MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe zirve yaptı

Kadınlar Euroleague 8'li Final A Grubu son maçında Fenerbahçe, Sparta&k M.R. Vıdnoje ile karşılaştı.

Grupta 2'de 2 yapan temsilcimiz, Sparta&k'ı da nefes kesen maç sonunda 58-57 mağlup etti ve grubu zirvede bitirdi.

Fenerbahçe'de 16 sayı üreten Pondexter, galibiyetin mimarı olurken, McCoughtry 13 sayı attı. Sparta&k'ta ise Petrovic ve Belyakova 14'er sayıyla oynadı.

Fenerbahçe yarı finalde diğer grubun ikincisi Fransız temsilcisi Tango Bourges ile eşleşti. Mücadele cuma günü oynanacak.

Karşılaşmaya iyi başlayan Sparta&k ilk dakikalardaki etkili oyunuyla 7-0'lık seri yakaladı. Çeyreğin ilerleyen dakikalarında toparlanan Fenerbahçe, farkı eritti ve maçın 5. dakikası 9-6 Rus ekibinin üstünlüğü ile geçildi. Periyodun son bölümünde temsilcimiz, oyunda dengeyi kursa da ilk çeyrek Sparta&k M.R. Vıdnoje'nin 17-14'lük üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Bu çeyrekte savunmasını sertleştiren temsilcimiz, savunmadaki başarısını hücuma da yansıtınca skorda 26-24 öne geçti. Skor üstünlüğünü periyot sonuna kadar taşımayı başaran sarı-lacivertliler, soyunma odasına 30-26 önde girdi.

Maçın üçüncü çeyreği büyük çekişmeye sahne oldu. Skor üstülüğünün birçok kez el değiştirdiği periyodu Fenerbahçe, 49-46 önde bitirdi.

Çekişme son çeyrekte de devam etti. Periyoda 5-0 seriyle başlayan Rus ekibi, 51-49 öne geçti. Çabuk toparlanan Fenerbahçe, oyunda dengeyi sağladı ve bitime 3 dakika kala 56-55 öne geçti. Karşılaşmanın son dakikaları nefes kesti. Maçın sonlarında hata yapmayan temsilcimiz, karşılaşmadan 58-57 galip ayrıldı ve grubu lider bitirdi.

FENERBAHÇE-SPARTA&K MOSKOVA: 58-57

Vitrin


En Çok Aranan Haberler