MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçinden 'sokak' geçen diziler

Kimi hafızalarımıza kazındı, kimi ise hemen unutuldu,kiminin ekran ömrü kısa sürdü, kimi hala yıllara meydan okuyor, kiminin adı dahi hatırlanmıyor. Fakat hepsinin ortak bir özelliği var: Hepsinin isminde 'sokak' kelimesi geçiyor.

İşte isminde 'sokak' geçen o diziler:

Arka Sokaklar

Kanal D ekranlarının femomen dizisi. Yayın hayatına 2006 senesinde başladı. Hala yıllara meydan okuyor. Reytinglerdeki iddiasına ortaya koymaya devam ediyor. 10 yıldır ekranlarda olan dizi geçtiğimiz hafta Rıza Baba öldü mü? sorusunu akıllarda bırakarak sezon finali yaptı.

İstanbul Sokakları

Ekran ömrü uzun olmayan; İstanbul Sokakları geçtiğimiz aya kadar Show TV'de seyirci ile buluşuyordu. 9. bölümde final yapan İstanbul Sokakları dizisinde başrollerde Gizem Karaca, Caner Cindoruk, Rıza Kocaoğlu ve Naz Elmas rol alıyordu. Kısa sürede reyting canavarına yenik düşen İstanbul Sokakları dizisi, Arka Sokaklar gibi uzun soluklu olamayı başaramadı.

Huzur Sokağı

2012 yılında hayatına başlayan ve 2014 yılında sezon finali yapan Huzur Sokağı adlı dizi muhafazakar temasıyla dikkatleri üzerine topladı. Atv'de ekrana gelen ve 67 bölüm süren Huzur Sokağı, huzurlu bir semtin aynı mahallesinde yaşayan birbirinden farkıiki kişinin yaşadığı dramatik ve ibret verici aşk hikayesini konu ediniyordu. Şule Yüksel Şenler'in aynı adlı romanından uyarlanan Huzur Sokağı adlı dizinin başrollerinde Selin Demiratar, Kutsi, Güven Hokna, Sinem Öztürk, Gökhan Mete ve Yeşim Salkım gibi önemli isimler rol aldı.

Rüzgarlı Sokak

-

Ekran macerası kısa süren diziler arasında yerini alan Rüzgarlı Sokak dizisi 2013 yılında Show TV seyirci ile buluştu. 15. bölümde final yaparak ekranlara veda eden Rüzgarlı Sokak dizisinde Sedat Mert, Başak Boran Oksal, İlker Kurt, Umut Oğuz, Handan Kılıç, Murat Çidamlı gibi oyuncular yer alıyordu.

-
Şaşıfelek Çıkmazı


İsminde doğrudan 'sokak' kelimesi geçmeyip; bir 'çıkmaz' olsa da yine de Türk dizi tarihinin en kült dizileriden biriydi Şaşıfelek Çıkmazı. 90'lı yılların sonunda TRT1'de start alan ve 2000'li yılların başında yeniden çekilen Çağan Irmak imzalı Şaşıfelek Çıkmazı'nın başrollerinde Derya Alabora, Zuhal Gencer, Fikret Kuşkan, Füsun Demirel, Dilaver Uyanık, Suzan Aksoy, Mahperi Mertoğlu, Aysun Metiner, Hasibe Eren, Hakan Tanfer gibi usta oyuncular rol aldı.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler