MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu 44. Bölüm Final Fragmanı

TRT 1 ekranlarında ilgiyle takip edilen Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinde final kararı herkesi şaşırttı. Sevilen dizi dün akşam 43. son bölümüyle ekrana geldi. Merakla beklenen 44. bölüm fragmanı yayınlandı.İşte Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisi hakkında ayrıntılar...

Başrollerinde Gökhan Atalay ve Payidar Tüfekçioğlu gibi isimleri barındıran Yunus Emre 43. son bölüm ile dün ekrana geldi. Yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği dizi Yunus Emre bomba gibi bir bölümle ekranlara geldi. Yunus Emre 44. bölüm ile final yapma kararı aldı.

-
YUNUS EMRE SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

TRT 1 ekranlarının ilgiyle izlenen dizisi Yunus Emre Aşkın Yolculuğu'nun 43. Bölümünde Yıllar geçmiş, Molla Kasım, kendi dergâhını kurmuştur. Saygın bir şeyh olmuştur. Molla Kasım, yıllar sonra Nallıhan'a döner. Tapduk Emre dergâhına gider. Dergâh, virane bir yer haline gelmiş, Tapduk Emre otuz yıl önce vefat etmiştir. Molla Kasım, adım adım dergâhı gezer. Yunus'un odasına girer. Derviş Âdem Efendi'nin yazdıklarının bulur. Âdem Efendi'nin yazdıkları bilinmeyen her şeyi gün yüzüne çıkaracaktır. Geçmişte Molla Kasım dergâhı terk ettikten sonra, Yunus da dergâhtan ayrılarak diyar diyar dolaşmıştır. Dervişlik merhalelerini aşmak için çıktığı bu uzun yolculuktan Tapduk Emre dergâhına geri dönmüştür. Tapduk Emre'yi ziyarete gelmiştir. Ancak, Tapduk Emre'nin gözleri kör olmuştur. Bir de Yunus adı ona hiç kimseyi hatırlatmaz. Yunus, Tapduk Emre'nin onu tanımamasından dolayı adeta yıkılmıştır.

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Yunus Emre Aşkın Yolculuğu'nda bu hafta; Molla Kasım, Âdem Efendi'nin yazdıklarından, başka hangi bilgileri öğrenecektir? Bu yazılar, hangi sürpriz bilgiyi ortaya çıkaracaktır? Tapduk Emre dergâhı nasıl virane bir yer haline gelmiştir? Tapduk Emre, Yunus'u gerçekten tanımamış mıdır? Yunus, bu olaydan sonra ne yapmıştır? Yunus'un akıbeti ne olmuştur? Tüm bu soruların cevabı Yunus Emre: Aşkın Yolculuğu 43. bölümde yer aldı.

**Yunus Emre Aşkın Yolculuğu İkinci Sezon Genel Hikâyesi

**

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinde Yunus'un dergâhtan kovuluşunun üzerinden aylar geçmiştir. O günden beridir ne bir gören olmuştur onu, ne de bir halini işiten.

Aynı zamanlarda dergâhta ise Tapduk Emre'nin hastalığından dolayı Molla Kasım her manada işleri devralmıştır. Dergâhın ve vakfiyelerin işleri, ürünün satılıp paraların tahsil edilmesi gibi işler bütün vaktini almaktadır Molla'nın. Her ne kadar yorulsa etse de halinden memnundur çünkü artık dergâhta ve dergâhtan aldığı güçle Nallıhan'da yeni yeni bir ismi bir cismi oluşmaya başlamıştır. Artık çarşıya vardığında Derviş Molla Kasım değil, dergâhı temsilen halife Kasım Efendi'dir. Son günlerde zahireci Muslu ile sorun yaşamaktadır. Yıllardan beri vakfiyeden çıkan ekini alıp satan Zahireci Zeki Çavuş bu sene ürüne az para vermekte Molla'nın ısrarını da canın isterse diyerek geri çevirmektedir. Sebebi öğrenir kısa zamanda Molla. Sivrihisar'dan bir adam daha düşük fiyattan ne kadar buğday isterse ambarlarını dolduracağını söylemiştir. Molla Kasım çaresiz dergâha varır ve Tapduk Emre'ye ahvali anlatır bir bir.

İsmi cismi bilinmeyen ekinciyi aramak için Sivrihisar yoluna koyulur Molla Kasım. Kimdir bu adam, necidir, neden fiyat kırar, emeklerini zayi etmek ister…

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinde işte tam bu sıralarda Bacım Sultan'ın uzun süredir görmediği bir arkadaşı çıkagelmiştir. Zahide Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinin yeni karakteri... Zahide Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinin yeni karakteri yörenin beyi Candaroğlu Argun Bey'in genç ve güzeller güzeli karısıdır. Bir müneccime gelmiştir Nallıhan'a ve ona gitmek istemekte yanında da arkadaşı Bacım'ı çağırmaktadır. Bacım gönüllü değildir ama Zahide üzerine gider. Aylar var ki Yunus'un ne yüzünü görüp ne bir haberini işiten Bacım Sultan'ın merakı bellidir..

Müneccimeye yollanır iki arkadaş…Müneccimden duydukları aklına takılan Bacım sultan yine Yunus'un hülyasına dalar.

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizisinde Sivrihisar'a gelen Molla sora sora Sarıköy'de ekincilik yapan kişiyi bulup dehşeti görmüş gibidir, arayıp bulduğu kişi ise Yunus'dan başkası değildir.

Molla konuşsa da fayda vermez belli ki Yunus, Tapduk'a ve dergâha karşı büyük bir alınganlık; kırgınlık beslemiştir. Onun ekincilik, alım satmak ile işi yok aslında belli.

Molla Kasım çaresiz Bey Candaroğlu Argun'a çıkıp Yunus'un yaptığının şeriata da hakka hukuka da aykırı olduğunu söyleyip ondan yardım talep eder. Yunus ikna edici şekilde Candaroğlu Argun'a vaziyeti anlatır. Candaroğlu Argun Yunus'u bulup kuyuya attırır. Yunus'u Tapduk Emre kuyuda bulacak, o da tekrar nedamet getirecek ve dergâha dönecektir.

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu Yunus Dergâha Döner

Yunusun dönüşüne Bacım Sultan sevinecek, uzun süre sonra yüzü gülecektir. Bacımın yüzünün gülmeye başladığını gören Zahide ısrar etse de Bacım anlatmaz ama Zahide anlamıştır çoktan bir kadın olarak.

Yunus seyri süluk'una kaldığı yerden devam edecektir. Dergahta Ali taygu , Güngör ve Derviş Çağrı kalmış diğerleri gitmiştir. Dönüşüyle birlikte Molla Kasım ile aralarında yarım kalmış olan ve daha ziyade Molla tarafından yürütülen rekabet yine alevlenir.

İşte tam bu günlerde Bey Candaroğlu Argun, oğlu Şahin ile kırıcı bir kavgaya tutuşmuş ve oğlunu işlerinden azade ederek kendisine yeni bir danişment aramaktadır. Bütün Nallıhan ve Sivrihisar da bu haber konuşulurken Tapduk Yunus'u çağırır ve onu Candaroğlu Argun Bey'e gönderir. Candaroğlu onu hatırlamıştır. Hemen zindana atar. Ancak hatasını anlayınca af diler. Yunus Bey Candaroğlu Argun'un danışmanıdır artık.. Yörenin yönetimi ile ilgili yönetsel danışmanlıktan vergiler, tahsilât, büyük tımar…

Yunus köşkte Candaroğlu'nun genç karısı Zahide ile de tanışacaktır, arkadaşı Bacım Sultan'ın ona olan ilgisini bilen ve Bacım Sultan'dan Yunus'un hikâyesini dinleyen Zahide belli ki ona tutulmuştur.

Yunus Emre Aşkın Yolculuğu Dizisinde Zahide Yunus'un Başına Nasıl Belalar Açacaktır?

Öte yandan iki kadın arasındaki samimi ilişki Yunus yüzünden tersine dönecek. Zahide kocası Argun Bey'in de desteği ile Bacım sultan öncülüğünde kadınların kuracağı iş yeri çalışmalarını iptal edecektir. Bu olay Nallıhan'da meselenin daha da dikkat çekmesine sebep olacaktır. Ahi ocağı başta olmak üzere herkes bunu ve sebebini konuşmaktadır.

Yayin Tarihi: Her Salı - 20.00

Vitrin


En Çok Aranan Haberler