MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akdeniz havası Kartal'a yaradı

Beşiktaş, sezona galibiyetle başlayan takımlardan biri oldu. Siyah beyazlılar, Mersin İY deplasmanında 1-0 kazandı ve hem sezona moralli başladı, hem de Arsenal yenilgisini unuturdu.

Beşiktaş, deplasmanda oynadığı Mersin İdmanyurdu maçına sakatlığı bulunan Demba Ba ve cezalı Oğuzhan'dan yoksun çıktı. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal'e elenen Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu karşısında Avrupa mesaisinden farklı bir 11'le yer aldı. Siyah-beyazlılarda, geçtiğimiz sezonun son haftasında oynanan Gençlerbirliği maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle iki maç cezalı olan Oğuzhan Özyakup ve sol dizinde sakatlık bulunan Demba Ba kadroda yer almadı. Siyah-beyazlıların yıldızı Demba Ba ile Oğuzhan maçı tribünlerden izledi.

Mersin İdmanyurdu da bir sezon aradan sonra döndüğü en üst ligde ilk maçına çıktı. Kırmızı-lacivertli ekipte Adem Güven, Eren Tozlu ve Güven Varol sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadı.

İlk kez bir Süper Lig maçına ev sahipliği yapan Mersin Stadı'ndaki karşılaşma bozulan zemin nedeniyle zor şartlarda oynandı. Yumuşak zemin sebebiye ilk yarıda ev sahibinden Oktay, beşiktaş'tan ise Veli oyunu terketmek zorunda kaldı. Zemin nedeniyle ilk yarıda iki takım da önemi fırsat yakalayamadı ama devre biterken onuk takım golü buldu. 43. dakikada rakiplerini çalımlayan Mustafa, topu ceza sahası içindeki Gökhan Töre'ye atmak istedi. Defansın uzaklaştırmak istediği topu iyi takip eden Gökhan Töre'nin ortasında, Cenk şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarıda ise Mersin gol için bastırmaya çalışırken, Beşiktaş da boşlukları kullanarak tehlikeler yarattı. İki takım da ilk 45 dakikada bulamadığı pozisyonları 2. 45 dakikada bulsa da karşılaşma 1-0 konuk takımın üstünlüğüyle sona erdi. Beşiktaş bu skorla sezona 3 puanla başlayan takımlardan biri oldu.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler