MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ersun Yanal'dan flaş 3 Temmuz açıklaması

Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal'ın açıklamalarından satır başları

Ersun Yanal, 3 Temmuz'la ilgili olarak, ''3 Temmuz sürecinde saha içinde kalmaya ve saha içini konuşmaya gayret ettim. Bu sürecin hiçbir yerinde yer almadım'' ifadelerini kullandı.

"14 PUAN KAYBIMIZ VAR..."

Elimizdeki kadro genç bir kadro. Milli Takım'larda oynamış oyuncular var. 9 tanesiyle daha önce çalışmadım. Diğer oyuncularımızı da izliyoruz. Oyunu benim istediğim agresiflikte oynayabilecek bir takım var. İhtiyaçlarımızı belirleyecek paylaşımları yapacağız. Mücadelesini üst düzeyde tutacak bir takım olacağını söyleyebilirim. 14 puan kaybımız var, hep birlikte bu kaybı ortadan kaldırmalıyız.

KADRO DIŞI KALAN FUTBOLCULAR...

Türkiye'deki yapıyı çok iyi biliyorum. Bunu değiştirmek hepimizin işi. Ben Trabzonspor'u ve camiasını iyi tanıdığımı da düşünüyorum. Bu yürüyüşte farkı aza indirmek için uğraş vereceğiz. Kadro dışı konusu idari bir karardır. Şuanda bunu düşünmediğimizi aktarmak istiyorum. Gündemimizde böyle bir şey yok. İhtiyaç olan belli profili oluşturmalıyız. Bunun için zamanı ihtiyacımız var. 2-3 hafta içerisinde bu tespitleri yapmış olacağımızı düşünüyorum. Herhangi bir af söz konusu değil.

Yapacağımız çalışmaları net bir şekilde sizinle paylaşmış olurum. Dışarıdan bakmakla içinde olmak farklı şeyler. Başkan ve yönetim ile de görüşeceğim ve ihtiyaçları paylaşacağım.

GALATASARAY MAÇI....

Galatasaray maçında kazanmak için sahaya çıkacağız. Trabzon için her yer Trabzon olacak. Hep birlikte bu inancı sahaya koyacağız. Sonuçta bir takım var sezon başından beri beraberler. Bu fikir birliğiyle ortaya çıkaracağımız kadro için düşüncelerim var. Handikaplar olduğu kadar avantajlarımız var bunu avantaja çevirmeye çalışacağız.

"UEFA'DA İYİ BİR KONUMDAYIZ"

Bu kadrounun içinde rekabet edebilecek bir yapı var. Hepsinden en iyi randımanı alacağız. UEFA'da da iyi bir konumdayız. Türkiye Kupası yeni başlayacak. Ligde çok büyük fark yok, her takımda kırılma olabilir. Tek başıma yapabileceğim bir şey yok. Sizlerle hep beraber, kendi tecrübemi katarak Trabzon'u belli noktaya taşımaya çalışacağız. Fatih ve diğer oyuncularla devam edeceğiz.

TRABZON VE TÜRK FUTBOLU

Futbolda Trabzon ruhunun eksik olmaması gerektiğini düşünüyorum. Trabzon'daki futbol tutkusu, sevgisi başkadır. Dolayısıyla Türk futbolunda Trabzon'un yeri farklıdır. Diğer yandan Türk futbolunda kulüplerin şuandaki problemler ve bununla bağlantılı ülkeden futbolun durumu ortada. Bu sistemin probleminden yola çıkarsak dengesizliklerin ve bozuklukların olduğunu söyleyebiliriz. Ülkenin sistemle ilgili çözmesi gereken sorunların olduğunu düşünüyorum. Bende bir dönem Futbol Federasyonu'nda görev alan kişilerden biriydim. Futbolda kulüplerin değişikliği sistemin işidir. Spor bir bütündür ve bütünü temsil ediyor. Bu bütünden yola çıkarak resme bakmak gerekiyor. Trabzon'da böyle bir alt yapı var. O zaman sistemi tartışmak gerekiyor. Kulüplerin düştüğü duruma bakarsak bugunkü karmaşanın içine düşmüş oluyoruz.

KORE VE JAPONYA ÖRNEĞİ

Bazı ülkelerde futbol yeniden organize ediliyor ve büyüyor. Seyircisiz tribünlerden belki 2-3 yıllık rezervasyonu yapılmış tribünleri görebiliyorsunuz. Kore gibi Japonya gibi yüksek seyirci potansiyeli olan ülkeler var. Uzağa gitmeye gerek yok. Bu ülkede futbolu çok seviyor. İnsanların zevk ve eğlence için stada gidebileceğini düşünüyorum. Benim felsefemde önce iyi insan soprcu olmak var. Yensen de yenilsen de rakibe saygı duyan bir felsefem var. Saha içindeki oyunculara her maç kaybettiği için saldırmak, onlara yeniden maç kazanması için bir güven vermiyor. Ben kazanmayı tribünde olandan daha fazla istemek durumdayım. Bunun için geçiş döneminde olduğumuza inanıyorum. Toparlama sürecine gireceğimize inanıyorum. İlerleme noktasına gireceğiz.
"FENERBAHÇE'DE DE AYNI ŞEYLERİ SÖYLEDİM..."

Fenerbahçe'de de aynı söylemleri yaptım. Ben sahanın içini konuşmaya ve sahanın içinde yer almayı istedim. Oyuncularımı da saha içine konsatre ettiğimi düşünüyorum. Ben o dönemde saha içinde yer almadım, kulüpte yer almadım. Bildiğim bir şey var ki. 2008'te buraya geldiğimde sorulmayan soruların şimdi soruluyor olması dikkat çekici. Trabzonspor'la her zmana sıcak ilişkiler içinde oldum. Benim bildiğim; şampiyon olabilecek bir takım bıraktım.

KADIKÖY'DE ERSUN YANAL TEZAHÜRATLARI VE FENERBAHÇE SORUSU

Süreci hepiniz biliyorsunuz... Ben gittiğim kulüplerde sorunun bir parçası olmadım. Çözümün bir parçası olmak adına ilişkilerimi kurmaya çalıştım. Bir kişi hariç siz de iyi biliyorsunuz. Konuşmanın anlamı yok. Benim için mutlu olduğum yerde olmaktır mutluluk. . Ve şimdi de aynı şeyi yapıyorum. Mutlu olmayacağım hiçbir işi yapmayacağım. Ben bunun mutluluğunu paylaşıyorsam birşeyleri iyi yapmışım demektir. Benim için mutlu olduğum yerde olmak daha büyük mutluluk. Başardım... Başaramadığım şeyler de oldu. Ben burada da mutlu olmak ve size aktarmak için mücadele edeceğim. Benim olumsuz şeyler de pozitif etkiler. O dönem de mutlu oldum, burada da bunu yapmayı düşünüyorum. Ben de yeri geldiğinde kavgayı yapacak cesaretim var. Hiçbir zaman kavgayla tartışmayla anılmadım. Benim yapımda yok.

"GENÇ OYUNCULARLA OLACAĞIZ"

Genç oyuncularla olacağız. Sayısal durumla ilgisi yok bunların. Bizim de iletişim birimimiz var. Biz de sizi bilgilendirme konusun. Bu gibi cevapları net bir şekilde verdiğimi düşün üyorum. İkinci şahıslardan paylaşılan şeylerin altında hiçbir zaman imzam olmaz.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler