MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yonca Evcimik'le Hande Yener'i birbirine düşüren dava

Yonca Evcimik'in şikayetçi, Hande Yener'in sanık olduğu "Full albüm arak" davasında iki ünlü popçu mahkemede ifade verdi.

Evcimik, Yener'in kendisini toplum önünde küçük düşürmeye çalıştığını iddia ederken, Yener, isim vermediği halde Evcimik'in tweeti neden üstüne alındığını anlamadığını söyledi.

Yonca Evcimik, Hande Yener ile Berksan'ın düet yaptığı "Haberi Var mı?" şarkısının kendi şarkısı "Yallah Sevgilim"in kopyası olduğunu iddia etmişti. Hande Yener'in Harbiye Açıkhava konserinde söylediği şarkıyı dinleyen Yonca Evcimik, sosyal medya hesabından "Yallah Sevgilim" adlı şarkının linkini verip "Haberi Var mı?'nın orijinalini dinleyin arkadaşlar" şeklinde yorum yapmıştı. Bunun üzerine Hande Yener ise Evcimik'e ait "Yonca Evcimik 15" adlı albümün "Burası İstanbul" şarkısının çalıntı olduğunu öne sürerek "Full albüm arak" ifadelerini kullanmıştı.

İki ünlü popçunun Twitter kavgası yargıya taşınmış, Hande Yener hakkında hakaret suçundan Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Yonca Evcimik ve Hande Yener iki gün arayla celse arası ifade verdi. Geçtiğimiz Salı günü avukatı Ayşegül Mermer ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen şikayetçi Yonca Evcimik, Hande Yener'in cezalandırılmasını istedi.

"HIRSIZLIK YAPTIĞIMI İDDİA ETTİ"
Evcimik, "Hande Yener, o tarihte çıkarmış olduğum müzik albümündeki 3-4 parçanın bestecisi olan Okay Barış'ın ismini yazarak 'Full albüm arak' şeklinde tweet atmak suretiyle benim albümümdeki parçaları izinsiz olarak kullandığımı dolayısıyla hırsızlık yaptığımı iddia etmişti. Beni kamuoyu önünde küçük düşürmüş kişilik haklarımı zedelemiştir. Kendisi bu kadarla da kalmayıp ayrıca basında yer alacak şekilde 'Lost star(kayıp yıldız)' şeklinde ve o dönemde yeni yaşımı kutladığım için '500'üncü yaşını kutluyor' şeklinde basın yayın yoluyla hakaret içerikli sözler söyleyerek beni küçük düşürmüştür. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.

"ALBÜMÜN ÇALINTI OLDUĞUNU İDDİA ETTİ"
Yener'in avukatı Ayşegül Mermer , Hande Yener'in 5 Eylül 2014 tarihinde Twitter'da müvekkiline hakaret ettiğini söyledi. Avukat Mermer, "Hande Yener, müvekkilim Yonca Evcimik'e sosyal paylaşım sitesi olan Twitter' da müvekkilimin çıkartmış olduğu albüm ve albümde seslendirdiği "Burası İstanbul" şarkısı ile alakalı olarak ' Tüm albüm arak sanırım' demek suretiyle albümün telif haklarına aykırı olarak çalıntı bir albüm olduğunu iddia etmiş ve müvekkilimi haksız bir şekilde itham altında bırakarak hakaret etmiştir. Hande Yener' in bu söz ve davranışları müvekkilimin kişilik haklarına haksız bir saldırı ve hakarettir. Bu sebeple huzurdaki dava açılmıştır" ifadelerini kullandı.

YENER: "İSİM BELİRTMEDEN YORUM YAPTIM"
Sanık Hande Yener ise dün öğle saatlerinde ifade vermek üzere adliyedeydi. Avukatıyla birlikte savunma yapan Yener, Yonca Evcimik'i mesleki olarak tanıdığını ancak bir ahbaplığı olmadığını söyledi. Yener savunmasında, "Olay tarihinde ben Twitter üzerinden bir şarkı linki paylaştım. Şarkıyı Okay Barış söylüyordu. 'Burası İstanbul(ne isem o)' albümünün bir parçasıydı. Ben bu parçayı paylaştım. Bu şarkı üzerinden şikayetçinin ismini belirtmeden ve onu kast etmeden sadece yorum yaptım, amacım hakaret etmek değildi. İddianamede belirtilen 'Full albüm arak' sözünü başka şarkılara benzemesi dolayısıyla yorum olarak yazmıştım" şeklinde konuştu.

"EVCİMİK'İN NEDEN RAHATSIZ OLDUĞUNU ANLAMADIM"
Hakaret etmediğini savunan Yener, "Benzer şekilde bir şarkı daha vardı ve şarkıyı Cem Özkan ve Ramiz diye ikili okuyordu. Benim attığım bu mesajdan onlar alınmamışlar ve şikayetçi olmamışlardır. Ben Yonca Evcimik'in neden rahatsız olduğunu anlamadım. Yorumlarımda kendisine hakaret etmek istemedim. Zaten sadece şarkı ile ilgili yorum yaptım ve şikayetçiyle uzlaşmak istedim ancak kendisi uzlaşmaya yanaşmadı. Suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi.
Mahkeme, iki tarafın ifadesini de ara celsede aldığı için bir dahaki duruşma mahkemenin önceden belirlediği günde yapılacak.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yonca Evcimik'in şikayetiyle Hande Yener hakkında soruşturma başlatmıştı. Savcılık, iddianame hazırlayarak Hande Yener'in "full albüm arak" ifadesinin hakaret niteliği taşıdığını belirtmişti. Yener hakkında "hakaret" suçundan 2 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler