HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2008 yılının yeni modelleri

2007 yılını yaklaşık 348 bin adet otomobil satışı ile kapatan otomotiv sektörü, 2008'de satışa sunacağı yeni modellerle iki yıldır ertelenmiş talepleri harekete geçirecek. 2008 yılında 350 ile 380 bin adet satış hedeflenen sektörde 50 yeni model sahneye çıkacak.

2008 yılının yeni modelleri

Audi'den, BMW'ye Chevrolet'den Fiat'a kadar bütün firmaları yeni modellerin heyacanı sarmış durumda.Sektörün 2008 tahmini, otomobil pazarının yüzde 8-10'un üzerinde büyüyeceği ve satış rakamlarının 2006 seviyesine geleceği yönünde.

Aston Martin
Aston Martin'in yeni amiral gemisi DBS, DB9'un şasisini, 517 Hp V12 motor ve geleneksel stick shift şanzımanla birleştiriyor. Ufak tekef ayrıntılar eklenerek değiştirilmiş olan kabin ve Vanquish'in yerini alabilmek için daha sportif bir şasi otomobilin diğer özellikleri arasında yer alıyor. Ayrıca mart ayında V12 motorlu konsept model Vantege RS'de bu yılın yenilikleri arasında yer alacak.

Audi
Alman otomobil üreticisi Audi, 2008 yılında birçok yenilik sergileyecek ve bunların 4'ü yeni modeller, 5'i ise spor modeller olacak. İlk yeni Audi modeli mart ayında A3 Cabrio olacak. Makyajlı diğer A3 modelleri de temmuz ayı civarında satışa sunulmuş olacak. Ayrıca 580 Hp gücündeki çift turbolu RS 6 Avant'ta bu yıl içerisinde satışa sunulacak. RS 6'nın sedan versiyonu ise 2008 sonunda piyasaya sürülmesi bekleniyor. A6 modellerini tümü, yine bu yıl sonunda makyaj operasyonundan geçirilmiş olacak.

BMW
Sedan ve cabrio olmak üzere iki yeni M3 versiyonu mart ayında satışa sunulacak. Bu iki modeli nisan ayında 1 Serisi Cabrio izleyecek. BMW haziran ayında X6 modelini satışa sunacak. X6, dinamik diferansiyel ve yolu en iyi tutan tekerleğe çekiş gücü gönderebilme gibi özellikleriyle en iyi yol tutuşa sahip 4x4 modeli olma özelliğini taşıyacak.

BMW eylül ayında 3 serisinin makyajlı versiyonunu otomobil severlerle buluşturacak. 3 Serisi hem görsel hem teknik yenilikler ile donatılacak. Ayrıca Paris'te tamamen yeni 7 Serisi'nin geleneksel ve alçak gövdeli tiplerle sergilenmesi bekleniyor. Güncel modelden daha keskin çizgilere sahip olan otomobil, BMW'nin tasarım patronu Adrian van Hooydonk'un yeni tasarım yönüne de ışık tutacak.

Cadillac
Cadillac, 2008 yılında yeni pazarlama planı ve iki yeni otomobille Avrupa'da daha iddialı olmayı planlıyor. CTS'in yerini alcak modelde kabin kalitesi ve sürüş dinamikleri daha iyi olacak.Bu otomobil V6 benzinli motorlarla güçlendirilecek ve yıl sonuna kadar dizel versiyonu getirmiyecek.

Chevrolet
Aveo ailesi iki ilave karoser seçeneğiyle genişleyecek.Nisan ayında 5 kapılı, ağustos ayında ise 3 kapılı seçenekler satışa sunulacak.Yeni Lacetti sonbahar aylarında piyasaya çıkacak, Nubira'nın yeni modeli ise Paris'te sergilenecek.

Citroen
C5'in 2008 yılının en etkileyici modeli olması bekleniyor. Keskin hatları, şık kabini ve uygun fiyatıyla şubat ayında Avrupa'da satışa sunulduğunda özel müşteriler için son derece uygun bir otomobil olacağı görünüyor. citroen ayrıca şubat ayında yeni hafif ticari aracı Nemo'yu piyasaya sürecek. Bu modeli yeni Berlingo takip edecek.

Dacia
Renault markalarından biri olan Dacia, Logan modelini hoş görünümlü bir HB'e dönüştürüyor. Sandero adı verilen 4.02 m boya sahip olan kompak model haziran ayında iki motor seçeneğiyle satışa sunulacak.

Dodge
Yedi kişilik önden çekişli Journey yaz başında satışa sunulacak.Sebring platformu üzerine geliştirilen bu modelde 2.4 litre benzinli ve 2.0 litre dizel motorlara yer verilecek.

Honda
Yeni Accord'un sedan ve station versiyonu haziran ayında piyasaya sürülecek.Daha büyük ve daha geniş bir yapıya sahip olan otomobil, Tourer konseptine benzer bir yapıda olacak. Yaz aylarında satışa sunulacak olan yeni Accord, 155 ve 180 bg'lik 2.2 iDETC dizel motorlar ile satışa sunulacak. Bu modeli yenilenen Jazz takip edecek.

Hyundai
Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, yeni şehir otomobili i10, küçük sınıfta Getz'in yerine geçecek yeni i20 ve arkadan itişli coupe modeli i40c ile 2008 yılına damgasını vuracak üreticiler arasında yer alıyor. Sonata'nın makyajlı versiyonu i40 nisanda tanıtılacak, Matrix ağustosta hafifçe makyajlanacak, SUV ix55 ise aralık ayında piyasaya sürülecek.

Infiniti
Nissan'ın lüks kimliğini temsil eden Infiniti'nin dört yeni modeli 2008 içinde lanse edilecek.315 HP'lik arkadan itişlik kompakt sedan G35, daha güçlü coupe versiyonu g37, V6 motorlu EX35 ve V8 motorlu FX45 SUV, bu yıl içerisinde ürün gamına eklenecek.

Jaguar
Jaguar, XF ile yeni bir tasarım tarzına geçiş yapıyor.Mart ayında 4 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak olan Jaguar XF'yi bir ay sonra makyajlı X-Type takip edecek.

Kia
Cee'd'in üç kapılı versiyonu olan Pro Cee'd, 2008 başında satışa sunulacak.Tasarımı ile Audi A3'ü hatırlatan üç kapılı kompak otomobil, Almanya'da 15.500 Euro'dan satışa sunulacak. daha tutumlu motora sahip olan Eco Cee'd'in üretimi ise yıl sonunda başlayacak.

)Lancia
Lancia, yaz başında Delta HPE ile kompakt sınıf pazarına dönüş yapacak.Yeni araç temmuzdaki Londra Otomobil Fuarı'nda sergilenecek.Yeni Bravo platformunun uzatılmış versiyonunu kullanan Delta HPE, beş kapılı sportif bir gövdeye sahip. Lancia'nın bu yeni araçla ralli parkurlarına dönüp dönmeyeceği ise bilinmiyor.

Lexus
Lexus, Avrupalı sedanları hedef alarak 423 HP gücündeki IS-F modelini satışa sunacak. 5.0 litrelik V8 motor, otomobili 268 km maksimum hıza ulaştırırken, bu motorla birlikte sekiz ileri şanzıman standart olacak.

Mazda
Orta sınıfın önemli temsilcilerinden Mazda6'nın boyutları büyüdü ve daha keskin hatlara kavuştu. Daha geniş bir kabine ve daha iyi sürüş kalitesine sahip olan yeni model şubat ayında piyasaya sürülecek. Başlangıç fiyatının 22 bin 400 Euro olcağı açıklanan araçta üç karoser yapısınada yer verilecek. Mazda'da ikinci yenilik ise yılın ikinci yarısında piyasaya çıkması beklenen makyajlı Mazda5 olacak. RX-8'deki makyaj operasyonunun bu yıl içerisinde gerçekleşmeyeceği ise kesinlik kazanmış durumda.

Mini
Mini, ağustos ayı içerisinde 210 HP'lik John Cooper Works'ü tanıtacak. Otomobil bu yüksek gücü 1.6 litrelik turbo benzinli motordan alıyor.Kapsamlı spoyler kiti ve şık görünümlü 19 inçlik jantlar bu versiyonda dikkat çeken yenilikler arasında yer alıyor.

Mitsubishi
Mitsubishi'nin yeni Lancer Sedan modeli şubat ayında satışa sunulacak. Chrysler tarafından geliştirilen şasiyi kullanan Lancer, VW'den alınan 140 BG'lik 2.0 litrelik DI ve 1.8 litrelik benzinli motorlar ile satışa sunulacak.İlk etapda bu motorlarla piyasaya sürülecek olan otomobilde manuel ve otomotik vites seçenekleri sunulacak. Mitsubishi, mart ayında ise merakla beklenen ralli versiyonu Evo X'i ürün gamına ekleyecek.

Nissan
Nissan 2008'in ilk aylarında VW Golf'ün karşısına 16 bin Euro fiyatlı Tiida'yı rakip olarak çıraracak.Yeni Murano eylül ayında, Qashqai'nin 7 koltuklu versiyonu ise ekim ayında piyasaya sürülecek.

Opel
Suzuki Splash'ın birebir kardeşi olan Agila'nın satışına mart ayında başlanacak. Agila, Splash'dan daha ucuz olacak ve daha düşük donanım seviyesine sahip olacak. Nisan ayında hafif bir makyaj geçirecek olan zafira, yeni 1.6 ve 1.7 lt dizel motorlarla satışa sunulacak. Opel'in en büyük yeniliği ise Londra Otomobil Fuarı'nda tanıtılması beklenen yeni Vectra olacak. GTC konsept ve Insignia'dan esinlenilerek geliştirilen yeni Vectra'nın satışına eylül ayında başlanacak.

Peugeot
2008 yılı içerisinde Peugeot ailesine de yeni modeller eklenecek. Bunlardan 308'in station versiyonu SW, mayıs ayında VW Golf Variant ile rakip olacak. Aynı ay içerisinde yenilenen görünümüyle Partner da piyasaya sürülecek. 807 ocak ayı içerisinde makyajlanacak. Başka bir makyaj operasyonunu da 407 yaz ayları içerisinde geçirecek. Tofaş'ın Bursa'daki fabrikasında üretilecek olan Peugeot'nun hafif ticari modeli Bipper, şubat ayında satışa sunulacak.

Porsche
Cayenne S üzerinden geliştirilen sportif versiyonu Cayenne GTS, ocak ayında piyasaya çıkacak. 405 HP'lik motoru ve alçaltılmış süspansiyonuyla GTS, bir SUV'dan daha çok tam bir asfalt ustası olacak. Porsche ürün yelpazesinin giriş modeli olan Boxster'ın sadece 1960 adet üretilecek olan özel seri versiyonu RS 60, Nisan ayından itibaren satışa sunulacak. Boxster RS 60, markanın 1960'lı yıllardaki başarılı yarış otomobili Type 718 RS 60'ı andıran tasarım öğelerine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Bunlar dışında ayrıca 911'de sonbahar aylarında makyaj operasyonu geçirecek.

Renault
Fransız otomobil üreticisi Renault için 2008 yılı oldukça hareketli geçecek. İlk olarak ocak ayında Clio Grandtour'u piyasaya sürecek olan Renault, sırasıyla Grand Modus, Kangoo ve station Laguna Grandtour'u da otomobil severlerle buluşturacak. Laguna ailesine mayıs ayında V6 motora sahip GT serisi, eylül ayında ise 4 tekerlekten yönlendirmeli Laguna Coupe eklenecek. Renault'nun ilk SUV modeli Koleos'da bu yıl içerisinde piyasaya sürülecek.Son olarak yıl sonunda yeni nesil Megan sahnede olacak.

Saab
Saab, yeni yıl yeniliklerine Detroit Otomobil Fuarı'nda 9-4X konseptiyle başlayacak. GM'in Theta platformu üzerine geliştirilen aracın 5 ve 7 koltuklu versiyonları olacak. Saab, Cenevre'de 9-3X modelini de tanıtacak. Üst orta sınıftaki yeni 9-5'in piyasaya çıkması içinse yıl sonu bekleniyor.

Skoda
Skoda, yeni nesil SuperB ile mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı'nda Mondeo sınıfındaki rekabete dahil olacak. Passat'ın bir versiyonu olan yeni nesil SuperB, temmuz ayında satışa sunulmuş olacak. Skoda'da ayrıca 1460 litrelik bagaj hacmiyle dikkatleri üzerine çeken Fabia SW de baharda pazardaki yerini alacak.

Subaru
Subaru'nun SUV modeli Tribeca, yıl içerisinde yenilenmiş yüzüyle satışa sunulacak. Impreza WRX STi şubat ayında ve yenilenen Forester ise Mart ayında yeni yüzüyle piyasaya sürülecek. Türünün ilk örneği olan 150 HP gücündeki "dizel boxer" motor şubat ayında Outback'te, kasım ayında ise Impreza ve Forester ile birlikte satışa sunulacak.

Suzuki
Suzuki, Hindistan'da düzenlenecek olan Auto-Expo'da, A-Star adını verdiği bir mikro otomobili tanıtacak.Hindistan'da üretilecek olan otomobil, Avrupa'da sonbaharda tanıtılacak ve kasım ayında satışa sunulacak. Ayrıca Wagon R'ın halefi Splash, mayıs ayında bayilerde olacak.Bu yeni model, Opel Agila ile aynı platformu ve motorları paylaşıyor.

Toyota
286 bg güç üreten V8 turbo dizel motorlu yeni Land Cruiser şubatta piyasaya çıkacak.Yıl ortasında ise Yaris'in makyajlı versiyonu yollarda olacak. Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı'nda Avrupalı müşteriler iQ ile tanışma fırsatı bulacak.Bu aracın üretimi yıl sonunda başlayacak.Üç koltuklu aracın ön tarafında yetişkinler için iki koltuk, arkadaysa çocuklar için bir koltuk bulunacak.

Volkswagen
Volkswagen'de yenilik atağı ocak ayında Golf Variant BlueMotion ile start alacak.Bunu, Golf Plus BlueMotion ile Jetta BlueMotion, haziran ayında da Touran BlueMotion takip edecek.Şubat ayında 7 koltuklu Caddy Maxi piyasaya sürülecek.Golf Variant'ın 4x4 versiyonu 4Motion da şubat sonunda piyasada olacak.Haziran ayında ise 4 kapılı VW Passat Coupe pazardaki yerini alacak. VW'nin diğer bir yeniliği ise merakla beklenen Scirocco'nun yeni modeli.Bu yeni araç VW'de eksikliği duyulan spor coupe boşluğunu dolduracak. Ekim ayının ilgi merkezi ise Golf VI olacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler