HABER

11 üst düzey bürokrat gözaltına alındı

ANKARA (İHA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda, 'Beyaz Enerji'den sonraki en büyük enerji yolsuzluğu şeklinde nitelendirilen rüşvet operasyonu başladı. Operasyon çerçevesinde aralarında Fuat Celepçi ve Cemil Kazancı'nın da bulunduğu 11 üst düzey bürokrat göz altına alındı.

Operasyon, Enerji Bakanı Hilmi Güler'in "olur" vermesi ile başladı. Yapılan bir rüşvet ihbarı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri ile Bakanlık Teftiş Kurulu özel olarak görevlendirildi. Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan yasal izinle birlikte sıkı takip başlatan ekipler, bazı bürokratların da cep ve ev telefonlarını aylarca dinlemeye aldı. Geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana yapılan çalışmalar neticesinde hazırlanan rapor, Aralık ayında Bakan Güler'e sunuldu. Güler, dosyayı bekletmeden savcılığa intikal ettirdi ve yasal çerçeve işlemeye başladı. Yeterli delil toplandığına kanaat getirildikten sonra operasyon için düğmeye basan Cumhuriyet Savcılığı, Örgütlü Suçlarla Mücadele Kanunu kapsamında harekete geçti.

İLK AŞAMADA 11 GÖZALTI Operasyonun ilk aşamasında dün sabah aralarında genel müdürlerin de bulunduğu toplam 11 üst düzey bürokrat göz altına alındı. Savcı Hamza Keleş'in talimatıyla işadamı İbrahim Selçuk, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Cemil Kazancı, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Önder Piyade, Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst, BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fuat Celepçi, daire başkanları Fuat Kutsal, Mesut Dal ile birlikte iki şube müdürü Bakanlıktaki makamlarında, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Piyade'nin sekreteri Sibel Aydın'ın da tanık sıfatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Öte yandan, Bakanlıkla iş yapan Ayşe Akar, Onur Avkan, Necati Altın ve İlknur Demirel, İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara'ya getirildi.
Yapılan operasyonların Enerji Bakanlığı'nda son dönemde yapılan ihalelerle ilgili olduğu ve rüşvet iddiaları üzerine araştırıldığı öğrenildi.
Operasyonda özellikle EÜAŞ'nin son iki yıl içinde gerçekleştirdiği 100'e yakın ihalenin mercek altına alındığı ve bu ihalelerde rüşvet ve yolsuzluk iddialarının araştırıldığı belirtildi.

En Çok Aranan Haberler