2019 Prof Dr Fuat Sezgin Yili Haberleri

Yeni bir böcek türü keşfedildi! Dünyada sadece o ilimizde yaşıyor

Prof. Dr. Sinan Anlaş ve öğrencisi Enes Zafer Kacar, yeni bir böcek türü keşfetti. Prof. Dr. Anlaş, "Bu türü Enez'de, Gala Gölü Milli Parkı yakınında bir çimenlik alanda tespit ettik. Bu tür muhtemelen dünyada sadece Gala Gölü Milli Parkı çevresinde yaşıyor" dedi. Keşfedilen böcek türüne 2019 yılında vefat eden ve dünyaca tanınan bir sürüngen uzmanı olan Prof. Dr. Bayram Göçmen'e ithafen "lathrobium gocmeni" adı verildi.

Haber 2022-10-20 09:25:47

Çevre dostu kütüphanenin ilk misafiri kumru oldu

Diyarbakır'da Prof. Dr. Fuat Sezgin İlkokulu'nda öğretmenler ve öğrenciler tarafından atık malzemelerin değerlendirilmesiyle oluşturulan kütüphaneye pencereden giren kumru, meyve kasasına yuva yaptı - Proje koordinatörü ve sınıf öğretmeni Zekiye Tanboğa: - "Burada yavrularımızı yetiştirirken kumrunun da yavrularını büyüteceğiz inşallah"

Yurthaber 2022-09-12 11:11:33

Veterinere cinsel saldırı davası! Profesörün tutuklamaya itirazına ret

2019 yılında meydana gelen olayda veteriner Prof. Dr. Hasan Bilgili, iddiaya göre meslektaşı Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunmuş ve tutuklandıktan sonra serbest bırakılmıştı. Davanın 22 Haziran’daki karar duruşmasında sanık Hasan Bilgili, suçu işlediği kanaati ile 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, kararla birlikte Bilgili’nin tutuklanmasına da hükmetti. Bilgili'nin, tutuklama kararına yaptığı itiraz, suç şüphesinin olması nedeniyle reddedildi.

Haber 2022-07-08 11:48:19

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe UNESCO ile 4. yılını tamamladı

Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul: - "Bu listeye dahil olduğunuz zaman bütün dünyada insanların daha fazla haberdar olması anlamına geliyor, buna paralel olarak ziyaretçi sayısı Göbeklitepe'de her gün artıyor" - Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan: - "4 yıllık kısa zaman içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019'u Göbeklitepe yılı ilan etmesiyle yaklaşık 1 milyon 600 bin kişi burayı ziyaret etti"

Yurthaber 2022-07-01 11:25:33

Veterinere cinsel saldırı davasında yeni gelişme! İstenen ceza belli oldu

Ankara'da, 2019 yılında Prof. Dr. Hasan Bilgili, veteriner Ç.B.'ye (23) cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı, daha sonra tahliye edildi. Olayla ilgili 3 sanığın tutuksuz yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, hayvan hastanesi sahibi sanık Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 15 yıla kadar hapsini, diğer sanıklar Serkan Korkmaz ile Dr. Hüseyin Şenyurt'un beraatlerini talep etti.

Haber 01-06-22 13:04

Ankara'da veterinere cinsel saldırı davasında gerginlik! 'Tecavüzcüsünüz'

2019 yılında Prof. Dr. Hasan Bilgili, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklandı, daha sonra tahliye edildi. Davanın bugünkü duruşmasına mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor doğrultusunda taraflara söz verdi. Ç.B.’nin avukatı, raporun cinsel saldırıyı ispatladığını söylerken sanıkların tutuklanmalarını istedi. Duruşmanın ardından salondan bir kişi, sanıklara yönelik olarak ‘Tecavüzcüsünüz’ diye bağırdı

Haber 11-05-22 14:39

20 yaşındaki köpek Korkmazı yaşatmak için çalışıyorlar

Dünyada nadir olarak 20 yaşını aşan Chow Chow ve Kangal kırması "Korkmaz" isimli köpek, ilerleyen yaşının yol açtığı hastalıklar nedeniyle Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde tedavi görüyor - Köpeğin tedavisini gerçekleştiren Prof. Dr. Sezgin Şentürk: - "Orta ırk bir köpekte bu kadar uzun süre hayatta kalınmasını nadir olarak görüyorum. Dünyada yaşayan 20 yaş üzerindeki köpeklerde ilk 5 arasında yer aldığını düşünüyorum"

Yurthaber 29-04-22 12:23

Veterinere cinsel saldırı davasında adli tıp raporu belli oldu! 'Külot üzerinden alınan DNA...'

Ankara'da 2019 yılında veteriner Ç.B.'ye cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan hayvan hastanesi sahibi Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin DNA'sının kadının iç çamaşırında tespit edilmesiyle ilgili talep edilen ek rapor dosyaya girdi. Raporda, "Külot üzerinden alınan 'D' ve 'H' kodlu örneklerden, en az biri erkek birden fazla şahsa ait olabilecek karışık DNA profilleri elde edildi. DNA profillerinin Ç.B.'ye ve Hasan Bilgili’ye ait DNA profillerini içerdiği tespit edildi" denildi.

Haber 29-04-22 11:42

Burun ameliyatını beğenmeyen kadın, profesöre dehşeti yaşattı! 3 yıl sonra...

Ankara'da mart ayında yaşanan olayda Prof. Dr. Aydın Acar (56) trafikte aracının önünü kesen 2 kişi tarafından feci şekilde dövülmüştü. Aldığı darbeler sonrası baygınlık geçiren doktorun, 3 yıl önce yaptığı burun ameliyatını beğenmeyen kadının azmettirdiği kişiler tarafından darbedildiği iddia edilmişti. Acar'ı hastanelik eden Sezgin A. (21) ve Uğur G. (27) tutuklanırken, azmettirici Zehra Ç. dahil tüm şüpheliler hakkında iddianame düzenlendi ve istenen ceza belli oldu.

Haber 22-04-22 14:20

Liselerde Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslam bilim tarihi seminerleri için iş birliği protokolü

Liselerde "Prof. Dr. Fuat Sezgin ve İslam bilim tarihi" seminerleri için iş birliği protokolü

Yurthaber 29-01-22 14:32

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tüm dünyaya mesaj: Bizi izlemeye devam edin

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir burs programı müjdesi verdi. Erdoğan açıklamasında "Tüm ömrünü bilime adayan Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamız adına yeni bir burs programı hazırlıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca, "Türkiye küresel yenilik endeksinde 10 basamak yükselerek 41'nci sıraya yükseldi. İlk 50'de en çok artış gösteren ülke olduk. Buradan bütün dünyaya seslenerek 'Bizi izlemeye devam edin' diyorum." ifadelerini kullandı.

Haber 28-12-21 15:04

Kırşehir'de bakanlık destekli proje ile Prof. Dr. Fuat Sezgin tanıtılıyor

Kırşehir'de bakanlık destekli proje ile Prof. Dr. Fuat Sezgin tanıtılıyor

Yurthaber 22-12-21 13:24

Başak Cengiz'in ismi mezun olduğu Karabük Üniversitesinde yaşatılacak

İstanbul Ataşehir'de uğradığı kılıçlı saldırıda hayatını kaybeden genç mimarın adının verildiği Mimarlık Fakültesine isim tabelası törenle asıldı - Vali Fuat Gürel: - "İnşallah onun hayallerini bu fakültede okuyacak kardeşlerimiz gerçekleştirecek" - Rektör Prof. Dr. Refik Polat: - "Başak Cengiz; eğitim hayatı boyunca bizim evladımızdı, artık tüm Türkiye'nin evladı olmuştur. Adını yaşatacağız" - Anne Beyhan Cengiz: - "Şunu anladım; koskoca bir aileye sahip olmuşum. Bana bunu yaşattığınız için teşekkür ederim"

Yurthaber 30-11-21 14:08

Mora Katliamı ve Anadolu'da Yunan Mezalimi Sempozyumu sona erdi

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Fuat Örenç: - "Sadece Mora'da değil, Anadolu'da ve başka coğrafyalarda Türklerin uğradığı katliamlar, çektiği acılar ve yok edilen kültürün izini sürmeye devam edeceğiz" - Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Selvi: - "Sempozyumda hem Rus hem İngiliz hem de ABD arşivlerindeki belgeler Amerikan misyonerlerinin ifadeleriyle gerçekten akademik bir manada ve tarafsız bir şekilde ortaya konuldu, kamuoyuyla paylaşıldı"

Yurthaber 16-11-21 16:55

Prof. Dr. Uğur Şahin: Bu müthiş bir artış

Biontech Üst Yöneticisi (CEO) ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, 6. Avrupa İmmünoloji Kongresi'nde (ECI), "Aşı üretimimiz 2019'da 10 bindi. Ortağımız Pfizer ile yıl sonuna kadar 3 trilyon dozdan fazla aşı üreteceğiz. Bu müthiş bir artış." dedi.

Haber 02-09-21 22:10

Uzmanlardan keşke dememek için aşı olun çağrısı

SAÜ Anesteziyoloji Reanimasyon ve Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Fuat Erdem: - "Aşı olmayanların yoğun bakıma gelme ihtimalleri çok fazla. Özellikle yoğun bakıma ve hastaneye yatışları azaltması adına lütfen aşı olalım" - "29, 37, 44 yaşında hiç aşılanmamış, yoğun bakımda solunum sıkıntısı çeken, görüştüğümüzde 'Ah keşke aşılansaydım.' diyen, son çırpınışlarını yapan insanlarla uğraşıyoruz" - BAİBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Fatma Sırmatel: - "Nefes alamayan, ölümcül seyreden vakalarımız yok. Neden? Aşı sayesinde. Aşının tabii ki yan etkileri olacak. Yüzde 100 hiçbir şeyi tedavi edemesiniz"

Yurthaber 14-08-21 11:20

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bir aşının daha faz-1 aşamasına başlayacağının müjdesini verdi:

"Selçuk Üniversitesinden Prof. Dr. Osman Erganiş hocamızın klinik aşamayı tamamladığı ve faz-1 aşamasına başlayacağı haberini aldık" - "(KKTC Anayasa Mahkemesinin Kur'an kursu kararı) Milletin inançlarının garantörlüğü olarak uygulanması gereken laikliğin, tam tersi vicdanlara zincir vuracak bir araca dönüştürülmesinden biz çok çektik"

Yurthaber 19-04-21 23:48

Anadolu Üniversitesi müzik algısını ölçen çevrim içi test geliştirdi

Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal: - "Anadolu Üniversitesi müzik algısı testi projesi, müzik üzerine düşünenlerin ve herkesin müzik yeteneğini bilimsel temellerle keşfetmek, bu yeteneğin gelişimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirildi"

Yurthaber 14-04-21 12:44

Erzurum'un asırlık lisesindeki müze, eserleriyle tarihe ışık tutuyor

Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından 1889'da kurulan Erzurum Lisesinin Eğitim ve Tarih Müzesi'nde, aralarında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum ziyaretlerinde çekilen fotoğrafları, Sultan Ahmet Camisi'nin orijinal çizimleri, Prof. Dr. Fuat Sezgin'in öğrencilik, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın da öğretmenlik yıllarına ait kayıtların da aralarında olduğu çok sayıda eser sergileniyor - Erzurum Lisesi Müdürü Taner Aykut: - "Eğitim sistemlerinin tarihlerini yaşatabilmek amacıyla eğitim müzeleri de büyük bir öneme sahiptir. Bu yolla eğitim tarihi farkındalığının oluşturulması ve gelecek nesillere aktarılması maksadıyla kurulan bu müzemiz, manevi boyutta çok değerli eserlere sahiptir"

Yurthaber 10-04-21 11:04

KİTAPORA ebeveynlere çocuk kitabı seçiminde kılavuzluk yapacak

2019’dan bu yana The Çocuk Yayınları etkiketiyle minik okurları öğretici kitaplarla buluşturan AABİR yayınevi kurucusu Prof. Dr. Ali Atıf Bir, yaşa göre doğru güvenilir olmayan çocuk kitaplarına geçit vermeyen “KİTAPORA” platformunu kurdu.

Kadin 11-02-21 10:03

Rektör açıkladı: 2021 AÖF Bahar Dönemi sınavları yüz yüze mi yapılacak? AÖF 2. Dönem sınavları sınav merkezlerinde mi yapılacak?

Koronavirüs önlemleri kapsamında AÖF 2021 Bahar Dönemi sınavları sınav merkezlerinde mi yoksa online/çevrimiçi mi yapılacak araştıran adaylar, konuyla ilgili yetkililerden net cevap bekliyor. Geçtiğimiz yıl Açıköğretim sınavları Bahar Dönemi itibari ile online yapılmaya başlanmıştı. Peki AÖF sınavları online mi yapılacak yoksa sınav merkezlerinde mi yapılacak? Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal "AÖF Bahar Dönemi sınavları yüz yüze mi olacak?" sorusuna cevap verdi.

Haber 10-02-21 13:43

Az uyku enfeksiyon riskini artırıyor

Bayındır Söğütözü Hastanesi Psikiyatri ve Uyku Bozukları Uzmanı Prof. Dr. Fuat Özgen: - "7 saatten az uyuyanlarda bakteriyel ve viral enfeksiyonların 3 kat daha sık gelişiyor" - Uyku sağlığı açısından sabah vakitlice kalkmak ve gece uyku gelince yatmak en doğru yoldur" - "Eğer uykunuz bir aydan daha uzun süredir bozuksa ve sizin günlük işlevlerinizi bozuyorsa yardım arama zamanı gelmiştir. Doktorunuza başvurun ve bir uyku hastalıkları uzmanı ile görüşme isteyin"

Yurthaber 08-02-21 10:12

İstanbul'da hava kirliliği 2020'de yüzde 10 azaldı

İstanbul'da hava kirliliği oranı 2020 yılında 2019'a göre karşılaştırıldığında yüzde 10 azaldı. Prof. Dr. Hüseyin Toros, hava kalitesinin artmasının, insanların sağlığına olumlu etkisinin olduğunu dile getirerek "Havanın kalitesi için insanlar olarak birlikte hareket etmeli ve önlemler almalıyız. Havayı iyileştirmek için fosil yakıt kullanımını azaltmalı ve doğa dostu yenilenebilir enerjiler kullanmayı artırmalıyız." diye konuştu.

Haber 28-01-21 17:40

Prof. Dr. Fuat Demirkıran: Meme kanserinde erken tanı oranı yüzde 50 azaldı

Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Fuat Demirkıran, Kovid pandemisi nedeniyle kadınların hastaneye gitmekten çekindiğini ancak jinekolojik kanserlere yakalanma tehlikesinin arttığını söyledi. Prof. Dr. Demirkıran, dünyada yapılan çalışmalarda kadın kanserlerinde, özellikle meme kanserinde, erken tanı oranının pandemiyle beraber yarı yarıya düştüğünü belirterek, benzer bir durumun jinekolojik kanserler için de geçerli olduğunu söyledi.

Haber 20-01-21 10:37

Malatya'da evde sağlık hizmetleri ekipleri yoğun mesaide

Kent genelinde evde sağlık hizmeti veren 200 sağlık personeli, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hastanelere gelemeyen hastalara hizmet verebilmek için büyük özveriyle çalışıyor - İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli: - "2019 yılında evde bakım hizmeti kapsamında 25 bin hasta ziyareti yapılmışken bu rakam geçen yıl 42 bine kadar çıktı"

Yurthaber 13-01-21 11:11

Erzurum'daki kütüphanede Kadı Beyzavi'ye ait 750 yıllık Kur'an tefsiri nüshası bulundu

Atatürk Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi'nde yaklaşık 750 yıl önce Kadı Beyzavi tarafından yazılan Kur'an-ı Kerim tefsirinin nüshaları bulundu.

Haber 20-12-20 15:10

Ankara Eğitim Platformu'ndan TIMSS 2019 değerlendirme konferansı

Ankara Eğitim Platformu Başkanı Mirkan Aydın: - "Konferansta Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk, TIMSS 2019 Türkiye sonuçları yanı sıra Bakanlığın 2023 vizyonunu içeren bir sunum yapacak" - "TIMSS'in başındaki isim olan IEA İcra Direktörü Dr. Dirk Hastedt ise uluslararası bağlamda değerlendirme sonuçlarını aktaracak" - "Dijital ortamda ve tüm eğitimcilere açık bir şekilde gerçekleşecek olan konferans için www.ankaraegitimplatformu.org sitesi üzerinden kayıt olunabilecek"

Yurthaber 11-12-20 10:12

Pandeminin psikolojik etkilerinin en aza indirilmesini amaçlayan proje tanıtıldı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal: - "Üniversitemizde geliştirilen proje çerçevesinde Kovid-19 salgını sürecinde vatandaşlarımız web tabanlı bir sistemle psikolojik problemlerle daha kolay başa çıkabilecek"

Yurthaber 05-11-20 14:13
Yurthaber 28-10-20 15:49
Yurthaber 28-10-20 15:48
Yurthaber 08-10-20 12:01
Yurthaber 08-10-20 12:00

“Sağlıkta Asıl Sorun Yatak Sayısı Değil Personel Eksikliği”

Sağlık Bakanlığı'nın 2019 yılına ait istatistiklerini VOA Türkçe'ye değerlendiren sağlık iktisatçısı Prof. Dr. Onur Başer'e göre “Türkiye’nin yatak ve yoğun bakım sayısı OECD üyesi ülkeleri içinde kötü durumda değil, asıl sorun personel sayısının yetersizliği“

Haber 01-10-20 23:51

Mezunlardan Rektör Prof. Dr. Beydemir’e ziyaret

2019-2020 eğitim döneminde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden mezun olan bir grup, Rektör Prof.

Yurthaber 23-09-20 13:20

DOKTORLAR KOVİD-19'LA SAVAŞI ANLATIYOR - Hastaları kurtaramadığımızda bizlerin de psikolojisi bozuluyor

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yoğun Bakım Kliniği sorumlusu Prof. Dr. Ali Fuat Erdem: - "Mart, nisan ve mayıs ayları meslek hayatımın en zor dönemiydi. Bunun en büyük nedeni ise henüz yeni tanımaya çalıştığımız bir hastalık vardı, hastalıktan yoğun bakıma düşen, solunum cihazına bağladığımız hastaları hızlı bir şekilde kaybediyor olmamdı. Bu dönemlerde ağladığımı biliyorum çünkü bir şeyler yapamıyorduk hastalara, böyle zorluklar yaşıyorduk" - SAÜEAH Dahiliye Bölümü Yoğun Bakım Sorumlusu Doç. Dr. Selçuk Yaylacı: - "Bu hastalık nedeniyle maalesef kaybettiğimiz insanlarımız oluyor, bu bizi aşırı derecede üzen bir olay. Kurtaramadığımız insanlarımızı gördüğümüz zaman gerçekten bizlerin de psikolojisi bozuluyor, üzülüyoruz, etkileniyoruz" - İç hastalıkları uzmanı Ahmet Cihat Genç: - "Bir asker gibi cephede birebir bu virüsle çarpışmak zorundayız. Bunun bilincinde olduktan sonra kendimi bir şekilde motive etmem lazımdı. Ailemden ayrı kaldığım sürece 2,5 yaşındaki kızımın en son giydiği pijamasını yanıma almıştım. Gece yatmadan önce onu kokluyordum, yanımdaymış gibi hissediyordum"

Yurthaber 15-09-20 11:04

Başkan Kazım Kurt’tan Prof. Dr. Fuat Erdal’a hayırlı olsun ziyareti

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Anadolu Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Yurthaber 04-09-20 15:16
Yurthaber 01-09-20 16:30
Yurthaber 30-08-20 11:32

AÖF Rektörü açıklama yaptı! 2020 Açıköğretim kayıtları ne zaman? AÖF kayıt yenileme ücreti 2020 ve AÖF yeni kayıt ücreti ne kadar?

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal YSK sonuçlarının açıklanmasıyla yeni öğrencilerine "hoş geldin" açıklaması yaptı. Açıköğretim Üniversitesi'ne kaydolarak dışarıdan okumak isteyen öğrenciler 2020 AÖF yeni kayıt ücretleri ve 2020 AÖF kayıt yenileme ücretleri ne kadar merak ediyor. İşte Prof. Erdal'ın açıklaması ve Açıköğretim Üniversitesi başvuru tarihleri..

Haber 27-08-20 10:31
Yurthaber 19-08-20 11:24

Pandemi sürecinde robotik cerrahi ile mesane kanserinden kurtuldu

Pandemi sürecinde mesane kanseri olduğunu öğrenen 59 yaşındaki Mehmet Aslan, ameliyatın robotik cerrahi yöntemi ile yapılabileceğini öğrendi ve Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca tarafından robotik cerrahi ile ameliyat edilerek kanserden kurtuldu.

Haber 17-08-20 15:41

Selçuk Üniversitesinde sosyal mesafeli 45. yıl mezuniyeti

Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy: - "Teknik altyapımızın güçlü olması ve bu konuda uzman akademik ve idari personelimizin özverili çalışmalarıyla öğrencilerimizi mağdur etmeden 2019-2020 eğitim öğretim yılını tamamladık"

Yurthaber 11-08-20 15:46

Prof. Dr. Fuat Sezgin kabri başında anıldı

Dünyanın önde gelen tarihçilerinden, İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, vefatının ikinci yılında Gülhane Parkı'ndaki mezarı başında anıldı.

Haber 01-07-20 01:16
Yurthaber 30-06-20 15:18

Anadolu Üniversitesi yeni rektörü Fuat Erdal kimdir? Fuat Erdal nereli ve kaç yaşında?

Prof. Dr. Fuat Erdal, Anadolu Üniversitesi yeni rektörü olmasının ardından en fazla araştırılan isimler arasına girdi. Peki, Anadolu Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal kimdir? Prof. Dr. Fuat Erdal nereli? İşte Prof. Dr. Fuat Erdal hakkında merak edilenler...

Haber 25-06-20 00:50

'Londra'dan dolar/TL manipülasyonu yapılıyor'

İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Londra merkezli finans kurumlarının dolar/TL manipülasyonu yaptıklarını belirterek, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk bankalarındaki TL imkanlarını kullanarak Londra üzerinden kur manipülasyonu yapılmasına izin vermiyor. Bu olay, Mart 2019'da da yaşanmıştı." ifadelerini kullandı.

Finans 07-05-20 17:11