MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzonspor fırtınası

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçına çıkan Trabzonspor adeta 'Fırtına'lar estirdi.

Play-off turu ilk karşılaşmasında Rus temsilcisi Rostov'u Medjani ve Cardozo'nun golleriyle 2-0 mağlup eden bordo-mavililer, rövanş için büyük bir avantaj sağladı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında temsilcimiz Trabzonspor sahasında Rus ekibi Rostov'u konuk etti.

Karşılaşmaya hızlı ve istekli başlayan Trabzonspor ilk dakikadan itibaren Rostov kalesinde etkili olmaya başladı. Rakibini orta alanda karşılayan bordo-mavililer ilk 15 dakika oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı.

Savunmada topun arkasına geçerek rakibine pozisyon şansı vermeyen Trabzonspor ilk tehlikeli atağını 24. dakikada Cezayirli oyuncusu Carl Medjani yakaladı. Başarılı oyuncunun sağ çaprazdan çektiği şutu kaleci Pletikosa güçlükle çıkardı.

Ön alanda yaptığı baskı ile Rostov'u geriye iten Trabzonspor ilk yarının ortalarında oyunun tek hakimiydi. Sol kanadı maçın başından itibaren Musa Nizam etkili kullanan Trabzonspor, golü de bu kanattan buldu. Bordo-mavililerde sahneye çıkan isim yeni transfer Medjani oldu.

GOL 37.DK (MEDJANI): Soner Aydoğdu'nun soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde önce Sefa Yılmaz'ın daha sonra da Mustafa Yumlu'nun kafayla kaleye gönderdiği top, savunmada Grigoryev'e çarparak altı pas içindeki Medjani'nin önüne düştü. Bu futbolcu da dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya da tempolu başlayan Trabzonspor, farkı arttırmak için Rostov kalesine yüklenmeye başladı. Cardozo ile rakip ceza sahasında etkili temsilcimiz golü de yıldız oyuncusuyla buldu.

GOL 73.DK (CARDOZO): Savunmanın hatalı pasında araya giren Cardozo, nefis bir aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0

2-0 gibi müthiş bir skor yakalayan Trabzonspor maçın kalan dakikalarında rakibine gol şansı tanımayarak karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla temsilcimiz 28 Ağustos'ta Rusya'da oynanacak rövanş maçı öncesi büyük bir avantaj sağlamış oldu.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler