MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Basketbol şubesi küçülüyor

Galatarasaray Basketbol Şube Sorumlusu Murat Özyer, sarı kırmızılı kulübün bütçede küçülmeye gittiğini Twitter üzerinden doğruladı.

Galatasaray basketbol şubesi küçülüyor. Yönetim, yeni sezon bütçesini geçen seneye oranla düşürdü ve bazı oyunculardan feda yapmasını istedi.

Sarı kırmızılılar, kontratı süren Arroyo, Erceg, Sinan ve Furkan'ın aldıkları yıllık bedelin dışında; bütçenin kalan bölümü için de bazı basketbolculardan indirim talep etti.

Galatarasaray Basketbol Şube Sorumlusu Murat Özyer, sarı kırmızılı takımın bütçede küçülmeye gittiğini Twitter üzerinden doğrularken; transfer, sponsorluk ve kadro yapılanması konularında açıklamalarda bulundu.

Geçen yıla göre bu sezon daha az bir bütçe ile yola devam edeceklerini vurgulayan Murat Özyer, anlaşmalı oldukları basketbolculardan sözleşmelerinde bazı indirimler istediklerini söyledi. Özyer, "Bu yeni durum karşısında oyuncularımız düşünmek için süre istedi. Birkaçı teklifimizi kabul etti. Diğerleri de bu hafta içinde haber verecek. Hedefimiz 9 kişilik bir rotasyon yerine, bu sayıyı 12'ye çıkarmak" ifadelerini kullandı.

Bütçenin ne kadar olduğundan çok, nasıl kullanıldığının önemli olduğuna vurgu yapan Özyer, "Bu konuda uzman bir koçumuz var. Bazı riskleri alarak hem Euroleague'de, hem de Türkiye Basketbol Ligi'nde iddialı olmayı hedefliyoruz" dedi.

Erkek takımının isim sponsorunun Ağustos ayında netlik kazanacağını belirten Özyer, kadın takımına ise yine Odeabank'ın sponsor olacağını söyledi.

Bütçedeki düzenlemeler nedeniyle transferlerini henüz açıklayamadıklarını aktaran Murat Özyer, "Taraftar eleştiri yapmakta haklı. Son 2 senede görmeye alıştıkları mücadele ve başarıyı tekrar edeceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler