HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016 KYK yurt başvuruları devam ediyor

Üniversite öğrencileri kalacak yer sorununa çözüm üretmek için KYK yurt başvuruları konusundaki gelişmeleri takip ediyor. KYK yurt başvuruları bu günlerde KYK'nın web sitesinden yapılabiliyor.

2016 KYK yurt başvuruları devam ediyor

Üniversite sınavlarına yapılan başvurular düzenlenen sınavlar sonucunda adaylar artık büyük bir maratonun geride bırakmışlardır. Lisans eğitimi alabilmek içim üniversite sınavlarına girmekte olan öğrenciler için bu sınavlar oldukça önemlidir. Yıl içerisinde iki kez olmak üzere bu üniversite sınavları yapılır. Gerçekleştirilen bu yıl içerisindeki sınavlar içerisinde adaylar almış oldukları puanlar ile beraber artık üniversite tercihlerini yapmaya başlamışlardır. Geçtiğimiz hafta içerisinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin üniversite tercih sonuçlarını açıklaması sonucunda adayları saran yeni şehir ve de yeni hayat heyecanı başlamıştır. Artık öğrencilerin her biri yeni bir yaşama yeni bir ortama girmenin mutluluğunu yaşamaktadır.

Ailelerinden uzakta hem olumlu hem olumsuz yanlarını yaşayacak oldukları şehirde artık hayat mücadelesi vereceklerdir. Üniversite hayatlarına başlamadan hemen önce akıllarını kurcalayan bazı sorular vardır. Çünkü yeni bir hayata başlamanın hem güzel yanları hem de bazı düşündürücü yanları olabilir. Bunun için de adayların düşündüğü gibi bazı durumlar içerisinde bulunan barınma, eğitim durumu kafamızı karıştıran bir durumdur. Bu gibi temek ihtiyaçları kızın karıştıran durumlar vardır. İşte bu nedenle öğrencilerim akıllarında ki soruların birazının giderilmesi için Kredi Yurtlar Kurumunu büyük bir payı vardır. Devletimiz tarafından hazırlanan gerekli bu kurumların sağlamış olduğu bu sistem içerisinde verilen çeşitli hizmetler vardır. Barınma ihtiyacı için öğrencilere vermiş olduğu bu sistemlerden birinde bulunan gerekli hizmetlerden biri olan bu yurtlardan bizler de yararlanmak isteriz. Her öğrencinin lisans ve ya ön lisans eğitimi almak için gidecek oldukları üniversitelerde barınma ihtiyacı için devlet yurdu da denen bu yurtlara başvuru yapabilirler. Bu başvuru için düzenlenen bazı özellikler vardır. Kredi Yurtlar Kurumunun verdiği bir hizmet olan bu yurt hizmeti için öncelikle gerekli olan bazı çalışmalar vardır. Bu çalışmalara katılım sağlamak için de KYK başvurularını takip etmeleri gerekir. Artık internet sisteminin daha yaygın bir şekilde kullanılması sonucunda vatandaşların pek çok konuda olduğu gibi KYK başvurularını da takip etmeleri daha da kolaylaşır. Bu sayede herkesin aktif bir şekilde kullanmış olduğu gerekli sistemler içerisinde bulunan çalışmalardan biri de sizlerin bildiği gibi internet üzerinden kontrol edilebilir. Ayrıca sadece KYK başvuruları yurt değil burs başvurusu olarak da yapılabilir. Öğrencilere eğitim desteği vermek için KYK başvurularının yapılması oldukça önemlidir.

KYK başvuruları 2016-2017 yılı içerisinde 16 Ağustos tarihinde başlamış ve de 22 Ağustosa kadar devam edecektir. E-devlet sistemi adı altında verilecek olan bu hizmetten her aday başvuru yapabilir. KYK başvuruları sayesinde bizler de genel ihtiyaçlarımızın karşılanmasını sağlayabiliriz. Artık internet sisteminin aktif bir şekilde kullanılması sonucunda ülkemizde de gerçekleşen pek çok çalışmalar vardır. KYK başvuruları da artık bu sayede daha kolay bir şekilde yapılabilir. PTT kurumlarına giderek bizlerin de hizmet almakta olduğu bu sistem sayesinde bizler de e-devlet şifremiz ile bu online hizmet sektörüne giriş yaparak kısa bir zaman da gerekli olan KYK başvurularını yapabiliriz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler