MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Süper Kupa Fenerbahçe'nin

Süper Kupa mücadelesinde Fenerbahçe ile Galatasaray kozlarını paylaştı.

Fenerbahçe ile Galatasaray, Spor Toto Süper Kupa maçında kozlarını paylaştı. Fenerbahçe Galatasaray'ı penaltı atışları sonrasında 3-2 kazandı.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Alves (Dk.81 Kadlec), Caner, Mehmet Topal, Emre (Dk.87 Alper Potuk), Meireles, Kuyt, Sow (Dk.Mehmet Topuz), Emenike
Teknik Direktör: İsmail Kartal

Galatasaray: Muslera, Veysel, Semih, Chedjou, Telles (Dk.103 Hakan Balta), Selçuk, Melo, Olcan, Sneijder (Dk.59 Bruma), Yasin (Dk.59 Yekta), Burak
Teknik Direktör: Cesare Prandelli

Sarı Kartlar: Selçuk İnan, Veysel Sarı, Alex Telles (Galatasaray), Emre Belözoğlu, Alves, Emenike, Kuyt, Volkan (Fenerbahçe)

Penaltılar:

Olcan (+), Selçuk (-), Melo (-), Yekta (-), Burak (+) (Galatasaray)

Kuyt (+), Caner (-), Mehmet Topuz (-), Meireles (+), Kadlec (+) (Fenerbahçe)

Notlar.. Notlar..

Soma'daki maden faciası anısına Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Manisa'da oynanan TFF Süper Kupa maçına her iki takımın futbolcuları Soma'da hayatını kaybeden madencilerin çocuklarıyla çıktı.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde sarı lacivertli taraftarlar Tarzan ve Gediz tribünlerinde, Galatasaray taraftarları ise Kapalı Tribün ve Spil Tribünü'nde oturdu. Her iki takım taraftarı da müsabakaya yoğun ilgi gösterdi.

Futbolcuların ısınmasının ardından başlarında madenci baretleri bulunan kişiler, saha etrafında takımların bayraklarını taşıdı. Bayrakları taşıyanların üzerindeki tişörtlerde hayatını kaybeden Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın fotoğrafları yer aldı.

Futbolcular seromoniye Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin çocuklarıyla çıktılar.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yanı sıra Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Rıfat Ilgaz ve Eski Galatasaray yöneticisi Turgan Ece için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında taraftarlar bir ağızdan teşrik tekbiri getirdi.

Gelirler Soma'ya

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda kale arkaları 75, maraton ve kapalı tribün biletleri ise 150'şer liradan satılan müsabakanın geliri Soma'da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlanacak. Final maçında TFF tarihinde ilk defa protokol tribünü koltukları için de bilet başına 250 lira ödendi. Maçı takip eden gazeteciler de ücret ödeyerek stada girdi.

Pankartlar

Statta "Bir duman indi Soma'ya, oldu kömür karası, Rabbim bir daha göstermesin yürek acısı", "Şimdi senin için omuz omuza, yalnız değilsin Soma", "Soma'nın acısı bizim acımız, yarası bizim yaramız", "Yüreğimiz kömür karası, sevdamız Fenerbahçe" yazılı pankartlar asıldı.

Madencilerin yakınları da maçı izledi

Soma'dan milli takım otobüsleriyle Manisa'ya getirilen ve TFF'nin verdiği yemeğe katılan maden faciasında hayatını kaybedenlerin aileleri, müsabakayı kendilerine ayrılan bölümde takip etti. Türk bayrağı dağıtılan aileler, yerlerini aldığı sırada tribündekiler alkışladı ve "Her yer Soma, her yer karanlık" şeklinde tezahürat yaptı.

İsmail Kartal ve Prandelli ilk resmi maçlarına çıktı

Fenerbahçe'yi geçen sezon Süper Lig şampiyonluğuna taşıyan Ersun Yanal'ın görevinden istifasının ardından göreve getirilen İsmail Kartal sarı lacivertli ekiple ilk resmi maçına çıktı. Galatasaray'da teknik direktör Cesare Prandelli de ilk resmi maçına Fenerbahçe karşısında çıktı. Mancini'nin yerine göreve gelen deneyimli teknik direktör, Galatasaray'ın başında 5 hazırlık maçına çıkarken, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Yeni oyuncular

Galatasaray'ın Trabzonspor'dan transfer ettiği Olcan Adın ile Kayseri Erciyesspor'dan Yasin Öztekin ilk 11'de sahaya çıkarken, Porto'dan kaleci Sinan Bolat yedek soyundu. Fenerbahçe'nin kadrosuna dahil ettiği Diego Ribas ise henüz hazır olmadığı için Fenerbahçe kadrosunda yer almadı.

Rekabeti iki takımda yaşayanlar

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin bu sezonki kadrolarında bulunan toplam 5 futbolcu, her iki takımda da oynadı. Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, Mehmet Topal ve Caner Erkin daha önce Galatasaray'da, Galatasaraylı Burak Yılmaz ve Olcan Adın ise önceki yıllarda Fenerbahçe'de forma giydi.

Manisa'da ilk heyecan

Daha önce 3 kez Almanya'nın Frankfurt, Köln ve Duisburg kentlerinde, 2 kez İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı, birer kez de Erzurum'daki Kazım Karabekir Stadı ile Kayseri'deki Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nın ev sahipliği yaptığı TFF Süper Kupa, ilk kez Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynandı.

İlk defa Manisa'da karşılaştılar

Fenerbahçe ve Galatasaray tarihlerinde ilk kez Manisa'da karşı karşıya geldi, Ezeli rakipler, daha önce İnönü, Ali Sami Yen, Fenerbahçe, Taksim, Şeref, Ankara 19 Mayıs, Atatürk Olimpiyat, İzmir Atatürk, Ankaragücü, Türk Telekom Arena, Yeni Erzurum (Şimdiki adı Erzurum Kazım Karabekir), Offenbach, Frankfurt, Köln, Mönchengladbach Borussia Park ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has statlarında sahaya çıktı.

Türkiye'nin en "pahalı" karşılaşması

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki maç, aynı zamanda Türkiye'nin en pahalı iki takımını karşı karşıya getirdi. Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon mücadele edecek takımlar içinde Galatasaray ile Fenerbahçe'nin toplam tahmini piyasa değeri 297 milyon avro.

Galatasaray'ın kadrolarındaki oyuncuların toplam değeri 162,9 milyon, Fenerbahçe'ninkiler ise 134,4 milyon avro olarak gösterildi.

Abitoğlu ilk kez

Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, kariyerinde ilk kez bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde görev aldı. Abitoğlu, iki takım arasında daha önce Süper Lig'de 2011-2012 sezonunda 7 Aralık 2011'de oynanan ve Galatasaray'ın 3-1 kazandığı karşılaşmada dördüncü hakem olarak görev yapmıştı.

Stat zemini

Müsabakadan önce tartışılan Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zemini futbolcular ısınmaya çıkmadan önce sulandı. Zeminin bazı bölümlerindeki bozukluklar dikkati çekti.

Güvenlik

İl Spor Güvenlik Kurulu kararı çerçevesinde özel güvenlik görevlileri hariç, bini İstanbul, Ankara ve çevre illerden olmak üzere 2 bin 500 polis maçta görev aldı.

Futbolculara yoğun ilgi

Stadı dolduran her iki takım taraftarları futbolcular ısınmaya çıktığından itibaren oyunculara yoğun ilgi gösterdi. Bazı Galatasaray taraftarları ısınma sırasında Fenerbahçe Takım Kaptanı Emre Belözoğlu'na bir kaç tane su dolu pet şişe attı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler