HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 AÖL kayıt yenileme tarihi ne zaman? AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır?

AÖL öğrencilerinin heyecanla beklediği AÖL kayıt yenileme tarihleri açıklandı mı? AÖL 3.dönem kayıt yenileme tarihleri ne zaman açıklanacak?İşte AÖL kayıt yenileme ile ilgili tüm merak edilenler...

2017 AÖL kayıt yenileme tarihi ne zaman? AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesi olarak bilinen AÖL'ün kayıt yenileme tarihleri belli oldu. 2017 AÖL üçüncü dönem kayıt yenileme tarihleri MEB tarafından açıklandı. İşte açık öğretim lisesi kayıt yenileme tarihi ve AÖL hakkında merak edilen tüm detaylar...

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

MEB'in açıklamasına göre AÖL'de eğitimine devam eden öğrenciler bağlı oldukları Halk Eğitimi Merkezlerinde 08-18 Mayıs 2017 tarih aralığında kayıt yenileme işlemlerini yapabilecek. Kayıt yenileyen öğrencilerin aynı tarih aralığında ders seçimlerini de yapmaları gerekiyor. Zorunlu derslerin seçimi sonrası seçmeli dersler arasından seçim yapılabilir. MEB, AÖL öğrencilerini 35 kredilik ders seçme haklarını doldurup doldurmadıklarını kontrol etmeleri konusunda uyarıyor.

AÖL 3. Dönem sınavları 1-2 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak. Sınavın yapılacağı tarihlerde bulunulacak yeri kayıt yenileme süresince bu bilgiye göre Bilgi Düzenleme menüsü altında yer alan Sınav İrtibat Merkezi ekranından güncellemek gerekiyor. 1-2 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak olan 3. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle 17 yaşını doldurmuş silik, donuk veya aktif öğrenciler 3. Dönem kayıt yenileme yaptırmaları halinde katılabilecek.

KAYIT YENİLEME NASIL OLUR?

AÖL kayıt yenileme 8 Mayıs’ta başlayacak ve 18 Mayıs’a kadar sürecek 3. dönem kayıt yenileme işlemlerinin ardından, 29 Haziran’da 3. dönem sınav giriş yerleri internet üzerinden yayınlanacak. 1 ve 2 Temmuz tarihlerinde ise 3. dönem AÖL sınavları gerçekleşecek. Sınav sonuçları ise 31 Temmuz’da yayınlanacak. Öğrencilik durumu sistem üzerinde aktif veya donuk olan öğrenciler, katılım ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı günün, mesai saatinin bitmesini bekleyecekler.

Öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek kayıt yenilme işlemlerini yaptıracaklar. Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçebilecek.

AÖL GEÇME NOTU KAÇ?

AÖL 2. Dönem sınavlarından geçebilmek için yeterli olan puan daha önceden 45'ti fakat yapılan son değişiklikler çerçevesinde adayların sınavlardan en az 50 puan almış olması gerekiyor. Başarılı olmak için toplam dönemin en az 8 ve üzeri, toplam kredinin 192 ve üzeri, alan kredisinin (alanlı okuyanlar için) 80 ve üzeri olması gerekiyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler