Facebook hesap silme ve kapatma nasıl yapılır? Facebook hesap silme linki için tıklayın

Facebook hesap silme ve kapatma nasıl yapılır sorusu sosyal medyayı kullananlar tarafından sıkça soruluyor. Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya kanallarından biri olan Facebook hesap silme ve kapatma yöntemleriyle de adından söz ettiriyor. Hesabını tamamen kapatmak isteyen, eski hesabını kapatıp yenisini açmak isteyenler çoğu zaman Facebook hesap silme linki arayarak hesaplarını kapatmak istiyor. Peki Facebook hesap silme ve kapatma nasıl yapılır? Facebook hesap silme linki nerededir?

8 Ağustos 2017 15:04
PAYLAŞ
TWITTER
Facebook hesap silme ve kapatma nasıl yapılır? Facebook hesap silme linki için tıklayın

Facebook hesap silme ve kapatma konusu sosyal medyayı kullananlar tarafından sıkça soruluyor. Facebook hesap silme linki ile hesap kapatmak isteyenlerin sayısı hiç de az değil. Facebook son zamanların en çok kullanılan sosyal medya platfomlarından biri. Çıkışından itibaren her geçen yıl daha da çok kişiye ulaşan Facebook artık birçok insan için ana iletişim aracı haline gelmiş durumda. Artık telefonlar ya da mailler yerine insanlar tanıdıkları ile bu platform üzerinden iletişime geçiyorlar. Dünyada olup biten neredeyse bütün olaylardan Facebook sayesinde haberdar olmak mümkün. Kimi zaman Facebook hesap silme linki ile hesap silme işlemleri de yapılıyor. Eski hesaplarını kullanmak istemeyenler Facebook hesaplarını silmeyi istiyor. Peki Facebook hesap silme nasıl yapılır? Facebook hesap silme linki nerededir?

Facebook'un böyle bir opsiyonu olduğu için bu işlem oldukça basit birkaç adımdan oluşuyor. Facebook hesap silme için direkt olarak platform üzerinde belirtilen yönergelerin izlenmesi gerekiyor. Facebook platformu, kullanıcılarını kaybetmemek için, hesap silme işlemini biraz uğraştırıcı bir hale getirdi. Zira hesap bir kez silindikten sonra tekrar o hesabın geri getirilmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor. Bu nedenle Facebook da kullanıcılarına hesapları silmeden önce tekrar düşünmeleri yönünde uyarılar yapıyor. Tüm bunlara rağmen sosyal medya hesabı sahibi olmaktan sıkıldıysanız ve Facebook hesabınızı silmek istiyorsanız, işlemi tam olarak nasıl yapacağınızı adım adım anlatacağız.

FACEBOOK HESAP SİLME LİNKİ

Eğer Facebook hesap silme işlemi yapmak istiyorsanız aşağıda vermiş olduğumuz Facebook hesap silme linkine tıklayarak bu işlemi yapabilirsiniz. Ancak bundan önce, geri dönüşü olmayan hesap silme işlemi yerine, platformun size sunduğu alternatiflere göz atabilirsiniz. Örneğin hesap dondurma işlemi hem silmekten daha az uğraştırıcıdır hem de istediğiniz zaman geri dönebilirsiniz.

Facebook hesabınızı silmek için TIKLAYIN!

FACEBOOK HESAP DONDURMA

Facebook hesap silme seçeneğine geçmeden önce platformun size sunduğu diğer olanaklara bir göz atalım. Facebook hesabınızı sildiğiniz takdirde, o zamana kadar yaptığınız paylaşımlar, eklediğiniz arkadaşlar ve fotoğraflarınız gibi bütün sosyal medya bilgileriniz geri dönüşü olmayacak şekilde silinir. Bu nedenle Facebook da kullanıcılarına alternatifler sunuyor. Eğer sosyal medya hesabından sıkıldıysanız, bir süre ara vermenize olanak sağlayacak olan hesap dondurma seçeneği bulunuyor. Bu seçeneği kullanarak, Facebook hesabınızı tamamen silmek yerine, siz tekrar geri açana kadar dondurabilirsiniz. Bu şekilde o zamana kadar biriktirdiğiniz sosyal medya bilgileri de tamamen ortadan kalkmamış olur. Hesap dondurma seçeneği için ise izlemeniz gereken birkaç basit adım bulunuyor.

FACEBOOK HESAP DONDURMA NASIL YAPILIR?

İlk olarak telefon ya da bilgisayardan Facebook'a giriş yapın.
Daha sonra ayarlar sekmesine tıklayın.
Ayarlar sekmesinde bulunan "Güvenlik" seçeneklerinin bulunduğu sekmeye tıklayın.
Açılan sayfada en alt bölümde "Hesabını Dondur" sekmesine tıklayın.
Yine bir sayfa açılacak, buradan yine "Hesabını Dondur" seçeneğini işaretleyin.
Son olarak Facebook hesabınızın şifresini girdikten sonra hesabınızı dondurabilirsiniz. Bu şekilde profili silmek yerine hesabınızı dondurduğunuz zaman kimse profilinize erişemeyecektir ve istediğiniz zaman tekrar hesabı aktif hale getirebilirsiniz.

FACEBOOK HESAP KAPATMA

Eğer hesap dondurma işlemi yeterli gelmediyse ve hesabınızı tamamen kapatmak istiyorsanız bu seçeneğe yönelebilirsiniz. Aynı zamanda istediğiniz takdirde Facebook hesabınızın bilgilerini arşivleme imkanı sunuyor. Eğer hesap bilgilerini arşivlemek isterseniz, hesabınızı silseniz bile silinen bilgilerin bir kopyasını bilgisayarınıza kaydetmeniz mümkün. Bunun için;

Ayarlar sekmesine tıklayıp açılan sayfanın en alt kısmında bulunan "Facebook verilerinin kopyasını indir" seçeneğine tıklayın.
Daha sonra "Arşivimi Başlat" seçeneğine tıklayıp hesap şifresini girerek bilgilerin bir kopyasını bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

FACEBOOK HESABI NASIL KAPATILIR?

Şimdi Facebook hesabını tamamen nasıl silme işlemini nasıl yapıldığına geçelim. Bilgilerinizi yedeklemek isterseniz yukarıda anlattığımız işlemi uyguladıktan sonra silme işlemini başlatabilirsiniz.

Öncelikle telefondan ya da bilgisayardan Facebook hesabınıza giriş yapın.
Daha sonra yukarıda vermiş olduğumuz linke tıklayarak Facebook hesap silme sayfasına girin.
Açılan yeni sayfada "Hesabı Kalıcı Olarak Sil" şeklinde bir buton göreceksiniz. Bu butona tıkladığınızda hesap silme işleminiz de başlıyor olacak.
Hesabı kalıcı olarak sil butonuna tıkladıktan sonra açılan pencerede doldurmanız gereken bazı boşluklar olacaktır.
İlk olarak istenen alana hesabınızın şifresini girmeniz gerekiyor.
Doldurmanız gereken diğer kısım ise güvenlik kontrolü kısmıdır. Bunun nedeni sizden başka bir kimsenin hesaba erişip silmesini engellemektir.
Güvenlik bilgilerini de gerektiği gibi doldurduktan sonra, "Tamam" butonuna tıkladıktan sonra silme işlemi tamamlanmış olur.

FACEBOOK 14 GÜN BEKLEMEDEN SİLME

Facebook hesabını silme talimatını verdikten sonra, hesabın silinmesi için 14 gün boyunca beklemeniz gerekiyor. Böyle bir uygulamaya gidilmiş olmasının sebebi, bu süre zarfı içerisinde hesabını silmek isteyen kullanıcının kararından vazgeçme ihtimalidir. Kararından vazgeçen bir kullanıcı mağdur duruma düşmesin diye, Facebook, hesabı tamamen silmeden önce iki hafta bekletir. Ayrıca bu süreçte sık sık size mail yoluyla ulaşarak hesabınızı silmekten vazgeçmeniz konusunda ısrar edecektir. Eğer hesabınızı silmekte kararlıysanız herhangi bir şey yapmadan 14 gün boyunca bekleyerek silme işlemini tamamlayabilirsiniz. Ancak bu 14 günlük sürenin herhangi bir şekilde atlanması ya da beklemeden geçilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Facebook'un kullanıcı sözleşmesi gereği, hesap tamamen site üzerinden silinmeden önce belirtilen sürenin geçmesi gerekiyor. Bu süre zarfında da herhangi bir şekilde hesaba giriş yapılmaması gerekiyor.

Mynet Teknoloji
Okuyucu Yorumları0 yorum

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Mynet.com sorumlu tutulamaz.

İletişim Kurumsal Yardım Üyelik Yasal Uyarı

Copyright © MYNET A.Ş. Telif Hakları MYNET A.Ş.'ye Aittir