MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kasımpaşa, Beşiktaş'a kapıyı kapattı

Beşiktaş bu sezon tüm maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayacak. Çünkü; Kasımpaşa, ödemelerdeki 1 ve 3 günlük gecikmeleri gerekçe gösterip Beşiktaş ile sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

Yeni stat inşaatı dolayısıyla bu sezon maçlarını Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan ve Atatürk Olimpiyat Stadyumlarında dönüşümlü oynamayı planlayan Beşiktaş'ın elinde tek seçenek kaldı.

Kasımpaşa Spor Kulübü, Beşiktaş'ın kira bedeli ödemelerindeki gecikmeleri gerekçe göstererek sözleşmeyi tek taraflı feshetti.

Konu hakkında Beşiktaş'tan yapılan açıklamada "Kasımpaşa Spor Kulübü Derneği ile imzalanan stadyum kiralama sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilmiştir. Kasımpaşa Spor Kulübü Derneği ile Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında imzalanan 2013/2014 futbol sezonu ile sınırlı stadyum kiralama sözleşmesi, kira bedelinin ödenmesinde 1 ve 3 günlük iki gecikme öne sürülerek Kasımpaşa Spor Kulübü Derneği tarafından tek taraflı fesh edilmiştir. Beşiktaş Futbol A Takımı, 2013/2014 sezonunda kalan iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynayacaktır." denildi.

GERİLİMİN SONUCU!

Yaşanan bu gelişme, Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında son dönemde ortaya çıkan gerilimin sonucu olarak görülüyor. İki takımın ligin ilk yarısında yaptığı maçı Kasımpaşa 2-1 kazanmış ancak Donk'un sahaya atılan 2. top ile yaptığı hareket sonrası Beşiktaş'ın itirazını değerlendiren TFF karşılaşmanın tekrarına karar vermişti. Ayrıca maçta sahaya atlayan Beşiktaşlı bir taraftarın Fernandes'e saldırması da siyah beyazlı kulübün tepkisini çekmiş ve Beşiktaş Yönetimi, Kasımpaşa Kulübü'nü yeterli güvenlik önlemi almamakla suçlamıştı. Tekrar kararı sonrası iki kulüp arasında söz düellosu da yaşanmıştı.

OLİMPİYAT'TAKİ PUAN ORTALAMASI DAHA YÜKSEK

Beşiktaş bu sezon ligdeki 10 iç saha maçının 4'ünü Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda, diğer 6'sını ise Olimpiyat Stadı'nda oynadı.

Siyah beyazlılar Olimpiyat Stadı'ndaki 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet yaşadı, maç başına 2.16 puan ortalaması tutturdu. Bu maçların arasında Trabzonspor ve Galatasaray mücadeleleri de vardı.

Kasımpaşa'daki 4 maçta ise Beşiktaş 2 galibiyet, 2 beraberlik aldı ve 2 puan ortalaması tutturdu.

Beşiktaş'ın bu sezon oynadığı iç saha maçları şöyle:

Beşiktaş-Trabzonspor: 2-0 (Olimpiyat Stadı)
Beşiktaş-Gaziantepspor: 2-0 (Olimpiyat Stadı)
Beşiktaş-Galatasaray: 0-3 (Olimpiyat Stadı)
Beşiktaş-Rizespor: 0-0 (Olimpiyat Stadı)
Beşiktaş-Karabükspor: 0-0 (Recep Tayyip Erdoğan Stadı)
Beşiktaş-Konyaspor: 3-1 (Recep Tayyip Erdoğan Stadı)
Beşiktaş-Sivasspor: 1-1 (Recep Tayyip Erdoğan Stadı)
Beşiktaş-Elazığspor: 4-1 (Recep Tayyip Erdoğan Stadı)
Beşiktaş-Erciyesspor: 3-2 (Olimpiyat Stadı)
Beşiktaş-Bursaspor: 1-0 (Olimpiyat Stadı)

Beşiktaş'ın bu sezon kalan iç saha maçları ise şöyle:

Beşiktaş-Antalyaspor
Beşiktaş-Eskişehirspor
Beşiktaş-Akhisar
Beşiktaş-Kayserispor
Beşiktaş-Fenerbahçe
Beşiktaş-Kasımpaşa
Beşiktaş-Gençlerbirliği

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler