1002000 Yok Doktora Burs Programi Haberleri

Kadın doktora kabusu yaşattı, savunması 'yok artık' dedirtti! 'Öküz dediğini duydum...'

Bursa’da Tayfun Eserkaya (31), Hematoloji Uzmanı Dr. Nihan Alkış'ı (41) darbederek yaraladı. Tutuklu yargılanan Eserkaya ilk kez hakim karşısına çıktı. Eserkaya savunmasında, "Doktoru görünce yanlış odaya girdiğimi anladım. Özür dileyip dışarı çıktım. Bu sırada kendisinin bana, 'Öküz' dediğini duydum. Psikolojim de bozuk olduğu için kendisini itekledim. Düşüp burnunu masaya çarptı. Düştükten sonra kendisine tekme atmadım, vurmadım" dedi. Hakim, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Haber 2024-02-26 13:30:32

YÖK'ün burs miktarları artırıldı! İşte yeni rakamlar

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, doktora, lisans ve üstün başarı sınıflarında eğitim gören öğrencilere sağlanan burs miktarları artırıldı. YÖK Doktora Bursu, çalışmayan öğrenciler için 7 bin 500 TL'den 12 bin TL'ye, çalışanlar için ise 2 bin 500 TL'den 4 bin TL'ye çıkarıldı.

Haber 2024-02-16 11:59:27

KYK BURSU ÖDEME TARİHLERİ 2023: GSB KYK bursu yattı mı, ne zaman yatacak ve ne kadar? 3 aylık toplu ödeme!

KYK bursu ödeme tarihleri üniversitede okuyan, yüksek lisans ve doktora yapan kişiler tarafından araştırılıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 12 Ekim-19 Ekim tarihleri arasında alınan başvuru sonuçlarına ilişkin açıklamayı 14 Kasım'da yapmıştı. Şimdi gözler KYK bursu ödeme tarihlerine çevrildi. Birçok kişi Aralık ayına ilişkin '3 aylık toplu burs ödemeleri' konusunda araştırma yapıyor. Peki, KYK bursu yattı mı, ne zaman yatacak ve ne kadar?

Finans 2023-11-16 10:43:29

KYK BURS ÖDEME TARİHLERİ 2023: KYK bursu ne zaman yatacak, ne kadar ödenecek? T.C. kimlik numarasına göre KYK bursu ödeme tarihleri

KYK bursu ödeme tarihleri merak konusu oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 12 Ekim-19 Ekim tarihleri arasında alınan başvuru sonuçlarına ilişkin açıklamayı 14 Kasım'da yaptı. Bilindiği üzere ödemeler 2024 yılıında lisans ve ön lisans öğrencilerine 2 bin TL, yüksek lisans öğrencilerine 4 bin TL, doktora öğrencilerine ise 6 bin TL olarak yatırılacak. Peki KYK bursu ne zaman yatacak, ne kadar ödenecek? İşte, T.C. kimlik numarasına göre KYK bursu ödeme tarihleri...

Finans 2023-11-15 07:42:53

KYK BURS SONUÇLARI 2023 E-DEVLET TURKİYE.GOV.TR: GSB ile KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuç nasıl öğrenilir? Gözler GSB'de!

KYK burs sonuçları konusunda son dakika açıklaması yapılıp yapılmadığını merak eden kişiler arama motorlarında sorgulama yapıyor. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin TL'ye çıkardıklarını duyurmuştu. Peki, GSB ile KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte Turkiye.gov.tr e Devlet KYK burs sonuçları sorgulama ekranı...

Finans 06-11-23 10:08

KYK BURS ÜCRETLERİ 2023: Lisans, yüksek lisans, doktora KYK burs ücreti ne kadar oldu, kaç TL? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

KYK burs ücreti ile ilgili son dakika açıklaması geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine müjdeyi verdi. Peki KYK burs ücreti ne kadar oldu, kaç TL? İşte, 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarları...

Finans 01-11-23 08:06

KYK lisans, yüksek lisans ve doktora bursu ne kadar, kaç TL oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarları...

KYK burs ve kredi miktarları dün yapılan açıklama ile belli oldu. Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin merakla beklediği konuya da değindi. Peki, KYK bursu ne kadar, kaç TL oldu? İşte, 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarları...

Finans 01-11-23 07:47

Kabine sonrası tek tek açıklandı: Kredi ve burs ücretleri, deprem bölgesine faizsiz kredi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada öğrencilerin merakla beklediği haberi duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkardıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca deprem bölgesinde işletme başına 200-750 bin lira arasında faizsiz kredi verileceğini duyurdu.

Finans 31-10-23 19:56

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU TARİHLERİ 2023-2024: KYK burs başvuruları ne zaman? Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora burs ücretleri

KYK burs başvuru tarihleri üniversite öğrencileri tarafından merak konusu oldu. 2023-2024 Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuruları için Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından açıklama yapılacak. Birçok kişi internette "2023 KYK burs başvuruları ne zaman?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, KYK bursu ne kadar, kaç TL? İşte, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora burs ücretleri...

Finans 21-09-23 11:24

Burs parası ne kadar oldu? Lisans ve doktora bursu kaç TL? YÖK burs miktarlarını artırdı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öncelikli alanlarda ve belirli programlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencileri desteklemek amacıyla bazı burslar veriyor. Bu burslardan biri olan doktora bursunda miktarlar artırıldı. Peki, Burs parası ne kadar oldu? Lisans ve doktora bursu kaç TL? İşte tüm merak edilenler...

Finans 04-04-23 12:56

SON DAKİKA | YÖK duyurdu: Lisans ve lisansüstü burs miktarları arttı! İşte yeni rakamlar

Son dakika haberi: Yükseköğretim Kurulunca lisans ve lisansüstü öğrencilerine verilen burs miktarları farklı miktarlarda artırıldı. 100/2000 Doktora Bursu çalışan öğrenciler için 910 TL’den 2500 TL’ye, çalışmayan öğrenciler için ise 3825 TL’den 7500 TL’ye yükseltildi. Lisans Destek Bursu 1000 TL’den 1875 TL’ye çıkarıldı.

Haber 04-04-23 12:46

Kreşte 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar! 'Kızımı kucağına alıp...'

Kocaeli'nde kreşte çalışan servis şoförü N.E.'nin (56), 6 yaşındaki kız çocuğu A.M.A.’ya cinsel istismar uyguladığı iddiası mahkemeye taşındı. Sanıktan şikayetçi olan baba B.A., "Kızım psikolog doktora N.E.’nin kendisini kucağına alıp salladığını söylemiş. Kızımı ’Prensesim’ diye seviyor, ceviz veriyormuş. Bir fotoğrafta da sanığın elinin çocuğun poposunda olduğunu gördüm" dedi. Savunmasında suçlamaları kabul etmeyen sanık ise, "Çocuğu sevmekten öte başka kabahatim yok" ifadelerini kullandı.

Haber 05-02-23 12:01

Sedye üzerindeki hali yürekleri parçaladı! Kanlar içindeki doktorun görüntüsü: Hayatımda gördüğüm en acı videolardan biri!

İstanbul'daki bir doktora yapılan saldırı sonrası çekilen görüntüler dehşete düşürdü. Sağlık ocağında uğradığı saldırı sonrası kanlar içinde kalan doktor Mahmut Doğan, sedye üzerinde "Gözüm görmüyor arkadaşlar, gözüm görmüyor" diyerek sayıkladı. Sağlık çalışanları Doğan'ı "hocam bir şey yok" deyip sakinleştirmeye çalıştı.

Haber 21-12-22 09:39

İstanbul'da doktor dehşeti yaşadı! 'Seni parçalarım' diyerek saldırdı: Ölmediğime şükrediyorum

İstanbul'da doktor Mahmut Doğan, bir kişinin saldırısına uğradı. Kendisini uyaran doktora "Seni parçalarım" diyen ve ardından da darp eden saldırgan yakalandı. Kanlar içinde kalan doktor "Ölmediğime şükrediyorum. Sağlıkta şiddet olayı devam ederse sağlık ocaklarının, hastanelerin güvenliği açısından bir korunurluğu olmazsa hiçbirimizin can güvenliği yok" dedi.

Haber 20-12-22 22:50

KYK burs ve kredi ücreti ne kadar, kaç TL? İşte üniversite, yüksek lisans, doktora öğrencileri için 2022 2023 KYK burs kredi ücretleri!

KYK burs ve kredi ücretleri ile ilgili detaylar geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren KYK burs ve kredi sonuçları üniversite öğrencilerinin geçimi için oldukça önemli. Peki KYK burs ve kredi ücreti ne kadar? KYK burs kredi ücreti kaç TL oldu? İşte detaylar...

Finans 17-12-22 16:12

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? KYK burs başvuru sonuçları için geri sayım sürüyor!

KYK burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başvurular için verilen ek sürenin sona ermesinin ardından merak konusu oldu. Bilindiği üzere 2022'de lisans öğrencilerine 850 TL, yüksek lisans öğrencilerine bin 700 TL, doktora öğrencilerine ise 2 bin 500 TL burs ücreti verilmişti. Peki, KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Finans 06-12-22 09:09

Meme kanserine karşı Akdeniz tipi beslenme ve spor önerisi

Meme ve Endokrin Cerrahı Prof. Dr. Müfide Nuran Akçay: - "Kadınlarımıza Akdeniz tipi beslenme, yürüyüş, spor ve 2 ila 2,5 yıl emzirme ve kendi kendilerine meme muayenesi tavsiye ediyoruz" - "Halk arasında 'kansere bıçak vurulmaz' diye yanlış bir inanış var. Oysa öyle bir şey yok. Kanser kanserdir. Memede şişlik, kitle ve olası değişiklikte doktora gidilmeli"

Yurthaber 05-10-22 13:02

Tedavisi yok! Bu belirtiler varsa doktora başvurun

Özellikle yaz ve sonbahar aylarında sık görülen Batı Nil Virüsüne karşı Prof. Dr. Bahadır Ceylan'dan uyarı geldi. Bilinen bir tedavisi olmayan Batı Nil Virüsünde erkekler ve yaşlıların risk altında olduğu belirtildi. "Hastalık gelişenlerde en sık görülen şikayetler baş ağrısı, ateş, sırt ve kas ağrıları ve bulantıdır" diyen Prof. Dr. Ceylan, "Grip ve cilt döküntüsü varsa acil doktora görünün" diye konuştu.

Haber 05-09-22 10:58

Zonguldaklı temizlik işçisi dört öğrenciye burs veriyor! 'Kefenin cebi yok'

Zonguldak’ta temizlik işçisi olarak görev yapan Abdurrahman Yılmaz, yaptığı hareketle takdir topladı. Yılmaz, ‘kefenin cebi yok’ diyerek, kazandığı maaşıyla 4 öğrenciye burs imkanı sağlıyor. Yılmaz, ''Yalnız yaşıyorum. Evim de kira değil. Allah'a şükürler olsun iki öğrencimizden bir tanesini mezun ettik. Biri Tıp Fakültesini, diğeri de Ankara’da edebiyat öğretmenliğini 2 puanla kaçırdı. Burs vermeye devam edeceğim'' dedi.

Haber 20-08-22 17:20

Mehmet Ali Erbil 1300 TL'lik ücrete isyan etti! Doktor kardeşi Yeşim Erbil'den bomba yanıt geldi

Cüneyt Arkın’ın ölüm haberini alır almaz hastaneye koşan Mehmet Ali Erbil, hastaneye gitmişken doktora sırtındaki sivilceyi göstermek istedi. "2 dakikalık muayene için bin 300 TL verdim" diyen Erbil'e doktor kardeşi Yeşim Erbil'den yanıt geldi. Yeşim Erbil bu soru kendisine sorulunca "İsyan edilecek bir durum yok" yanıtını verdi.

Magazin 30-06-22 15:51

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı (1)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Mega teknoloji koridoru ile birbirine bağlanan Bilişim Vadisi Kocaeli ve İzmir, diğer yenilik ekosistemi bileşenleri ile birlikte Türkiye'yi Allah'ın izniyle teknolojide süper lige taşıyacak" - "Eğer bugün biz bu çatışmalara bu savaşlara rağmen sapasağlam bir şekilde, yerimizde duruyorsak, bunda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yerliliğini yüzde 25'lerden yüzde 75'lere taşıdığımız savunma sanayinin payı büyüktür" - "Üretimde çalışacak derinlemesine uzmanlaşmış beyaz yakalıların üniversite-sanayi iş birliği ile yetiştirilmesini sağlayan Sanayi Doktora Programı'nı iyileştiriyoruz. Doktora öğrencilerine eğitimleri süresince sağladığımız burs miktarını minimum 6 bin liraya çıkartıyoruz"

Yurthaber 29-03-22 12:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi: (3)

"Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür" - "Meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8 kilovatsaate, aylık 240 kilovatsaate yükseltilmiştir" - "(Elektrik) Tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır" - "(Elektrikte KDV indirimi) Mesken abonelerinin yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesi temin edilmektedir" - "Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kilovatsaate, aylık 900 kilovatsaate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacaktır" - "Öğrencilere ve araştırmacılara TÜBİTAK'tan sağladığımız burslarda ciddi iyileştirmeler yapıyoruz. Lisans öğrencilerine verdiğimiz aylık 750 liralık bursu yüzde 67'lik artışla 1250 liraya çıkarıyoruz" - "TÜBİTAK'tan yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4 bin 250 lira, doktora öğrencileri 5 bin 500 ile 7 bin 500 lira, doktora sonrası araştırmacılar ise 7 bin 500 ile 10 bin lira arasına kadar aylık burs alabileceklerdir"

Yurthaber 28-02-22 21:53

Doktor doktor gezdi, gerçeği öğrenince şoke oldu

Eskişehir'de şişkinlik, halsizlik ve sırt ağrısı şikayetleriyle doktora başvuran 75 yaşındaki kadının karnından 25 santimetre uzunluğunda, 3 buçuk kilogramlık kitle çıkartıldı. “Stromal tümör” adı verilen kitleyle ilgili açıklama yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İhsan Oruk, "Bunların tek tedavisi, cerrahi olarak kitleyi ne kadar geniş olarak çıkartırsanız o kadar başarı yüksek oluyor. Cerrahi dışında pek bir tedavisi yok." dedi.

Haber 19-01-22 10:03

Son dakika: Bakan Kasapoğlu'ndan öğrencilere burs müjdesi

Son dakika haberine göre, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ilk defa burs alacak öğrencilerin 3 aylık ödemelerinin gece itibarıyla hesaplara yatacağının müjdesini verdi. Ödemeler lisans öğrencileri için bin 950 TL, yüksek lisans öğrencileri için 3 bin 900 TL ve doktora öğrencileri için 5 bin 850 TL şeklinde gerçekleşecek.

Haber 28-12-21 22:11

Aydın'da doktora kafa atan şüpheli: 'Bir şeyin yok' deyince kafa attım

Aydın'da adli muayene için getirildiği hastanede Doktor Doğancan Kılıç'a elleri kelepçeli halde kafa atıp yaralayan Tahir Doğan'ın ifadesi ortaya çıktı. Doğan'ın ifadesinde, "Doktora kelepçeden dolayı elime kan gitmediğini söyledim. Bana 'bir şeyin yok' deyince kızgınlıkla kafa attım" dediği belirtildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Doğan tutuklandı.

Haber 21-12-21 15:33

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrencilere kredi ve burs müjdesi

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılında geçerli olacak burs ve kredileri açıkladı. Erdoğan, "2022 yılında lisans öğrencileri için 850 lira yüksek lisans için bin 700 lira, doktora öğrencileri için ise iki bin 550 liraya çıkartıyoruz." ifadelerini kullandı.

Finans 20-12-21 21:55

Okuma azmiyle örnek olan Ayşe'nin hayali doktora yapmak

Sivas'ta 46 yaşında yeniden döndüğü üniversitede arkeoloji bölümünü birincilikle bitiren Ayşe Er, antropoloji ana bilim dalında yüksek lisansını da 53 yaşında başarıyla tamamladı - Çocukluk hayalini gerçekleştiren Ayşe Er: - "Şu yaşa geldim, ne olacak hiç demedim, eğitimimim boyunca hiç demedim. Yaşımı ben hissetmediğim için sınıf arkadaşlarıma da hissettirmedim" - "Ne zaman doktorayı bitireceğim o zaman kepimi atacağım, durmak yok"

Yurthaber 08-10-21 11:30

Marmara'nın müsilaj sorununa çözüm için YÖK, burslu doktoralı bilim insanları yetiştirecek

Marmara Denizi'ndeki müsilaj sorunu ile ilgili çözüm üretilmesini hedefleyen Yükseköğretim Kurulu (YÖK), nitelikli bilim insanları yetiştirilmesi için "Deniz ekosistemlerinin sürdürülebilirliği", "Çevre ve atık" alanlarında doktora yapacaklara YÖK 100/2000 Doktora Projesi kapsamında burs verilmesini kararlaştırdı.

Haber 08-07-21 11:31

OMÜ-TTO’dan TÜBİTAK bilgilendirme etkinliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (OMÜ-TTO), yüksek lisans ve doktora burs programlarına yönelik bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdi.ÜSİ Uzmanı Şafak Esra Aslan tarafından gerçekleştirilen etkinlikte yüksek lisans bursları kapsamında; TÜBİTAK 2210/A Genel Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı, 2210/B Yurt İçi Sosyal Bilimlere Geçiş Yüksek Lisans Burs Programı 2210/C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Yüksek Lisans Burs Programı, 2210/D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı ve 2210/E Doğrudan Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı ve doktora kapsamında ise 2211/A Genel Yurt İçi Doktora Burs Programı, 2211/B Yurt İçi Sosyal Bilimlere Geçiş Doktora Burs Programı, 2211/C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı, 2211/E Doğrudan Yurt İçi Doktora Burs Programı hakkında bilgilendirme yapıldı.Program; etkinliğe katılım sağlayan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden gelen soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Yurthaber 07-04-21 16:59

Bartın Üniversitesi ‘Enerji Verimliliği’ alanında 3 burslu doktora öğrencisi alacak

Bartın Üniversitesi’nde Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) “100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi” kapsamında ‘Enerji Verimliliği’ alanında doktora yapacak 3 öğrenciye burs verilecek.Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarında doktoralı insan kaynağını yetiştirmeyi hedeflediği “100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi” kapsamında Bartın Üniversitesi’ne yeni bir alan daha eklendi.

Yurthaber 22-03-21 19:36

ADÜ Doktora öğrencilerine TÜBİTAK 2211-C desteği

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) doktora öğrencileri TÜBİTAK’tan burs almaya hak kazandı.ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü YÖK 100/2000 doktora bursiyeri öğrencileri Sinem Evli ve Baha Öndeş, Prof.

Yurthaber 13-02-21 12:41

Bartın Üniversitesi’nden 4 araştırmacıya TÜBİTAK tarafından burs verilecek

Bartın Üniversitesi’nden doktora eğitimlerine devam eden 3 öğretim görevlisi ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nden bir yüksek lisans öğrencisi, TÜBİTAK tarafından burs almaya hak kazandı.TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2210-Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programları ve 2211-Yurt İçi Doktora Burs Programları 2020 yılı 2.

Yurthaber 11-02-21 15:18

KYK kredisi ödeme tarihi Şubat 2021... KYK burs ve kredisi ödeme tarihi açıklandı mı, hafta sonu hesaba yatar mı?

2021 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) burs alan öğrencilerin burs miktarlarına zam geldi. 2021 KYK burs ve kredileri zam miktarı araştırılmaya başlandı. Şubat 2021'de KYK bursları ne kadar ve ne zaman verilecek araştıran öğrenciler, yeni yılın ikinci ayında KYK burslarının zamlı olup olmayacağını araştırıyor. Peki 2021 doktora burs miktarı ne kadar olacak? İşte yüksek lisans 2021 burs ücreti ve diğer detaylar...

Finans 02-02-21 09:11
KYK

Yurt dışında eğitim görmek isteyenler YABO ile hayallerine bir adım daha yaklaşıyor

İzmir’de, lisans, yüksek lisans, doktora ve yabancı dil programlarında yurt dışında eğitim görmek isteyen; ancak maddi zorluklar sebebiyle bu hayalini gerçekleştiremeyen gençler, Yurt Dışı Akademik Burs Ofisi (YABO) ile hayallerine bir adım daha yaklaşırken, YABO online hizmet vermeye başladı.

Yurthaber 19-01-21 17:43

Ocak 2021 KYK burs ve kredi miktarı... Ocak 2021'de KYK burs ve kredisi ne kadar, ne zaman verilecek? KYK doktora ve yüksek lisans burs ücreti!

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 2021 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) burs alan öğrencilerin burs miktarlarına zam geldi. 2021 KYK burs ve kredileri zam miktarı araştırılmaya başlandı. Ocak 2021'de KYK bursları ne kadar ve ne zaman verilecek araştıran öğrenciler, yeni yılın ilk ayında KYK burslarının zamlı olup olmayacağını araştırıyor. Peki 2021 doktora burs miktarı ne kadar olacak? İşte yüksek lisans 2021 burs ücreti ve diğer detaylar...

Finans 28-12-20 08:07
KYK

KYK burs ve kredi zammı 2021... Ocak 2021'de KYK burs ve kredisi ne kadar verilecek? 2021 doktora ve yüksek lisans burs ücreti!

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 2021 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) burs alan öğrencilerin burs miktarlarına zam geldi. 2021 KYK burs ve kredileri zam miktarı araştırılmaya başlandı. Peki 2021 doktora burs miktarı ne kadar olacak? İşte yüksek lisans 2021 burs ücreti ve diğer detaylar...

Finans 25-12-20 07:46
KYK

KYK burs ve kredi zammı 2021... KYK burs kredi miktarı 2021'de ne kadar olacak? 2021 doktora ve yüksek lisans burs ücreti!

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 2021 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) burs alan öğrencilerin burs miktarlarına zam geldi. 2021 KYK burs ve kredileri zam miktarı araştırılmaya başlandı. Peki 2021 doktora burs miktarı ne kadar olacak? İşte yüksek lisans 2021 burs ücreti ve diğer detaylar...

Finans 24-12-20 08:57
KYK

KYK burs ve kredi zammı 2021... KYK burs kredi miktarı 2021'de ne kadar olacak? 2021 doktora ve yüksek lisans burs ücreti!

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 2021 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) burs alan öğrencilerin burs miktarlarına zam geldi. 2021 KYK burs ve kredileri zam miktarı araştırılmaya başlandı. Peki 2021 doktora burs miktarı ne kadar olacak? İşte yüksek lisans 2021 burs ücreti ve diğer detaylar...

Finans 23-12-20 13:22

Doğan: “OMÜ-TTO’nun Destekleri Sayesinde Başarıya Ulaştım

TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı başvurusu kabul edilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi Dr.

Yurthaber 30-09-20 20:30

SUBÜ, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü aylık 4 bin 500 lira burs ile doktora öğrencisi alacak

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 4 farklı alanda aylık 4 bin 500 lira burs ile doktora öğrencisi alacak.SUBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün 4 alanındaki doktora programlarını kazanacak öğrenciler ortak iş birliklerinde yer alarak aylık 4 bin 500 lira burs elde edebilecek.

Yurthaber 25-08-20 13:49

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Eğitim ve Araştırma Bursları Yönetmeliği değişti

Burs ödemeleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapılacak - Hazırlık sınıfı dahil lisans bursu en fazla 5, yüksek lisans bursu 2, doktora veya buna eş değer eğitim bursu 4 yıl süreyle verilecek

Yurthaber 21-08-20 10:53

NEÜ ve Helvacızade Arasında TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı İşbirliği Protokolü

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Helvacızade Grubu arasında TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı İşbirliği Protokolü imzalandı.Protokolle, TÜBİTAK tarafından desteklenen 2 milyon 750 bin lira bütçeli proje kapsamında, 5 doktora öğrencisi Necmettin Erbakan Üniversitesinde öğrenim görürken ayda 4 bin 500 lira burs alacak ve doktoralarını tamamladıktan sonra da proje ortağı Helvacızade bünyesinde en az 3 yıl istihdam edilecek.Konya Helvacızade ve Zade Vital Üretim Tesislerinde düzenlenen ‘TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ takdim töreninde gerçekleştirilen işbirliği protokolü öncesinde konuşan NEÜ Rektörü Prof.

Yurthaber 14-07-20 16:02

Yangın ve koku algılayan yapay burun geliştirecekler

Yaşar Üniversitesinin iki öğretim üyesi tarafından gerçekleştirilecek tez çalışmaları, TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazanırken, öğrenim görecek doktora öğrencileri tarafından geliştirilecek tez çalışmaları; ’yangın ve koku algılayan yapay burun geliştirme’, ’biyometrik kimlik tanılama için beyin dalgalarının uzaktan ölçülmesi’ ile ’makine öğrenmesi ve işaret işleme yöntemleri kullanarak biyometrik kimlik tanılama’ olarak belirlendi.Yaşar Üniversitesi, doktora öğrencilerine burs ve özel sektöre yönelik istihdam desteği sağlayan TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.Yaşar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof.

Yurthaber 13-07-20 11:03

Yaşar Üniversitesinden doktora öğrencilerine tam burs fırsatı

Yaşar Üniversitesi, farklı bilim dallarında yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik programlarında çeşitli kariyer fırsatları sunmaya devam ediyor.Bilimsel bilginin sektörel bilgi ile desteklendiği lisansüstü programlar, endüstri mühendisliğinden sanat ve tasarıma, lojistik mühendisliğinden özel ve kamu hukuk alanlarına kadar çeşitlilik gösteriyor.

Yurthaber 01-06-20 10:57

Fulbright bursu konusunda öğrenciler bilgilendirildi

Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından, Karabük Üniversitesi’nde burs programları hakkında öğrencilere bilgilendirme yapıldı.Karabük Üniversitesi (KBÜ) 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Fulbright Burs Programları ve ABD’de Eğitim’ adlı seminerde Eğitim Danışmanlığı Koordinatörü Mevlüde Bakır, Fulbright Eğitim Komisyonu’nun Yüksek Lisans, Doktora, Prof.

Yurthaber 28-02-20 16:41

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden yabancı öğrencilere burs imkanı

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde İngilizce ve Türkçe yüksek lisans ve doktora programlarında okumak amacı ile üniversiteye başvuran yabancı uyruklu öğrencilere eğitim desteği uygulaması başlıyor

Yurthaber 17-01-20 10:14

İmamoğlu'na tepki için sosyal medyadan unvanını silmişti! Özden Zeynep Oktav'dan açıklama geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına tepki olarak sosyal medya profilinde yer alan unvanını silen Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav açıklamalarda bulundu. Oktav, "Yani master ve doktora yapmamış Türk kadınlarının, hangi ortamlarda bulunması gerektiğini, nereye gideceğini bilemeyeceği gibi bir izlenim edindim. kız kardeşim, 'o zaman benim doktoram, masterim yok. Ben bir hiçim demek ki' dedi. Bu hissi uyandırıyor." dedi.

Haber 16-01-20 14:07

Yaşar Üniversitesinden tüm doktora öğrencilerine tam burs

Yaşar Üniversitesi, yüksek lisans ile doktora programlarına yeni uzmanlaşma alanları ekleyerek lisansüstü eğitimde kariyer fırsatı sunmaya devam ediyor.

Yurthaber 15-01-20 10:40

YÖK yerli otomobil için doktoralı mühendis yetiştirecek! Aylık 4 bin 500 liralık burs

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), yerli otomobile destek için harekete geçti. "Türkiye'nin Otomobili"nin üretiminde de ihtiyaç duyulabilecek doktoralı mühendislerin yetiştirilmesi için "YÖK 100/2000 Doktora Burs Projesi"ne yeni bilim alanları eklendi. Proje kapsamında kabul görülen öğrencilerin alacağı burs aylık 4 bin 500 lirayı buluyor.

Haber 07-01-20 11:11