MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım: Ne olursa olsun koleji alacağız

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Koleji'nin 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılışında konuşma yaptı.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Koleji'nin sarı-lacivertli kulübe verilmek istenmediğini belirterek, "Kaç milyon dolara veya liraya satışa çıkarsalar da burası Fenerbahçe'nindir. Biz ne olursa olsun alacağız" dedi.

Kolejle ilgili yaşanan durumu anlatan Yıldırım, "Bu arazi, bu okulun bulunduğu kısımlar, bütün binalar hepsi Fenerbahçeliler tarafından yapılmıştır. 20 yıl devletten kiralanmıştır. 20 yılın sonunda, Türkiye'de gelenektir, her şey uzatılır. Ama Fenerbahçe'ye geldiği zaman bu olay tersine işliyor" diyerek sitem etti.

Kiralama protokolünün süresi dolmadan yaptıkları müracaatla ilgili süreci anlatan başkan Yıldırım, şunları söyledi:

"Kendi ihtiyaçlarında kullanacakları için Fenerbahçe Spor Kulübü'ne vermiyorlar. Bunun üzerine sayın bakan ve yetkililerle görüşmeler yaptık. Hepsinin söylediği 'bu okul bize lazım, alacağız.' Sonuçta geldiğimiz nokta bu okulun arazisiyle, binalarıyla satışının yapılmasını sağlamaktı ve bunu sağladık.

Okul için 50 milyon lira arazi için fiyat biçtiler. Bunu ödeyeceğimizi de beyan ettik. Buna göre ihale hazırlıkları yapıldı, kulübe verilecek şekilde düzenlemeler yapıldı. Ama yine vazgeçtiler, emir büyük yerlerden geldi. Şimdi duyduğumuza göre 70 milyona ihale edeceklermiş.

Bilmem kaç milyon dolara veya liraya satışa çıkarsalar da burası Fenerbahçe'nindir. Biz ne olursa olsun alacağız. Bu böyle bilinsin. Burada okuyan genç çocuklarımızı üzmenin alemi yok. Doğru olanı, bu ülkede vicdan sahibi yürekli insanlar varsa bunu da yerine getirmelidir."

Çağdaş, Atatürkçü ve aynı zamanda laik insanlar yetiştirmek üzere bu okulu kurduklarını kaydeden Aziz Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim temelimiz budur. Buradaki çocuklarımıza çağdaş, bilimsel eğitim vereceğiz. Onlar da gelecekte bu ülkeyi idare eden insanlar, bireyler olacak. Bizim beklentimiz onlardan bu ülkeyi idare eden, çağdaş, laik ve bu cumhuriyete sahip bireyler olmalarıdır. Onlara inanıyorum, onlar da bu ülkenin belli noktalarında, idare eden gençler olacaktır. Biz hepimiz Fenerbahçeliyiz, Fenerbahçe'nin bize verdiği en önemli şey, dürüstlüktür. Biz yalan söylesek dahi, yalan söylediğimizi veya yanlış yaptığımızı kabul ederiz. Dürüstlük de budur. Benim tavsiyem genç çocuklarımıza hayatlarının her döneminde dürüst olsunlar."

İLK DERS OBRADOVİC'TEN

Kolej öğrencilerine ilk dersi, törende yaptığı konuşmada başarının sırrını anlatan Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic verdi.

Hayatta ilk adımın okulda başladığını ifade ederek, öğrencilerden, sahip oldukları her şeyi eğitimlerine vermelerini isteyen Sırp antrenör, "Unutmayın ki okul hayatınızda tecrübe ettiğiniz her şey sizi hayal ettiğinizden bile daha büyük bir şeylere hazırlıyor" dedi.

Basketbol tutkusunu çok küçük yaşlarda keşfedebildiği için kendisini çok şanslı hissettiğini anlatan Obradovic, özetle şunları söyledi:

Olabileceğim en iyi basketbolcu olmak adına çok çalıştım. Çok çalışmak aynı zamanda kendi ekstra vaktinizden de adamak demektir. Ben bunu genç ve yetişkin oyuncularıma her gün söylüyorum. İyi olabilmek için kalbinizde yatan şeyi yapmanız ve buna her şeyinizi adamanız gerekir. Hayatım adeta 7/24 basketboldu. Adeta basketbolla uyudum, basketbolla uyandım, basketbolla yedim ve onunla yaşadım. Hayatımın yüzde 100'ünü vermedim, yüzde 120'sini verdim ve bu benim takımımda oynamak isteyen her oyuncudan beklediğim en temel şeydir. Sevgili gençler, hayal etmekten korkmayın, bu hayattaki tutkunuzu belirleyin ve onun için elinizden gelenin en iyisini yapın. Asla vazgeçmeyin. Başarısızlıktan korkmayın."
KÜTÜPHANE AÇILDI

Vefat eden Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay anısına Fenerbahçe Koleji içinde kurulan kütüphane törenle açıldı.

Kolejin yeni eğitim öğretim yılı töreninin ardından gerçekleştirilen açılışa, töreni izleyen divan kurulunun yeni başkanı Vefa Küçük, yönetim kurulu üyeleri Turhan Şahin ve Ünal Uzun ile Fenerbahçe Kulübü Üst Yöneticisi Hasan Hakkı Yılmaz da katıldı.

Keşfet


En Çok Aranan Haberler