HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2018 Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü hediyesi neler alabilirsiniz?

2018 Babalar Günü ne zaman merak ediliyor. Haziran ayı içerisinde kutlayacağımız Babalar Günü için hediye arayışları başladı. Babalar Günü hediyesi fikirleri, önerileri haberimizde. Sizler de Babalar Günü hediyesi için kararsız kaldı iseniz önerilerimize göz gezdirebilirsiniz. Peki Babalar Günü ne zaman? 2018 Babalar Günü tarihi nedir? İşte Babalar Günü hediye fikirleri ve günün tarihçesi...

2018 Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü hediyesi neler alabilirsiniz?

Babalar Günü ne zaman sorusu, Haziran ayına girmemizle birlikte sorulmaya başlandı. Her sene Haziran ayında kutladığımız Babalar Günü, en çok da hangi pazar olduğu karıştırılıyor. Bu yüzden Babalar Günü ne zaman araması her zaman yapılıyor. Bu özel günde babamıza en özel hediyeyi arayışlarımız da artıyor. Bunun için size yardımcı olabilecek Babalar Günü hediye fikirleri de hazırladık. Peki Babalar Günü ne zaman? 2018 Babalar Günü tam tarihi nedir? Babalar Günü neden kutlanmaya başlandı? İşte Babalar Günü tarihi ve hediye önerileri

2018 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü, pek çok ülkede her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü babaların onuruna kutlanan özel bir gündür. Yani bu sene, 2018'de Babalar Günü, Haziran'ın 3. pazarına denk gelen 17 Haziran'da kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ NASIL KUTLANMAYA BAŞLANDI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, babalar için tıpkı Anneler Günü gibi özel bir günü olması gerektiğini düşünüyordu. Bunun nedeni Sonora Smart Dodd'un babasının altı çocuğu tek başına büyütmesiydi. Dodd bunun üzerine babasının doğum günü olan 5 Haziran'ı Babalar Günü olarak kutlama çalışmalarına başlasa da yetişmez ve kutlamalar Haziran ayının üçüncü Pazar gününe ertelenir. İlk Babalar Günü kutlaması Washington'un Spokane şehrinde 19 Haziran 1910 tarihinde kutlanır. 1924 yılında ise dönemin ABD Başkanı Calvin Coolidge Babalar Günü kutlamalarını destekler. Bu tarihten yıllar sonra 1966 yılında dönemin ABD Başkanı Lyndon Johnson her yılın Haziran ayının üçüncü Pazar gününü Babalar Günü olarak kutlanacağına dair bir bildiri yayınlar. 1972 yılında ise Babalar Günü başkan Richard Nixon'ın imzasıyla yasalaşır ve ABD'de resmi tatil ilan edilir. Katolikler ise Babalar Günü olarak farklı bir tarihi kutlarlar. Onlar bu kutlamayı dini açıdan ele alıp Hristiyanlık peygamberi İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü adı altında babalarına armağan etmektedirler.

BABALAR GÜNÜ HEDİYESİ FİKİRLERİ - ÖNERİLERİ

Babalar Günü hediyesi fikirleri arasında sanıldığından daha çok çeşit hediye var. Babalık heyecanını ilk kez yaşayan babalar için Babalar Günü hediyesi olarak ilk babalar günü bebek önlüğü düşünülebilir. Bu hediye onların ilk babalar günü hediyesi olacağı için daha özel hissettirir. Benim babam bir tanedir diyenler için oscar başarı heykeli yerinde bir karar olacaktır. Babalar Günü hediyesi olarak yine Babalar Günü'ne özel resim baskılı kupa alınabilir. Babanızın baş harflerini taşıyan gömlekler, kişiye özel ahşap setler, babaya özel kupa bardaklar, uykusuna düşkün babalar için en baba yastıklar, kişiye özel mesajların ve fotoğrafların yer aldığı çakmaklar ya da telefon kılıfları, yılın en iyi babası yazılı ödül kupası, çok amaçlı çakılar, telefon, gömlek ve süveter ya da eşofman takımı ve ayakkabı gibi gibi pek çok seçenekten biri ya da bir kaçı Babalar Günü hediyesi olarak tercih edilebilir. Babalar Günü hediyesi istatistiklerine bakıldığında ilk sırayı telefon alıyor. Babasına akıllı telefon almak isteyenler bütçesine uygun marka ve modellere bakıyor.

Babalar Günü hediyesi listesinde babaya alınan hediyelerde ikinci sırayı ise parfüm alıyor. Klasik ya da modern koku seçenekleriyle Babalar Günü hediyesi listesinde en çok rağbet gören parfümler de bütçeye ve zevke göre farklılık gösteriyor. Babaların vazgeçemediği kokuları ya da yeni bir farklılık arayan babalar için modern seçenekler ile parfümler de 2017 Babalar Günü hediyesi listesinde.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler