1948 Filistin Islami Hareketi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Filistin' mesajı! 'Sorunun kaynağı net'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "1948'den bugüne Filistin-İsrail haritasına bakmak sorunun kaynağını net olarak göstermektedir. İsrail bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devleti kabul edilmeden sorun ortadan ortadan kalkmayacaktır" dedi.

Haber 2024-02-13 13:10:04

''Kafa kesme'' hareketi yapan Katarlı oyuncu hakkında açıklama!

Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda oynanan Türkiye ile Katar arasındaki maçta, Katarlı sporcunun Milli Takımımıza yönelik ''kafa kesme'' hareketi yapmasıyla ilgili açıklama yayımlandı.

Spor 2022-08-15 17:06:43

Milli Voleybolcularımız skandalı yaşadı! Katarlı Saad Sulaiman'dan 'kafa kesme' hareketi

5. İslami Dayanışma Oyunları'nda Türkiye Milli Voleybol Takımı'mız ile Katar karşı karşıya geldi. Maçın 3. setinin sonunda Katarlı sporcu Saad Sulaiman ile millilerimiz arasında tartışma yaşandı. Teknik ekibi Katarlı sporcu Saad Sulaiman'ı zar zor sakinleştirdi. Saad Sulaiman, takımının bulunduğu köşeye gittikten sonra milli takımımıza doğru bakıp 'kafa kesme' hareketi yaptı.

Spor 2022-08-11 19:06:22

İran Devrim Muhafızları Komutanı ile İslami Cihad Hareketi lideri, Tahran'da görüştü

İran Devrim Muhafızları Komutanı ile İslami Cihad Hareketi lideri, Tahran'da görüştü

Yurthaber 2022-08-06 15:09:33

Almanya'da Hamas bayrağı yasaklanacak

Almanya’da koalisyon hükümetini oluşturan Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis grupları, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) bayrağının yasaklanması konusunda uzlaştı.

Haber 20-06-21 19:14

Hamas’ın siyasi bürosuna ilk kadın üye seçildi

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın en yüksek karar alma organı olan siyasi bürosuna ilk kadın üye olarak Cemila el-Şanti seçildi.Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın en yüksek karar alma organı olan siyasi bürosuna ilk kadın üye seçildi.

Haber 14-03-21 22:33

İsrail, Şam yakınlarındaki hedefleri vurdu

İsrail ordusunun, Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Suriye'deki hedeflerine hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Haber 24-02-20 07:04

İsrail ordusu Filistin İslami Cihat Örgütü'nün Gazze ve Suriye'deki mevzilerine hava saldırısı düzenledi

Pazar günü Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine en az 20 roket atılmasına karşılık olarak İsrail ordusu Gazze ve Suriye'ye hava saldırısı düzenledi. Karşılıklı saldırılarda ölen olmadı. İslami Cihat Örgütü ile İsrail ordusu arasındaki gerilim, İsrail'in, örgütün bir üyesini 'bomba yerleştirmeye çalıştığı' iddiasıyla sınırda öldürmesi üzerine tırmandı.

Haber 24-02-20 06:15

Hamas'tan 'harita' açıklaması

Hamas Hareketi, İsrail'in egemen olduğu bölgelerin haritalarının çizilmesi için ABD-İsrail Komisyonu oluşturmanın "Filistin halkına karşı bir saldırı" anlamı taşıdığını duyurdu.

Haber 17-02-20 06:54

Şeyh Raid Salah'a 28 ay hapis cezası

Son dakika haberine göre İsrail mahkemesi, 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ı 28 ay hapis cezasına çarptırdı.

Haber 10-02-20 11:36

Lübnan'daki Filistin kamplarında ABD'nin sözde barış planına öfke günü

Hamas'ın Lübnan'daki yetkililerinden Abdulmecid Avad: - "Filistin ve Kudüs, bu halkın inancının bir parçasıdır. Her türlü bedele rağmen direneceğiz" - İslami Cihad Hareketi Lübnan Sorumlusu İhsan Ataya: - "Bu plan hayata geçirilmeyecek, geçirilmesine hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz"

Haber 29-01-20 03:18

Hamas'tan Filistin yönetimine İsrail'le yapılan anlaşmalardan çekilme çağrısı

Netanyahu'nun sözde barış planını açıklamasının ardından Abbas liderliğinde Ramallah'ta düzenlenecek toplantıya Hamas ve İslami Cihad da katılıyor

Haber 28-01-20 16:33

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da 5 Filistinli kadını gözaltına aldı

Gözaltına alınanlar arasında 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ın kız kardeşi Nahide Salah'ın da olduğu bildirildi

Haber 28-01-20 12:48

Filistinli gruplar Yüzyılın Anlaşması planını reddettiklerini yineledi

İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro Üyesi Yusuf el-Hasayine: - "ABD, Filistin meselesine çözüm aradığını ileri sürerek dünyayı aldatıyor" - Hamas Hareketi: - "İşgal liderlerini yanlış hesaplara karşı uyarıyoruz. ABD'nin vaatleri ve Yüzyılın Anlaşması planı tarihi gerçekleri hiçbir şekilde değiştiremeyecek"

Haber 24-01-20 19:16

İslam İşbirliği Teşkilatı Sosyal Kalkınmadan Sorumlu Bakanlar Konferansı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (1) - "(Fransa Cumhurbaşkanı Macron) Siz, İslami terör ifadesiyle barış ile terörü nasıl bir araya getiriyorsunuz? Böyle bir şey olamaz. Karşımızda susuyor, son NATO Zirvesi'nde aynı ifadeleri kullanıyor. Ne oldu şimdi? Paris'te sarı yelekliler çıktı. Hadi çöz bakalım, durdur bakalım. Niye durduramıyorsun? Niye onları barış havzası içinde yola koyamıyorsun? Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Bunu böyle bilesin" - "Türkiye olarak Kudüs ve Filistin konusunda dile getirdiğimiz itirazlarda çoğu defa yalnız kaldığımızı hissediyoruz. Esasen son yıllarda maruz bırakıldığımız terör saldırılarının ve ekonomik sabotajların gerisindeki sebeplerden birinin, bu ilkeli duruşumuz olduğunun farkındayız" - "Bugün dünya nüfusunun yaklaşık dörtte birini oluşturan Müslümanlar, maalesef güçleriyle orantılı siyasi etkiye, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik düzeyine sahip değiller. İnsanlığın bugünkü gelişmişlik seviyesinin temelleri, İslam coğrafyasında atılmış olmasına rağmen Müslümanların günümüzde yaşadığı sıkıntıların sebeplerini iyi düşünmeli, analiz etmeli ve çözüm yolları üretmeliyiz"

Haber 09-12-19 14:01

Haftanın tarihine bakış

İslam İşbirliği Teşkilatı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma planını açıklamasının ardından, Dönem Başkanı Türkiye'nin çağrısı üzerine 13 Aralık 2017'de İstanbul'da olağanüstü toplandı - İİT üyesi ülkeler, zirve bildirisinde, Doğu Kudüs'ü Filistin Devleti'nin başkenti ilan etti - Birleşmiş Milletler Meclisi, 10 Aralık 1948'de İnsan Hakları Beyannamesi'ni kabul etti

Haber 08-12-19 12:19

Hamas ve İslami Cihad yetkilileri Mısır'da Filistin meselelerini görüştü

Hamas ve İslami Cihad yetkilileri Mısır'da Filistin meselelerini görüştü

Haber 04-12-19 03:22

Filistin yönetimi ve İslami Cihad, Filistinli tutuklunun ölümünden İsrail'i sorumlu tuttu

Filistin yönetimi ve İslami Cihad, Filistinli tutuklunun ölümünden İsrail'i sorumlu tuttu

Haber 26-11-19 13:22

Gazze’de ateşkes öncesi saldırıda aynı aileden 8 kişi öldü

Gazze’de varılan ateşkes öncesi İsrail’in düzenlediği saldırıda Filistinli aileden 8 kişi hayatını kaybetti.İsrail güçleri ve Filistin İslami Cihad Örgütü üyeleri arasında, Gazze’de 2 gündür yaşanan çatışmaların ardından ateşkese varılmıştı.

Haber 14-11-19 15:40

İslami Cihad: Gazze'de ateşkes sağlandı

İslami Cihad Hareketi, Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail ile ateşkese varıldığını duyurdu.

Haber 14-11-19 07:35

İslami Cihad, İsrail ile ateşkes için şart koştu

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale: - "İsrail şartları kabul etmezse savaşmaya devam edeceğiz. Anlaşırsak da derhal ateşkesi uygularız"

Haber 14-11-19 05:04

GÜNCELLEME - İsrail, İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Accuri'nin Şam'daki evini hedef aldı

Saldırıda biri Accuri'nin oğlu 2 Filistinli öldü ÖLÜ SAYISI GÜNCELLENDİ

Haber 12-11-19 13:47

Filistinli gruplar İsrail’e en az 50 füze fırlattı

Filistinli gruplar, İsrail’in bu gece Gazze’ye yaptığı saldırıya karşılık İsrail’in farklı bölgelerine en az 50 füze fırlattı.Filistinli gruplar, İsrail’in bu gece Filistin İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri’nin komutanlarından Baha Ebu’l Ata’ya yaptığı suikasta karşılık olarak İsrail’in farklı bölgelerine en az 50 füze fırlattı.

Haber 12-11-19 11:59

İsrail İslami Cihad komutanını öldürdü

İsrail’in Filistin İslami Cihad Hareketi’nin silahlı kanadının komutanlarından Beha Ebu’l Ata’yı öldürmesinin ardından bölgede tansiyon yükseldi.

Haber 12-11-19 11:39

İsrail’den İslami Cihad’ın komutanına suikast

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri’nin komutanlarından Baha Ebu’l Ata, İsrail’in Gazze’de bir eve düzenlediği bombardımanda hayatını kaybetti.İsrail, Gazze’nin doğusundaki Shujaiya Mahallesi’nde bir evi bombaladı.

Haber 12-11-19 10:12

Hamas ve İslami Cihad Gazze'de tansiyonun yükselmesinden İsrail'i sorumlu tuttu

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum: - "İşgalci İsrail, Gazze'de masum sivilleri ve Hamas'a ait askeri noktaları hedef alarak tansiyonu tehlikeli bir şekilde tırmandırıyor" - İslami Cihad Hareketi: - "İsrail Başbakanı (Binyamin Netanyahu) başarısızlığı ve yolsuzluğunu örtbas etmek için Gazze Şeridi'ne saldırarak tansiyonu yükseltmeye çalışıyor"

Haber 02-11-19 12:49

Yüzyılın Anlaşması planını bozmak hepimiz için farz

Kudüs ve Filistin İçin Küresel Koalisyon tarafından, "Yüzyılın Anlaşması ve İsrail'le Normalleşmeye Karşı Hep Beraber" başlığı altında düzenlenen 11'inci Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu, İstanbul'da başladı - Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye: "Yüzyılın Anlaşması planını bozmak hepimiz için farz"

Haber 01-11-19 17:29

Fetih Hareketi'nden Malezya'nın Filistin Büyükelçiliği açma kararına destek

Fetih Hareketi Merkez Konsey Üyesi Cibril er-Rucub: - "Filistinliler şimdiye kadar kendilerine yönelik baskılara karşı durma kabiliyetini göstermiştir. Malezya'nın büyükelçilik açma kararı Filistinlilerin bağımsızlık yolunda morallerini artıracaktır"

Haber 26-10-19 15:17

Filistin ve Arap toplumları Türkiye'nin yanındadır

Hamas Hareketi Sözcüsü Sami Ebu Zuhri: "Filistin ve Arap toplumları Türkiye'nin yanındadır. Türkiye'nin kendi güvenliğini ve sınırlarını koruma hakkını destekliyoruz"

Haber 21-10-19 10:28

Suudi Arabistan'ın Filistin'de yapacağı maç tartışılıyor

Suudi Arabistan ile Filistin milli takımları arasında FIFA 2022 Dünya Kupası eleme maçının işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde yapılması tepkilere neden oldu -Hamas, İslami Cihad ve Filistin Kurtuluş Örgütü gibi birçok grup, Suudi ekibin ziyaretini reddederek, bu durumun İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde bir adım olarak nitelendiriyor -Filistin yönetimi ise bu tarihi karşılaşmanın Ramallah'ta oynanmasını memnuniyetle karşılıyor

Haber 14-10-19 17:30

İslami Cihad, kuruluşunun 39. yıl dönümünü kutladı

İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale: - "Filistin'deki direniş, Filistin toprakları üzerindeki haklarımızı geri kazanmamızın tek yolu ve Siyonist düşmana yönelik cihadımızın önemli bir parçası"

Haber 05-10-19 20:38

Kapsamlı seçim, Filistin'de safları birleştirmeye katkıda bulunur

Filistin İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro Üyesi Nafiz Azzam: - "Oslo Anlaşması’ndan doğan sonuçlarla ilgili çekincelerimize rağmen, Filistin'de kapsamlı seçimlerin yapılması mevcut durumun iyileşmesine ve gruplar arasındaki safların birleşmesine katkı sağlayacaktır"

Haber 28-09-19 16:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin davasını bir kez daha dünya gündemine taşıdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulundaki konuşmasında Filistin davasını cesur sözlerle dünya gündemine taşıması Filistin'de memnuniyetle karşılandı - Hamas lideri İsmail Heniyye, Filistin'e ilişkin tarihi ve cesur sözleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti - 1948 Filistin İslami Hareketi'nin kuzey kanadının Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal el-Hatib: - "Başkan Erdoğan dünya liderlerine sadece Türkiye'nin sorunlarını değil ümmetin davalarını haykırmış oldu. Bu çok büyük bir çıkıştı ve bu liderin ümmetin sorunlarını dert edindiğine dair kanaatimizi ve kendisine olan güvenimizi arttırıyor. Allah yar ve yardımcısı olsun" - "Erdoğan, ümmetin kutsal davasını savunarak büyük bir şeref ve onura nail olmuştur. Bu öyle bir şeref ve onurdur ki Arap liderleri buna asla nail olamazlar ve hak da etmiyorlar. Dolayısıyla bu lider, ümmetin derdini göğsünde taşıdığını bir kez daha vurgulamıştır" - Mısırlı gazeteci Ahmed Mansur: - "Filistin konusunda Erdoğan'dan başka kim böyle konuşmaya cesaret ediyor?" - Filistin medyası da Erdoğan'ın konuşmasını manşetlerine taşıyarak, sözlerine haberlerinde geniş yer ayırdı

Haber 26-09-19 11:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye hareketi öncesi soruları yanıtladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (3) - "F-35'lerle ilgili biz 1 milyar 350 milyon dolar şu ana kadar ön ödeme yaptık. F-35'lerde de biz müşteri değiliz, F-35'lerde üreticiyiz. Bunun bir kısım parçaları, malum bizde üretiliyor ki bu bir ofset kapsamında atılmış bir adımdır. Bunları yapan bir ülkeye böyle bir uygulama, adil bir uygulama değildir. Tüm bunlar tabii karşılıklı bir anlaşma çerçevesinde yürütülürse bizim aykırı düşünmemiz de mümkün değil" - "Bakıyorsunuz Birleşmiş Milletler bu işleri çözme makamı olduğu halde çözemiyor. Bir İsrail meselesini çözemiyor. Sene 1948, geldiğimiz yer ortada ki gündemime de gelecek bu. Bakın bir İsrail konusunu Birleşmiş Milletler hala çözememiştir. Birleşmiş Milletler'in aldığı kararları İsrail kabul etmiyor, bitiyor iş. Bunun cevabını versinler bize" - "İsrail'in ağzından bir laf çıktığı zaman o Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kabul görmemeli. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de beşte 5 icabında böyle bir kararı reddetmeli, etmeli ama bir tanesi savunduğu zaman mesele bitiyor"

Haber 21-09-19 15:33

Filistinli gruplardan Oslo Anlaşması'ndan çekilme çağrısı

Hamas, İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin yönetimine Oslo Anlaşması'ndan çekilme çağrısında bulundu

Haber 17-09-19 17:05

Yüzyılın Anlaşması, Filistin meselesinin nihai tasfiyesidir

Sudan İslam Fıkıh Akademisi Başkanı Prof. Dr. Abdülrahim Ali: - "Yüzyılın Anlaşması, Filistin meselesinin nihai tasfiyesinden başka bir şey değildir" - Fas Tevhid ve Islah Hareketi Başkanı Dr. Muhammed Talabi: - "Müslümanlar olarak Filistin'e karşı ciddi sorumluluklarımız söz konusudur. Filistin'in kurtuluşu bir ümmetin ayağa kalkışıdır" - Lübnan Tevhid ve Islah Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Bilal Şaban: - "Filistin meselesi hepimizi ilgilendiren bir mesele, bu nedenle meselenin çözümü için ortak bir arayış içerisinde olmalıyız" - Kıble Hareketi Başkan Yardımcısı Redervan Krayenstin: - "Filistinliler bir apartheid rejimine karşı direniyor, savaşıyorlar"

Haber 15-09-19 13:31

Avusturya'da Filistin yanlısı BDS hareketinden protesto

"Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar" hareketi, Viyana'da Filistin konulu etkinliğin yapılmasının engellenmesine tepki gösterdi

Haber 04-09-19 21:36

Filistinli gruplardan Gazze'deki patlamalar İsrail'e hizmet ediyor açıklaması

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum: - "Gazze Şeridi'nde meydana gelen şüpheli olaylar sadece işgalcilere hizmet ediyor" - İslami Cihad Hareketi: - "Saldırılar tüm Filistin halkını hedef alan ve İsrail işgaline hizmet eden bir suç eylemidir"

Haber 28-08-19 11:52

Gazze'de, açlık grevindeki Filistinli tutuklulara destek

Gazze'de, İslami Cihad Hareketi ile Muhcetul Kudüs Şehit ve Esirler Derneği'nin açlık grevindeki Filistinlilere destek amacıyla düzenlediği gösteriye onlarca kişi katıldı

Haber 27-08-19 00:35

ABD'li iki Müslüman vekilin İsrail'e giriş yasağı

Filistin Girişimi Hareketi Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi: - "İsrail'in ABD'li iki vekilin ülkeye girişini yasaklaması işledikleri suçların ortaya çıkmasından duydukları korkuyu ortaya koyuyor"

Haber 16-08-19 07:15

Hamas'tan Gazzeli ailelere teşekkür ziyareti

Hamas Hareketi Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar: "Eğer onurlu aileler olmasaydı Filistin direniş örgütleri İsrail'in saldırılarına direnemezdi"

Haber 13-08-19 15:57

Nijerya'da mahkeme IMN lideri Zakzaki'nin serbest bırakılmasına hükmetti

Kaduna Yüksek Mahkemesi, Nijerya İslami Hareketi (IMN) lideri İbrahim Zakzaki ve eşi Zeenat Zakzaki'nin tedavi için kefaletle serbest bırakılmasını kararlaştırdı

Haber 05-08-19 15:09

Nijerya İslami Hareketi sokak gösterilerini askıya aldı

Ülkede tüm faaliyetleri yasaklanan IMN, liderleri İbrahim Zakzaki'nin serbest bırakılması için yapılan gösterilere ara verdiğini açıkladı

Haber 31-07-19 21:36

Nijerya'da hapisteki Şii lider için gösteriler şiddete dönüştü

Nijerya'da ev hapsindeki Şii lider İbrahim Zakzaki'nin serbest bırakılması ve tedavi görmesi için başlayan gösteriler yerini çok sayıda kişinin ölümüne neden olan çatışmalara bıraktı - FCT Eğitim Fakültesi İslami Araştırmalar Bölümü Başkanı Dr. Umar İbrahim Ahmet: - "Boko Haram örgütünün ilk lideri Muhammed Yusuf da 2009'da gözaltında öldü ve daha sonra örgüt üyeleri şiddet olaylarına başladı. Zakzaki için de gösterilerde canlarını feda ediyorlar. 2015'teki olaylarda birçok insan öldü. Bu nedenle Zakzaki hükümetin elinde ölürse, Nijerya'nın geleceği için iyi olmayabilir. Boko Haram ile yaşadığımız süreci Nijerya İslami Hareketi ile de yaşayabiliriz" - IMN'nin üst düzey isimlerinden Abdullah Muhammed Musa: - "Bazı doktorlar, Zakzaki'nin durumunun çok kötü olduğuna ilişkin raporlar hazırladı. Raporlarda Zakzaki'nin kanında zehir olduğu tespit edildi ancak hükümet bir açıklama yapmadı"

Haber 26-07-19 11:39

Osmanlı İslam dünyasını bir bayrak altında topluyordu

Filistin'in Tahran Büyükelçisi Salah Zavavi: "Bizim önceden tek bir devletimiz vardı. Osmanlı Devleti, İslam dünyasını bir bayrak altında topluyordu. Osmanlı yıkıldı ve buradan birçok devlet çıktı. Şimdi 60 İslam ülkesi bulunuyor. Bizim bunları bir arada tutan bir birliğe ihtiyacımız var" "(1948'deki BM kararı sonrası) İsrail kuruldu ancak Filistin hala kurulmadı. Oslo'ya göre 1999 yılında bizim bir devletimiz olmalıydı ancak şimdiye kadar bu olmadı"

Haber 24-07-19 12:04

Hamas: İran’ın tarafındayız

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi bürosu başkan yardımcısı Saleh el-Arouri, İran'a yönelik düşmanca davranışları, Filistin'e karşı olmuş gibi gördüklerini söyledi.

Haber 23-07-19 16:47

DHA DIŞ- Hamas: İran’ın tarafındayız

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi bürosu başkan yardımcısı Saleh el-Arouri, İran'a yönelik herhangi bir düşmanca davranışın Filistin'e karşı olana benzer olduğunu söyledi.

Haber 23-07-19 16:41

İsrail 1948'deki Nekbe sırasında işlediği suçların belgelerini sümen altı ediyor

İsrail Savunma Bakanlığı, 1948'deki Nekbe ve sonraki yıllarda Filistinlilere karşı işlediği suçların belgelerini ortadan kaldırmaya çalışıyor - İsrail'in işlediği suçları ortaya koyan pek çok belge Savunma Bakanlığı'na bağlı Gizli Güvenlik İdaresi tarafından usulsüz ve yetkisi dışında ortadan kaldırdı - Belgelerin yok edilmesi projesini başlatan eski Gizli Güvenlik İdaresi Başkanı Yehiel Horif: "1948 olaylarının duyulması ülkedeki Arap toplumunda huzursuzluk oluşturabilir. Bu yüzden bunların gizlenmesi mantıklıdır" - Haganah milisleri eski komutanı Yisrael Galili: "Safed kenti yakınlarındaki Safsaf isimli bir Filistin köyünde, 52 erkek birbirlerine bağlanarak getirildikleri çukurun başında kurşuna dizildi"

Haber 05-07-19 23:36