YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

14 Yıl Sonra Ilk Adımını Attı

Daha önce doktorların yürüyemez dediği Edirne'de yaşayan 14 yaşındaki Önder Yılmaz, ameliyatının ardından Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) gördüğü fizik tedavi sonucu

Daha önce doktorların yürüyemez dediği Edirne'de yaşayan 14 yaşındaki Önder Yılmaz, ameliyatının ardından Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) gördüğü fizik tedavi sonucu hayallerini gerçekleştirebilmek için ilk adımını attı.

İstanbul'daki Memorial Hastanesi'nde geçen yıl 12 Mart'ta ameliyat olan Yılmaz, TÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon bölümünde yaklaşık 4 aylık tedavi sürecinin ardından ayağa kalkarak adım attı.

TÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yılmaz'ın beyin felci Serebral Palsi hastalığı nedeniyle 14 yıl yürüyemediğini söyledi.

Yılmaz'ın yürüyebilmek için geçirdiği ameliyatın ardından TÜ hastanesi'ne sedye ile oturamaz halde getirildiğini belirten Tuna, "Diz, kalça ve ayak bileklerinde deformoliteleri vardı. Kasılmalara bağlı olarak da herhangi bir şekilde yürüme durumu olmayan bir olguydu Önder. Ardından İstanbul'da çok güzel bir operasyon geçirdi. Kliniğimize yatmak istedi. 10 Ocak'ta Önder'le tanıştıktan sonra ona ev egzersiz programları verdik. Alçılarını çıkardıktan sonra, merkezimizde tedavi görmeye başladı. Önder yoğun bir şekilde fizik tedavi çalışma programları içerisinde girdi. İlk etapta amacımız oturmak oldu. Denge egzersizleriyle adımlama çalışmalarını yapıyor Önder. Bu süreçte iki ayı buldu açıkçası. 14 yaşındaki bir olgu için düşünülenin çok üstünde bir hareket süreci.

Bence Önder tedavinin ardından çok iyi yerlere gelecek. Bizim son noktamız Önder'i klinikten yürüterek çıkartmaktır.

Ayrıca, motive bir annenin olması rehabilitasyon döneminde bizim için çok önemliydi. Önder için ilk adımını attı diyebiliriz. Bizde bu durumu yaşadığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

-"Oğlumu 14 yıl sırtımda taşıdım"-

Önder Yılmaz da, 14 yıl boyunca yürüyememenin zorluğunu birçok kez yaşadığını söyledi.

Özel eğitim merkezinde eğitim aldığını ve bilgisayar kullanabildiğini anlatan Yılmaz, "Yürümeye başladım, koşmaya da başlayacağım inşallah. Futbolcu olarak topta oynayacağım. En büyük hayalim koşmaya başlayınca Fenerbahçe'de futbolcu olabilmek" dedi.

Yılmaz, tedavisinde ve iğleşme sürecinde yanında olan doktor ve hemşirelere teşekkür etti.

Anne Yeter Yılmaz ise, oğlu ile birlikte zor zamanlar yaşadığını ifade etti.

Oğlunu 14 yıl sırtında taşıdığını belirten Yılmaz, "Yeri geldi ağladım, yeri geldi güldüm. Ona bunu hissettirmedim. Hayat dolu bir şekilde günlerimiz geçti. Oğlumla gurur duyuyorum ve bütün annelere de sesleniyorum. Engelli çocuğu olan anneler çocuklarının arkalarında dursunlar. Çünkü çocuklarımıza bakacağız, çünkü anne olmak çok güzel bir şey. Anne olmak demek fedakarlık ister, sevgi ister" şeklinde konuştu.

Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği Başkanı Dilek Kaynak da, Önder'in tüm engellilere örnek olduğunu söyledi.

Engellilerin eve kapanmayarak tedavileri için çaba harcamaları gerektiğini anlatan Kaynak, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve belediye meclisinin Yılmaz'ın tedavisine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler