyla taraftarın en sevdiği futbolculardan olan Yattara, savunmalara yaşattığı zor anlardan dolayı taraftar tarafından "kara bela" lakabına layık görüldü. Spor yorumcusu Haşmet Babaoğlu Yattara için: "Yattara'nın 15 dakikada yaptıklarını diğer büyüklerin kanat oyuncuları 90 dakikada ancak yapabiliyor." yorumunu yaparken,Yattara'nın gününde olduğunda neler yapabileceğini belirtti. Milliyet gazetesi spor yazarı ve GOAL dergisi çalışanı olan Uğur Meleke ise, Yattara'dan "Gineli Sanatçı" olarak bahsetti. 2008-2009 futbol sezonunun 28. haftasında Trabzonspor'un 2-0 kazandığı maçta, Gençlerbirliği'ne attığı gol World Soccer'ın Haziran sayısında ayın en güzel 5. golü seçildi. Kazanılan maçlardan sonra oynadığı ve ünü Macaristan'a kadar giden kolbastı oyunuyla dikkat çekti. Oyunu yakın arkadaşı HASAN Üçüncü'den öğrendiğini söyledi.

Al Shabab

Yattara'nın Trabzonspor ile olan sözleşmesi 2010-2011 sezonun sonunda sona erdi. Yattara, da 2011 - 2012 sezonu başlamadan önce sözleşmesinin sona erdiği Trabzonspor'dan üzüntüyle ayrılarak Suudi arabistan ekiplerinden Al Shabab'a transfer olmuştur. 2012-13 Süper Lig sezonu öncesinde Bursaspor'la üç yıllık anlaşma imzalamak üzere Türkiye'ye geldi. Ancak kısa süre sonra, yapılan görüşmeler sonrasında transfer gerçekleşmedi. Ertesi gün, yine Süper Lig'de mücadele eden Mersin İdman Yurdu ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Mersin İdman Yurdu

2012-2013 sezonu başında Mersin İdman Yurdu ile anlaşarak yeniden Türkiye'ye dönen Yattara Mersin İdman Yurdu formasıyla Süper ligde 4 maça çıkmış ve ardından uzun süren bir sakatlık geçirmiştir.

La Louviere

İbrahim Yattara, Haziran 2013 tarihinde Belçika ikinci lig ekiplerinden La Louviere ile anlaşmıştır.ve 2015 de futbolu bırakmıştır

Hakkındaki transfer dedikoduları

Yattara'nın birçok kez Fenerbahçe ile adı transfer dedikodularına karışmıştır. Fenerbahçe'nin yanı sıra, Mayıs 2008'de biten sözleşmesini uzatmadan önce, Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Yattara ile ilgilendiği iddia edilmiştir. 2008-2009 sezonu başında Katar kulübü Al-Sadd 15 milyon € teklif etmiş ve yönetim tarafından kabul edilmiştir; ancak kulübün son anda parayı yatırmayı geciktirmesi üzerine transfer gerçekleşmemiştir. Gerçekleşmeyen bu transferden sonra basında:"Aynı sakatlık Hüseyin'de de var, o oynuyor, Yattara niye oynamıyor?" diye sorular sorulmuş, Yattara da bunlara cevaben:"Bilerek veya tepki için oynamadığım iddiaları çok çirkin... Nasıl böyle bir şey düşünülebilir." demiştir. Yine aynı yılın ara sezon transfer döneminde adı Real Madrid ile anılmıştır. Ayrıca Yattara, Trabzonspor'a gelmeden önce Chelsea'den teklif aldığını söylemiştir.

Millî Takım Kariyeri

İbrahima Yattara, Gine Millî Futbol Takımı'nda orta saha, Sağ açık olarak görev yapmaktadır. Yattara, Gine Millî Futbol Takımı'nda 20 numaralı formayı giymektedir. Yattara, Gine Millî Futbol Takımı forması altındaki ilk golünü 5 Eylül 2010'da oynanan 2012 Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde Gine'nin Etiyopya'yı 4-1 yendiği maçta 1 gol atarak kaydetmiştir. İbrahima Yattara, Gine Millî Futbol Takımı ile şu ana kadar 22 maça çıkmış ve 1 gol kaydetmiştir.

Yattara'nın bu şovu sosyal medyada da çok konuşuldu. İşte Yattara hakkında yapılan yorumlardan bazıları;


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler