MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa Kupası PSG'nin

Fransa Lig Kupası final maçında Paris Saint Germain (PSG), Olympique Lyon'u 2-1 mağlup ederek 4. kez kupanın sahibi oldu.

Paris'teki Stade de France stadında binlerce futbolseverin izlediği kupa mücadelesini, hakem Stephane Lannoy yönetti. 2-1 tamamlanan maçta PSG'nin iki golünü ilk yarıda Cavani kaydetti.

Maçın 4. dakikasında yakaladığı pozisyonda Maxwell'in pasını değerlendiren Cavani, topu ağlara gönderdi. Hareketli geçen ilk yarıda Lucas'ın ceza alanı içinde düşürülmesi sonucu hakem Lannoy penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Cavani, 32. dakikada sert bir şutla kaleci Lopes'in sağından topu filelerle buluşturarak, takımını 2-0 öne geçirdi.

Olympique Lyon, 56. dakikada Lacazette ile yakaladığı fırsatı gole çevirdi ve farkı bire indirdi: 2-1. Dört dakika uzatma oynanan maç, 2-1 Paris Saint Germain'in üstünlüğüyle tamamlandı.

Bu skorla PSG, Fransa Lig Kupası'nı 4. kez müzesine götürerek, bu kupayı en çok kazanan takım unvanını elde etti. Başkent ekibi, daha önce 1995, 1998 ve 2008 yıllarında kupada mutlu sona ulaşmıştı.

2001 yılında bu kupayı kazanan Olympique Lyon ise 1996, 2007 ve 2012 yıllarının ardından dördüncü kez finalde kaybetti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler