MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TFF ağır fatura kesecek

Türkiye Futbol Federasyonu'nun gündemdeki hakem odası basma olaylarından sonra talimatnamede değişikliğe gideceği öğrenildi.

Türk futbolunda son dönemlerin bir numaralı tartışma konusu olan "gerekirse soyunma odası basarız" tartışmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu artık bu tartışmalara son verecek tarihi bir karara imzaya hazırlandığı ortaya çıktı.

Sporx'in haberine göre TFF'nin başkan Yıldırım Demirören ve MHK Başkanı Zekeriya Alp'in de katıldığı ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın hakemlerle ilgili söylemlerinden dolayı toplu bir şekilde kınandığı kulüpler birliği toplantısının ardından futbol disiplin talimatında radikal bir değişikliğe gitme hazırlığına girdiği belirlendi.

Son bir haftadır bu konuda yoğun bir şekilde çalışan TFF yönetici ve hukukçularının konuyla ilgili disiplin talimatı taslağını tamamladığı ifade edildi.

Futbol Disiplin Talimatına yapılacak olan bu ek talimat maddesine göre kulüp başkanı ve yöneticilerinin bundan söyle hakeme yeşil saha içi ve dışında sportmenliğe aykırı hareket, hakaret, tehdit ve küfürlü söylemlerinin bedeli maçın tatil edilmesi olacak. Bu tip söylemlere karşılık hakemin müsabakayı başlatmama hakkı olacak. Buna göre hakem soyunma odası ve koridorunda hakeme benzeri bir söylem gerçekleşmesi halinde hem maçın başlamaması hem de o anda tatil edilmesi söz konusu olacak. Ve bu eylemi yapan başkan ve yöneticilere asgari bir yıl hakmahrumiyeti cezası verilecek.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler