2018 Arap Turizm Baskenti Haberleri

Trabzon Havalimanı’nda turizm sezonu yoğunluğu başladı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin turizm destinasyonları bakımından en zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip Trabzon’a Arap ziyaretçilerin yanı sıra farklı ülke vatandaşlarının da ilgisi yoğun olarak sürüyor.

Yurthaber 2023-06-19 09:37:45

'Çok güzel paralara çalışıyorlar' Gittikçe artıyor... Yoğun talebi karşılayamıyorlar! 'İstikbal vaat eden bir alan'

Doğu Karadeniz Bölgesinde özellikle son yıllarda turizm yoğunluğuna paralel olarak yeme içme kurslarına olan ilgi artıyor. Bölgede Arap turizmiyle birlikte özellikle aşçılık kurslarına yoğun talep olurken bazen bu talebin karşılanamadığı belirtildi. Kurslara müracaat edenlerin sayısının artmasının turizmle ilgili olduğunu söyleyen Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç, "Turizm sezonunda çok güzel paralara çalışıyorlar. Dolayısıyla bu alan istikbal vaat eden bir alan" dedi.

Finans 2023-05-31 10:25:55

Van'da turizm hareketliliği yaşanıyor

Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu - "Van'ın 2018'de yakaladığı ziyaretçi sayısını geçtiğini görmekteyiz. Sadece İran değil, Irak, Ermenistan gibi komşu ülkelerden de ziyaretçi yoğunluğu gözlemleniyor" - Van TSO Başkanı Necdet Takva: - "Yaklaşık üç aydır konaklama sektöründe yüzde 100 doluluk oranı var"

Yurthaber 2022-09-25 11:11:33

Trabzon'da turizm göçü yaşanıyor! 'Arap yoğunluğu var, hiç araç kalmadı'

Doğa ve kültür turizminde Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi birçok destinasyonu bünyesinde barından Trabzon'da, turizm sezonu hareketliliği yaşanırken, kente günlük 3 bin 500 turistin geldiği belirtildi. Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistler için otel, pansiyon, araç kiralama ve tur acentelerinde tam kapasite hizmet sunulurken, araç kiralama şirketi yetkilisi, ''Şu an çok fazla yoğunluk var. Umduğumuz gibi bir Arap yoğunluğu var. Şu anda boşta hiç aracımız kalmadı'' şeklinde konuştu.

Haber 2022-07-30 11:11:19

Arap Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? Arap Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Dile ilgi duyan öğrencilerin merak duyduğu bölümler arasında Arap dili ve edebiyatı bölümü de yer alıyor. Arap dili ve edebiyatı bölümü Arap tarihi ve kültürü ile ilgili bilgiler içeriyor. Dört yıllık eğitim sürecini tamamladıktan sonra bölümden mezun olan kişiler özel sektörde turizm alanında, yayınevlerinde, gayrimenkul satışı yapan firmalarda iş imkanına sahip oluyor. Bunun dışında bölümleriyle ilgili eğitmen olma fırsatları da bulunuyor.

Egitim 26-07-22 17:44

Sinop 4 yılın ardından kruvaziyer gemilerini ağırlayacak

En son 2018'de kruvaziyer seferi yapılan Sinop'a kasım ayına kadar 15 kruvaziyer gelecek - İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren: - "Yarın ilk kruvaziyer gemisi ilimizi ziyaret edecek, kasım ayına kadar 15 sefer kesinleşmiş durumda"

Yurthaber 21-07-22 11:13

Ticaret Bakanı Muş, Uluslararası İş Forumu 2. Türk-Arap İş Zirvesi'nde konuştu:

"Ülkemiz, yatırımcılar için yenilenebilir enerji, kimya, turizm, sağlık, altyapı ve üst yapı projeleri, iletişim teknolojileri, bilişim, otomotiv de dahil olmak üzere çok geniş bir alanda fırsatlar sunmaktadır" - "Türkiye'nin ekonomik büyümesinde ve dış ticaretinde pandemi etkilerinin geride bırakıldığını rahat bir şekilde ifade edebiliriz"

Yurthaber 11-06-22 12:34

BAE'nin Ankara Büyükelçisi Al Dhaheri'den Antalya Valiliğine ziyaret

Büyükelçi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri: - "Antalya ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında ekonomik ve kültürel olarak bağ oluşturmak istiyoruz. Özellikle turizm ve tarım alanında Antalya'nın tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz"

Yurthaber 10-03-22 14:53

Yurt dışından gelen erken rezervasyon talebi 10 milyonu geçti

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Özçelik Heper: - "2022 turizm sezonunun, 2018 ve 2019 yılları arasındaki turist sayıları gibi kapatılmasına yönelik beklentimiz var"

Yurthaber 28-02-22 11:19

Bakan Mehmet Ersoy eşi Pervin Ersoy kimdir? Pervin Ersoy ne iş yapıyor?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. 2018 yılının temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine atanan Bakan Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy internet kullanıcıları tarafından araştırılıyor. Peki Bakan Mehmet Ersoy eşi Pervin Ersoy kimdir? Pervin Ersoy ne iş yapıyor? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy hakkında bilgiler haberimizde...

Haber 24-02-22 21:30

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Balıkesir Hasan Can Kültür Merkezinin açılış töreninde konuştu:

"2002 yılından bugüne kadar kültür sanatta katedilen mesafe muazzam bir seviyededir. Bizler de bu hizmet yarışını 2018'de devraldığımızda üstüne neler katabileceğimizi planlayarak, hız kesmeden yola devam ettik. İzmir’den Tekirdağ’a, Sivas’tan Van’a, Mersin’den Burdur ve Çanakkale’ye kadar kültür merkezi projelerimizi birer birer hayata geçirdik" - "2018 yılından bu yana yapılan çalışmalarla hizmete açılan ve açılma aşamasına getirilen 9 kültür merkeziyle birlikte, 2021 yılı sonunda Bakanlığımızca ülkemize kazandırılan kültür merkezi sayısı 122'ye çıkarılmış olacaktır"

Yurthaber 10-08-21 19:38

Dünyaca ünlü Ayder Yaylası, Kurban Bayramı rezervasyonlarında tam kapasiteye yaklaştı

Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Erdal Sarı: - "Otellerde doluluk oranı yüzde 70'lerin üzerinde olmaya başladı. Kurban Bayramı'nda yüzde yüze ulaşacağını biliyoruz. Talepler güzel" - Turizm işletmecisi Ahad Mücahit: - "Özellikle Arap turistler buraya hasretle bakıyorlar. Buraya gelmek için ellerinden gelen tüm çabaları gösteriyorlar"

Yurthaber 10-07-21 11:17

“Bayburt Kalesi Kültür Yolu Projesi” destek sözleşmesi imzalandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında sunulan ve başarılı projeler arasında yer alan “Bayburt Kalesi (Çinimaçin) Kültür Yolu Projesi” destek sözleşmesi imzalandı.Bayburt Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine; Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu katıldı.Kent merkezinin kuzeyindeki yalçın kayalıkların üzerinde asırlar önce inşa edilen Bayburt Kalesi, Roma, Bizans, Arap ve Türk medeniyetlerine ev sahipliği yaptı.

Yurthaber 28-03-21 16:04

“Bayburt Kalesi Kültür Yolu Projesi” destek sözleşmesi imzalandı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında sunulan ve başarılı projeler arasında yer alan “Bayburt Kalesi (Çinimaçin) Kültür Yolu Projesi” destek sözleşmesi imzalandı.Bayburt Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine; Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu katıldı.Kent merkezinin kuzeyindeki yalçın kayalıkların üzerinde asırlar önce inşa edilen Bayburt Kalesi, Roma, Bizans, Arap ve Türk medeniyetlerine ev sahipliği yaptı.

Yurthaber 28-03-21 16:04

Pazaryeri, turizm bölgesi olmaya aday

Bilecik’in Pazaryeri ilçesi mesire alanları ve göletleri ile turizm bölgesi olmaya aday.Bilecik’in göletler diyarı olarak bilinen, Bozcaarmut, Esere, Sarnıç göletleri, Küçükelmalı Tabit Parkı, Mustafa Eldemir, Büyükelmalı barajları, Dereköy mesire alanıyla köklü bir tarihe sahip ve ziyaretçiler tarafından en çok tercih edilen Pazaryeri, yapılan çalışmalar ile birlikte turizm bölgesi olma yolunda ilerliyor.Küçükelmalı Tabiat parkındaki çalışmaların tamamladığını vurgulayan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, “Küçükelmalı Tabit Parkında 2018 yılında Pazaryeri Belediyesi ve Doğa Koruma Parklar 2.

Yurthaber 24-03-21 10:29

Medeniyetler beşiği Harput’ta çalışmalar sürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından 4 bin yıllık tarihe sahip, medeniyetler beşiği kadim şehir Harput’un, kültürel ve sanatsal tüm birikimiyle bir yaşam merkezi olması hedefiyle başlanılan çalışmaların sürdüğü bildirildi.Harput Mahallesi Koruma Amaçlı İmar Planı’nın revize edilmesi için 2018 yılı içerisinde başlatılan çalışmaların sona gelindiği belirtilen Elazığ Belediyesi’nin açıklamasında:" Harput yerleşiminin geçmişten gelen tarihi ve kültürel kimliğinin günümüzde ve gelecekte sürdürülebilmesi amacı doğrultusunda yürütülen çalışmalarla hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı onayının ardından yürürlüğe girecek.

Yurthaber 04-03-21 17:15

Şevval Şahin'den tangalı kumsal pozu

2018 Türkiye Güzeli Şevval Şahin, uzun süredir aşk yaşadığı sevgilisi Yiğit Marcus Aral ile bir süredir Endonezya'nın turizm cenneti adalarında tatil yapıyor. Şahin, yaşadığı güzel zamanı ise takipçileriyle paylaşmayı ihmal etmiyor.

Magazin 22-02-21 10:02

Milletvekili Çelebi: “Ağrı’nın turizm sorunlarını bir bir çözüyoruz”

Ağrı’nın turizmle anılması için çalışmalar yürüten AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin, uzun süredir yaptığı girişim ve çalışmalar 4 Şubat tarihinde sonuç verecek.Ağrı Dağı’nın tırmanış turizmine açılması için ilk olarak 2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Doğubayazıt İlçesinde Ağrı Dağı eteklerinde görüşen AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, geçen yıl da konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya iletmişti.

Yurthaber 29-01-21 09:39

Türk Dünyası Kütüphanelerine Kitap Bağışı Projesi ile 55 bin kitap ulaştırıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz: - "Bu yıl içerisinde Karabağ'da büyük zafer kazanan Azerbaycanlı kardeşlerimizin kültür sanat anlamında da yanlarında olduğumuzu göstermek ve işgalden kurtarılan Şuşa kenti başta olmak üzere diğer şehir kütüphanelerine bağışlanmak üzere Azerbaycan'a 10 bin ve ayrıca Kosova'ya da 10 bin kitap bağışı gerçekleştireceğiz" - "2018'de Azerbaycan'a 15 bin kitap, 2019'da Kazakistan'a ve Kırgızistan'a, geçtiğimiz yıl ise Özbekistan'a ve Kuzey Makedonya'ya, her bir ülkeye 10 bin kitap olmak üzere toplam 55 bin kitap bağışı gerçekleştirildi"

Yurthaber 28-01-21 17:00

Turizm merkezleri alternatif pazar yelpazesini genişletmeyi hedefliyor

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca: - "Verilen güven ve turistlerin memnun bir şekilde ayrılmaları kentin daha farklı ülkelerden ve daha fazla turist çekmesini sağlayacaktır" - YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul: - "İngiltere pazarında bu yıl büyük bir artış bekliyoruz. Görüşmeler başladı. Ön rezervasyonlar bizi umutlandırıyor" - "Bulgaristan, Arnavutluk gibi yeni pazarlardan misafirleri bekliyoruz. Arap Yarımadası ve Körfez'in bulunduğu bölgelerden de bize gelen istekler var" - Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeciler Birliği Başkanı Yücel Okutur: - "Ülkemizdeki tesisler gerek sunduğu hizmet kalitesi gerekse fiyat yönünden en ideal tatil destinasyonunu oluşturuyor. Bu yıl bölgemizde iyi bir sezon bekliyoruz"

Yurthaber 17-01-21 11:58

“Minik Kalemlerden Boyabat Masalları” kitabı basıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Boyabat Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 2018 yılında başlanan; masal yarışması projesi ile hazırlanan “Minik Kalemlerden Boyabat Masalları” kitabı basıldı.Boyabat’taki birçok okuldan öğrenciler; Boyabat’ın kültürel değerlerini içerisinde barındıran masallar yazdılar.

Yurthaber 11-12-20 14:30

Payas Kalesi’nde sona gelindi

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 2018 yılında restorasyonuna başlanan Hatay’ın Payas ilçesinde bulunan tarihi kalede çalışmaların sonuna gelindi.Sadece Hatay’ın değil tüm bölgenin en önemli tarihi eserlerinden biri olan kale Haçlı seferleri sırasında yapılmış, Hristiyan hacıların can ve mal güvenliğini sağlamak için 8 kuleli bir garnizon kalesi olarak inşa edilen yapı günümüze kadar ayakta kaldı.Mimarlık tarihi uzmanlarına göre Payas Kalesi, etrafında yekpare hendek bulunan ve günümüze kadar ulaşabilen tek eser olma özelliğini de taşıyor.Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, kültür ve turizm bakan yardımcısıyken başlattıkları çalışmanın sonuna geldiklerini söyledi.

Yurthaber 06-12-20 10:31

Şevval Şahin'in tatili bitmiyor! Bikinili pozlar

2018 Türkiye Güzeli Şevval Şahin ile sevgilisi Yiğit Marcus Aral, 3 hafta önce ABD'ye gitmiş, ardından Meksika'nın turizm merkezi Tulum'daki partilere katılmıştı. Çift, yeniden Miami'ye döndü.

Magazin 19-11-20 16:59

Tabağa sanat katan yetenekli şefler Bursa'daki turizm lisesinde yetiştiriliyor

Turizm sektöründe ihtiyaç duyulan elemanlar, Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde son model ürünlerin yer aldığı mutfak ve konaklama hizmetlerinin öğretildiği atölyelerde geleceğe hazırlanıyor - Öğrenciler, lezzetli yemekleri ve birer sanat eserini andıran tabaklarıyla ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazandı - Okul Müdürü Halis Korkmaz: - "Biz 'Yüzde yüz istihdam' sloganıyla öğrencilerimizi alıyoruz. Amerika ve Arap ülkelerinde iş imkanları, irtibatlarımız var"

Yurthaber 19-11-20 11:04

Tabağa sanat katan yetenekli şefler Bursa'daki turizm lisesinde yetiştiriliyor

Turizm sektöründe ihtiyaç duyulan elemanlar, Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde son model ürünlerin yer aldığı mutfak ve konaklama hizmetlerinin öğretildiği atölyelerde geleceğe hazırlanıyor - Öğrenciler, lezzetli yemekleri ve birer sanat eserini andıran tabaklarıyla ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazandı - Okul Müdürü Halis Korkmaz: - "Biz 'Yüzde yüz istihdam' sloganıyla öğrencilerimizi alıyoruz. Amerika ve Arap ülkelerinde iş imkanları, irtibatlarımız var"

Yurthaber 19-11-20 11:03

Konkordato ilan eden Pamukkale Turizm için mahkeme kararını verdi

Yarım asırdan fazla süredir kara yolu ulaşımının en köklü markalarından biri olan Pamukkale Turizm’in grup şirketi olan Pamukkale Turizm Seyahat Ltd. Şti’nin 27 Ekim 2018’de ilan ettiği konkordato sürecinde mahkeme kararını verdi.

Finans 13-10-20 10:11

Vefat eden ALKÜ’lü öğrencinin diploması ailesine verildi

Ağustos ayında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencisi Feyaz Bilgiç’in diploması amcası Nurettin Bilgiç ile abisi Mehmet Bilgiç’e verildi.2017-2018 eğitim öğretim yılında ALKÜ Gazipaşa Rahmi Büyükballı MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programına kayıt yaptıran Feyaz Bilgiç, ALKÜ’den 1 Temmuz 2020’de mezun olduktan sonra bir otelde çalışırken eve dönüş yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Yurthaber 09-09-20 11:43

Turizmin başkenti, Almanlar için de tatilin vazgeçilmez adresi

Her yıl birçok ülke vatandaşı tarafından tatil için tercih edilen Antalya, 2018'de 2 milyon 319 bin, geçen yıl da 2 milyon 673 bin Alman misafiri ağırladı - Merkezi Almanya'da bulunan bir turizm şirketinin genel müdürü Hüseyin Baraner: - "2020 sezonunda Antalya'ya 3,5 milyon, Türkiye'ye ise 6 milyon Alman turist bekleniyordu" - AKTOB Başkanı Erkan Yağcı: - "Antalya'ya tatile gelmek isteyen Alman misafirlerimiz olduğunu biliyoruz. Her iki ülke için turizm önemlidir"

Yurthaber 28-06-20 11:02

Turizmci Yusuf Yamanlar: “Türk mutfağı Arap dünyasına yön veriyor”

Turizm sektöründe yatırımları ile Kuveyt’te açılan Yusuf Yamanlar, Arapların Türk yemeklerine oldukça düşkün olduğuna dikkat çekerek, “Türk mutfağı Arap dünyasına yön veriyor” dedi.Arap yarımadası dahil Dünya’nın bir çok ülkesinde turizm yatırımları yapan Yusuf Yamanlar, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Mısır gibi bir çok ülkede Türk yemeklerinin çok sevildiğini söyledi.

Yurthaber 28-05-20 08:39

Dinleyici sayısı arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü´ne bağlı orkestra, koro ve topluluklarının gösteri ve izleyici sayılarına ilişkin istatistiki verileri açıkladı.TÜİK’ten derlenen bilgilere göre Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu tarafından 2017-2018 sezonunda icra edilen 10 gösteriyi 3 bin 300 kişi izlerken, 2018-2019 sezonunda icra edilen 13 gösteriyi toplam 3 bin 526 kişi izledi.Sivas’ın yanı sıra Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü´ne bağlı koronun bulunduğu İstanbul, Elazığ, İzmir ve Samsun’da 2018-2019 sezonunda izleyici sayıları bir önceki sezona göre artış gösterirken Ankara, Bursa, Diyarbakır, Mersin ve Şanlıurfa’da ise izleyici sayılarında düşüş yaşandı.

Yurthaber 17-05-20 11:20

Turizm il Müdürü personelinin yemeğini kendisi yapıyor

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl korona virüs tedbirleri doğrultusunda öğle yemeği için dışarı çıkamayan personelinin yemeklerini kendisi yapıyor.Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan tedbirler ile kamu kurumlarında hizmetlerini devam eden personelin öğle yemekleri paket servis ile yapılırken, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl personelinin öğle yemeklerini kendisi yapıyor.Turizm sektöründe 30 yıllık bir tecrübeye sahip Bingöl, meslek yaşamında Sakarya Üniversitesi Turizm Uygulama Otelinin Kurucu Müdürlüğü, Muğla Turizm Otelcilik Yüksekokul ve Yabancı Diller Yüksekokulu ve 2012-2018 yılları arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Yurthaber 26-03-20 12:59

Turizm il Müdürü personelinin yemeğini kendisi yapıyor

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl korona virüs tedbirleri doğrultusunda öğle yemeği için dışarı çıkamayan personelinin yemeklerini kendisi yapıyor.Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan tedbirler ile kamu kurumlarında hizmetlerini devam eden personelin öğle yemekleri paket servis ile yapılırken, Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Bingöl personelinin öğle yemeklerini kendisi yapıyor.Turizm sektöründe 30 yıllık bir tecrübeye sahip Bingöl, meslek yaşamında Sakarya Üniversitesi Turizm Uygulama Otelinin Kurucu Müdürlüğü, Muğla Turizm Otelcilik Yüksekokul ve Yabancı Diller Yüksekokulu ve 2012-2018 yılları arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Yurthaber 26-03-20 12:58

Karabük’te şirket sayısı arttı

Karabük Ticaret İl Müdürü Feridun Karataş, 2018’de 2 bin 67 olan şirket sayısının geçen yıl 3 bin 70’e yükseldiğini açıkladı.Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında Ticaret İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, İl Müdürü Feridun Karataş’tan 2019 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.İl Müdürü Karataş, Karabük Tüketici Hakem Heyeti ile ilgili bilgi vererek, toplumu bilinçlendirme faaliyeti yürüttüklerini, 2019 yılında bin 965 kişinin Hakem Heyetine müracaat ettiğini, bu müracaatlardan bin 394’nün tüketici lehine, 461’nin tüketici aleyhine, 110’nun ise görevsizlik kararı verildiğini söyledi.Müracaat oranlarına bakıldığında şikayetlerin yüzde 56’sının perakende sektöründen, yüzde 23’nün abonelik hizmetleri sektöründen, yüzde 14’nün finansal hizmetler, yüzde 6 ulaşım ve sağlık sektörü, yüzde 1’nin ise turizm sektörü ile ilgili olduğunu ifade etti.6502 Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun gereğince 474 iş yerinde 3 bin 528 ürüne denetim faaliyeti gerçekleştirdiklerini ifade eden Karataş, denetimi yapılan ürünlerde yerli üretim garanti belgesi ve kullanım kılavuzu gibi noktalara ağırlık verildiğini belirtti.Karabük’teki şirketlerin dağılımı ile ilgili karşılaştırmalı bilgiler veren Karataş, 2019 yılı itibariyle şirket sayısında artış olduğunu anonim şirket sayısının 415, limited şirketin bin 576, kolektif şirketin 19, komandit şirket sayısının bin 60 olmak üzere toplam 3 bin 70 şirketin bulunduğunu, 2018 yılında bu rakamın 2 bin 967 olduğunu kaydetti.2.

Yurthaber 20-02-20 10:39

Vali Öksüz, esnafla buluştu

Kars’ın genç valisi Türker Öksüz, mesaiden arta kalan zamanlarını kentteki esnafla geçiriyor.Sürekli esnafla bir araya gelen Vali Öksüz, esnafın sorunlarını dinliyor, sorunların çözüm noktalarında esnafa yardımcı oluyor.Kars Valisi Türker Öksüz, son olarak kentte KOSGEB’ten destek alarak işletme kuran ve işletmesini geliştiren girişimci esnafı yerinde ziyaret ederek girişimcilerden aldıkları desteği ve alınan desteklerle yapılan hizmeti yerinde görerek bilgi aldı.Kars’ta son günlerde özellikle turizm anlamında patlama yaşandığına dikkat çeken Vali Türker Öksüz, Doğu ve Turistik Doğu Ekspresi aracılığıyla kente her gün yüzlerce yerli ve yabacı turist geldiğini ifade etti.Öksüz, Kars’a gelen misafirlerin ağırlanması ve kentten memnun ayrılmaları hususunda esnafa de çok büyük görevler düştüğü belirtti.KOSGEB destekleriyle esnafın daha iyi şartlarda aldıkları destekler doğrultusunda vatandaşlara güzel hizmetler vereceğine inandığını kaydeden Öksüz, “Ziyaret ederek incelemelerde bulunduğumuz ekmek fabrikamıza Kobi Gelişim Programı kapsamında 2018 yılında 197 bin liralık destek verdik.

Yurthaber 13-02-20 11:32

Turizm istatistikleri (2)

Türkiye'nin turizm geliri, 2019'un dördüncü çeyreğinde 2018'in aynı dönemine göre yüzde 20,6 artarak 7,9 milyar dolar oldu

Finans 31-01-20 10:33

Turizm Yatırımcıları Forumu 2020

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut: - "Geçen yıl dünyada doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalışla 1,3 trilyon dolar seviyesine gerilemişken, Türkiye'ye gelen doğrudan yatırımlar yüzde 13,1 artarak yaklaşık 13 milyar dolara çıktı" - "Dünyadaki doğrudan yatırımlardan alacağımız payı kısa vadede kolayca yüzde 1,5'lere çıkaracağımızı düşünüyoruz" - "Türkiye'nin 2018'de turist sayısı 39,4 milyondu. Kasım verilerine baktığımızda bu rakamın (2019'da) yüzde 15 aşılacağını görüyoruz"

Finans 28-01-20 13:41

Bakan Albayrak soruları cevapladı: (3)

"2018 ve 2019 zor yıllardı, 2020 daha iyi bir yıl olacak. Ekonomide, toplam bilançoda biz ortaya koydukça, emin olun, alt gelir grubu özelinde yani bu iyileştirmelerin tamamı devam edecek" - "İhracat ve turizm, geçen yıl, özellikle büyümeye katkı vererek dengelenme sürecine pozitif gerçekleşme açısından önemli bir rol ifa etti" - "Türkiye birçok dönem negatif faiz verdi. Dünyada birçok ülke negatif faiz veriyor. Negatif faiz vermesinden beri hala kağıda giriş var. Demek ki negatif faiz, nominal faiz değil başka bir şeye bakıyor ki yatırımcı giriyor hala" - "Kanal İstanbul’un finanse edilebilirliği noktasında bir sıkıntı görmüyorum, makul ve yapılabilir bir proje"

Finans 20-01-20 18:10

Kayısı ve kuru soğan üretimi güldürdü, sarımsak ve Antep fıstığı üzdü

Türkiye'de geçen yıl 2018'e göre kayısıda üretim yüzde 12,9, kuru soğanda yüzde 13,9 artarken, sarımsakta yüzde 12,4, Antep fıstığında yüzde 64,6 geriledi - Tarım ve Orman Bakanlığının ekimini teşvik etmek için çalışmalar yürüttüğü kenevirde üretim yüzde 171 artış gösterdi - Düzenlenen turlarla turizm sektörü için de önemli hale gelen lavanta üretiminde yüzde 40,6, gül üretiminde yüzde 12,1 artış oldu

Finans 17-01-20 11:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kültür ve turizm alanında 2019 yılını rekorlarla kapattık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2018 yılında 54 milyar 323 milyon dolar olan dış ticaret açığımız 2019 yılı sonunda 29 milyar 926 milyon dolara geriledi.

Haber 16-01-20 15:13

Dolmabahçe Sarayı'ndaki yasak yerlerde bir günlüğüne selfie özgürlüğü

  TÜRKİYE'de ilk defa 2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzelerde “selfie günü” etkinliği yapılmıştı.

Haber 15-01-20 14:14

Dolmabahçe Sarayı'ndaki yasak yerlerde bir günlüğüne selfie özgürlüğü

  TÜRKİYE'de ilk defa 2018 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzelerde “selfie günü” etkinliği yapılmıştı.

Haber 15-01-20 14:10

Ele geçirilen korsan materyal sayısı yeni cihazlarla yüzde 18 arttı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında, fikri hak ihlalleriyle etkin mücadelenin sağlanması amacıyla imzalanan protokol kapsamında 81 ilde oluşturulan İl Denetim Komisyonlarınca 2019 yılında düzenlenen operasyonlarda 2 milyon 208 bin 887 korsan materyal ele geçirildi.Korsanla mücadelede etkinliğin arttırılması ve denetim faaliyetlerinin daha hızlı gerçekleştirilmesi amaçlarına yönelik olarak Bakanlık Telif Hakları Genel Müdürlüğünce geçen yıl hizmete sunulan ilave cihazlarla birlikte toplamda 445 adet elektro optik cihaz İl Denetim Komisyonları tarafından denetim faaliyetlerinde kullanıldı.Materyal üzerine tatbik edilen bandrollerin orijinallik tespitinin yapılmasına imkan sağlayan elektro optik cihazlar, korsanla mücadelede güçlü bir araç olarak kullanılarak, yakalanan korsan materyal sayısının 2019’da yüzde 18 artmasını sağladı.İl Denetim Komisyonlarınca, 2018 yılında bandrolsüz, sahte veya usulsüz bandrollü kitap, bilgisayar programı, film ve müzik eserinden oluşan toplam 1 milyon 871 bin 168 korsan materyal ele geçirilmişti.

Haber 12-01-20 14:44

İngilizlerin tercihi yine Muğla oldu

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Muğla'ya gelen yabancı turist sayısı geçen yıl, 2018'e göre yüzde 16 artışla 3 milyon 266 bin 650'ye ulaştı - Vali Esengül Civelek: - "Muğla'yı 1 milyon 137 bin 108 kişiyle en çok İngilizler ziyaret ederken, 513 bin 56 Rus, 200 bin 855 de Ukraynalı kente geldi" - TÜRSAB Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin: - "İngiliz turist Marmaris'i seviyor. Sadık bir müşteri" - GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu: - "Görsel medyada İngiltere pazarında ciddi reklamlarımız dönüyor. Bunların da faydasıyla 2020'de yüzde 15 artış bekliyoruz"

Magazin 11-01-20 11:07

Vali Şıldak: Salda Gölü'nde yüzde 200 ziyaretçi artışı yaşandı

BURDUR Valisi Hasan Şıldak, 2019 yılını, turizm yılı olarak yaşadıklarını belirterek, "İlimizdeki İnsuyu Mağarası, Salda Gölü, Sagalassos, Kibyra gibi bütün ziyaret alanlarımızda 2018'e göre yüzde 30 ile yüzde 70 arasında oranlarda artış yaşadık.

Haber 09-01-20 17:16

2019 Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı kapanış töreni

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019 Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı kapanış programında yaptığı konuşmada, “2017’de ülkemize gelen Rus turist sayısındaki 4.7 milyonluk rekor, 2018 yılında 5.9 milyonla kırılmıştır.

Haber 08-01-20 22:21

Turistik tesislere geliş sayısı 76,4 milyona ulaştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2018'in 11 ayında yüzde 49 olan tesis doluluk oranı, 2019'un aynı döneminde yüzde 54,8'e yükseldi

Haber 07-01-20 16:16

2019'un 11 ayında tesislerin doluluk oranı yüzde 54,8

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, 2018 yılının ilk 11 ayında yüzde 49 olan tesis doluluk oranının 2019'un aynı döneminde yüzde 54,8'e yükseldiğini açıkladı.

Haber 07-01-20 13:45

Bakan Ersoy: Tanıtım bütçemizi bu yıl 180 milyon dolara çıkarıyoruz

KÜLTÜR  ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,   "2018’de Türkiye tanıtım bütçemiz 18 milyon dolardı.

Haber 06-01-20 12:52

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy:

"Turizmi tabana yayamazsak, yani biri yer biri bakarsa, tüm turizm politikaları etkili ve sürdürülebilir olamaz. Hanutçuluk yapan acentelerimiz, rehberlerimiz ve dükkancılarımız var. Taksiciyi otelin kapısına yanaştırmak yerine komisyon geliri için rent a car bulunduran otelcilerimiz de var. Mevcut otelin yatak kapasitesini artırmayı, kişi gece geliri artırmak yerine total ciroyu artırmayı başarı gören yatırımcı arkadaşlarımız da var. 12 aylık personel istihdamını hedeflemek yerine ‘Sezon geldiğinde komşunun personeline yüzde 5 fazla vererek çalarım’ diyen otelci arkadaşlarımız da var. Bu açıdan zihniyet ve vizyon değişikliği kalıcı bir sonuç istiyorsak çok önemli" - "2018 yılında Türkiye olarak turizm tanıtım bütçemiz 18 milyon dolardı, geçtiğimiz yıl biz bunu revizelerle 75 milyon dolarlara taşıdık. Sektörden alınan katılım paylarıyla birlikte bu bütçeyi 2020'de 180 milyon dolara çıkarıyoruz. Önümüzdeki yıl 200 milyon dolara sonra 210, 2023’te 220 milyon dolara çıkaracağız" - "Turizmin ‘repeat guest’ dediğimiz başka sorunları da var. 40 kere Antalya’ya gelmiş Rus turistlerimiz var. Antalya’yı ezberlemişler, hatta bıkmaya başlamışlar. Biz onlara Ege’yi yoğun şekilde tanıtıp, Antalya ile benzer özellikler taşıyan Ege kıyılarına kaydırmayı hedeflemeliyiz. Aksi takdirde Türkiye dışındaki farklı bir destinasyona kaçıracağız"

Haber 06-01-20 12:04