MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sevda Kuşun Kanadında 2. Bölüm Fragmanı

TRT 1 ekranlarının yeni dizisi Sevda Kuşun Kanadında ilk bölümüyle Cuma akşamı bomba gibi bir bölümle ekrana geldi.İlk bölümünde büyük beğeni toplayan Sevda Kuşun Kanadında'nın 2. bölüm fragmanı yayunlandı.

Sevda Kuşun Kanadında 2. bölüm fragmanı yayınlandı ve daha ilk bölümden büyük beğeni toplayan dizinin yeni bölümü hakkında oldukça fazla ipuçları içeriyor. Cuma akşamı ekrana gelen 1. bölümü gibi yeni bölümün de heyecan içinde soluk soluğa izleneceğini gözler önüne seriyor. Ülkücülerle solcuların çatışmaları, bir taraftan sömürgeci zihniyetin ülke içindeki oyunları ve bir taraftan da İmam Hatiplilerin mücadelesi ve Milli Türk Talebe Birliği yılları yeni bölümde ekrana gelmeye devam edecek. Bir sevda öyküsü üzerinden bir dönemin gençlik hareketinin anlatıldığı Sevda Kuşun Kanadında dizisi ilk bölümün ardından merakla yeni bölümleri beklenmeye başladı. 1968 sonu 1972 başı arası yaşanan olaylardan esinlenilen ve Türk siyasi tarihinde iz bırakan şahsiyetlere de gönderme yapılan dizi Sevda Kuşun Kanadında 2. Bölüm fragmanı ile yeni bölüm gelişmeleri hakkında pek çok detay açıklığa kavuşmayı beklerken, dizi ilk günden itibaren izleyicileri meraklandırmayı başardı.

Sevda Kuşun Kanadında 1. Bölüm Özeti ve dizinin anlattğı döneme ilişkin bilgiler: Yakın siyasi tarihten esinlenerek projelendirilen Sevda Kuşun Kanadında adı dizi TRT'de ilk bölümüyle ekrana geldi. Müthiş bir senaryo ve etkileyeci çekim teknikleriyle yapımı gerçekleştirilen Sevda Kuşun Kanadında dizisi 1960'ın ikinci yarısı ve 70'li yılların başını dönem olarak anlatıyor. Arif Ünlü Kimdir? sorusu diziyle birlikte en çok sorulardan biri oldu. Dizinin başında Arif Ünlü karakterinin hikayesi geriye dönme tekniğiyle anlatıldı. Ezanın minarelerden Türkçe okutulduğu o garabet günleri bir anda akıllara getiren sahnelerde dedesinin Türkçe ezana dayanamayıp yasaklara rağmen Eyüp Sultan'da minareye çıkıp ezanı Arapça okuması ve sonrasında bir komutan ve askerlerin bu hadiseye müdahale ederek yaşanan kargaşada Arif Ünlü'nün babasını kaybetmesi anlatılıyor.

Dizi dönem itibariyle sağ ve sol çatışmasını anlatırken bir taraftan da sömürgecilerin ülke siyasetleri ve toplum düzenlerini nasıl bozmaya yeltendiklerini de gözler önüne seriyor. Sevda kuşun kanadında 2. bölüm fragmanı da dizinin aksiyon ve macera dolu bir prodüksiyon olduğunu ve hızlı bir şekilde izleyici kitlesini etkisi altına alacağını gösteriyor.

Solcular Eyüp Sultan'da dua etmeye gelen Amerikan Büyükelçisi'ni protesto edip molotof kokteylleriyle eylem düzenlerler. Arif Ünlü sünnet öncesi Eyüp Sultan'a getirdiği sünnet çocuklarıyla birlikte oradan geçmektedir. "Kahrolsun Amerikan uşakları" sloganı atan ve Amerikan bayrağını yakan solcu eylemciler büyükelçinin aracını da ateşe verirler ve adeta bomba gibi bir patlama olur. Etrafta çocukların olduğuna bile aldırış etmeyen solcu gençler eylemlerini sürdürürken polis olay yerine gelir. Tam o sırada Arif Ünlü dizinin diğer başrol karakteri Tümay'ın üzerine atlar ve onu durdurmaya çalışır. Bu olay Arif Ünlü ve Tümay'ın tanışmasına da sahne olmuştur. Tümay'ın babası Zafer Erbay ise geçmişte Arif'in babasını öldüren komutan mıdır? İlerleyen bölümlerde bunu da anlayacağız. Hem sağ sol çatışmalarını hem emperyalizme karşı her iki tarafın da verdiği mücadeleyi çok ilginç bir dille anlatan Sevda Kuşun Kanadında'da ilerleyen bölümlerde 1968-1972 tarihleri arasında yaşanan ve tarihe de büyük izler bırakan olaylar bölümler halinde işlenecek.

Sevda Kuşun Kanadında ekrana gelen bölümü solcuların bulunduğu kahvehanenin tarandığı ve orada bulunan Arif Ünlü'nün ülkücülerle iyi ilişkilerine rağmen bir Milli Türk Talebe Birliği üyesi olarak solcuların kahvehanesinde ne aradığının sorgulandığı anlara sahne oldu.
Sevda kuşun kanadında TRT dizisi 1. bölüm özeti devamı... İlerleyen bölümlerde kimliği daha net anlaşılacak olan Zafer Komutan tarihte kimdir ve neden solcuların eylemlerini azmettirmektedir? Sevda kuşun kanadında dizisinin anlatıldığı yıllar ve dönemin hükümeti hakkında bilgiler. Milli Türk Talebe Birliği, ülkücüler, solcular, tarikatlar, toplum dinamikleri yeni dizinin önemli unsurları arasında yer alıyor.Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın siyasete atılış: Bölüm içerisinde Türk siyasetinde iz bırakan ve milli görüş hareketini kuran Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın "Arkadaşlar milletvekilliği için bizi düşünmüşler Konya'dan bağımsız olarak seçimlere girmemizi istediler" sözleriyle başlattığı siyasi yolculuğuna da gönderme yapılıyor.

Milli Türk Talebe Birliği, ülkücü hareket, solcu gençlik, 68 kuşağı, İskenderpaşa cemaati, Milli Görüş hareketi sonrasında Milli Nizam Partisi, Üstad Necip Fazıl Kısakürek, Büyük Doğu hareketi, Necip Fazıl'ın konferansları ve daha bir çok tarihi yaşanmışlık Sevda Kuşun Kanadında dizisiyle bir kez daha hatırlanıyor. Özellikle sağ-sol çatışmasının içerdeki işbirlikçiler, planlayıcılar, dış mihraklarla nasıl tetiklendiğinin ve bir ülkenin nasıl kargaşaya sürüklenip arkasından darbeyle siyasi yaşamının sonlandırılıp demokrasinin katledildiğinin anlatılacağı bu dizi çok konuşulacağa benziyor.

Sevda Kuşun Kanadında dizisinde Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik yılları sahneleri damga vurdu. Dizinin ilk bölümünde Erbakan hocanın, Mehmet Zahit Kotku Hoca'ya seçimlere girme fikrini sorduğu ve duasını aldığı sahne ile o yıllarda İmam Hatip Lisesi'nde bir öğrenci olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuran-ı Kerim okuduğu sahneler etkileyici bir şekilde yer aldı.

Bu ülke gençlerinin, farklı kimlikler altında birbirleriyle çatışsalar bile ortak temel değerler ve kültürel zemin üzerinde buluşunca kardeşliklerini hatırlayıp yeni bir sevgi bağı kurabileceklerini anlatan 'Sevda Kuşun Kanadında' dizisi bundan sonra her Cuma TRT1 ekranlarında yerini alacak.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler