MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tutanaklar sahte infazı durdurun

İşte F.Bahçe'nin 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı yargılamanın yenilenmesi talebinin gerekçesi...

İki ayrı dilekçe hazırlayan F.Bahçe Başkanı'nın avukatları, "duruşma tutanaklarının sahte olması nedeniyle" 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nden yargılamanın yenilenmesini ve Yıldırım'ın cezaevine konulmamasını isterken, feshedilen 16. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti için de HSYK'dan soruşturma talep etti.

BAŞKAN Aziz Yıldırım'ın, Yargıtay tarafından onanan dosyası, halen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenirken, avukatlar, önceki gün iki ayrı başvuruyla harekete geçti. Başvurulardan biri, yargılamanın yenilenmesi ve Fenerbahçe Başkanı'nın cezasının infazının ertelenmesi talebiyle 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapıldı. Diğer başvuruda ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSYK), mahkumiyet kararlarını veren feshedilen özel yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakimleri hakkında soruşturma açması istendi. Avukatlar her iki başvuruda da ortak gerekçe olarak, "duruşma tutunaklarının sahte olmasını" gösterdi.

Aziz Yıldırım'ın avukatları Köksal Bayraktar, Abdullah Kaya ve İlkan Koyuncu tarafından 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, dilekçe özü olarak, "CMK 311/1-a maddesi uyarınca duruşma tutanaklarının sahte olması nedeniyle yargılamanın yenilenmesi ve CMK'nun 312. maddesi uyarınca infazın dururulması" ifadelerine yer verildi.

YARGITAY'A SAVUNMALARIMIZ GİTMEDİ
Dilekçede, duruşma tutanaklarının sanık avukatlarına verilmediği, bunların ancak Yargıtay temyiz incelemesi sonrası alınabildiği ve tutanaklar ile ıslak imzalı duruşma tutanaklar karşılaştırıldığında çok sayıda uyumsuzluk belirlendiği kaydedildi.

Avukatlar, öncelikle tutanakların bir kısmında sanıkların sözlü savunmalarının bulunmadığını, çok defa kes-yapıştır yapılarak tutanakların oluşturulduğunu, sanıklar ve avukatların söylemedği tek düze bayanların oluşturulduğunu belirtti. Ayrıca Yargıtay incelemesinin de eksik ve savunmaların yer almadığı tutanaklar üzerinden yapılmış olduğu yönünde ciddi kuşkular bulunduğu ifade edildi.

Dilekçede, CMK'ya göre "hükmü etkileyen bir belgenin sahteliği anlaşılırsa" yargılamanın yenileneceği da belirtildi.

İKİ POLİSİN KUMPAS BEYANLARI...
Yargılamanın başından beri iletişim tespit tutanaklarına (tapelere) itiraz edildiğini de belirten avukatlar, telefon konuşmalarının doğru olmadığı konusunda da şüphelerin bulunduğunu dile getirdi.

Yargılamanın yenilenmesi talebini içeren başvuruda, ilgi çekici bir noktaya daha değinilerek, "Soruşturmada görev alan iki kamu görevlisinin, müvekkilimize kumpas kurulduğu yönündeki beyanları, feshedilen mahkemenin verdiği kararın ne kadar hatalı olduğu anlaşılmaktadır. İki polis memurunun ifadeleri savcılıktan talep edilebilir" denildi.

Aziz Yıldırım'ın avukatları, tüm bu gerekçeler nedeniyle yargılamanın yenilenmesine ve Fenerbahçe Başkanı'nın cezasının infazının durdurulmasına karar verilmesini talep etti.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler