2019 Tek Tip Askerlik Haberleri

Antalya'da şehit ve gazi ailelerinden tek tip kıyafetle 18 Mart'a özel klip

Antalya'da şehit ve gazi aileleri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla özel klip hazırladı.

Yurthaber 2024-03-18 07:53:15

Dünyada sadece Türkiye'deki o ilçede var 'Çok kıymetli olduğunu öğrendik' Dünyada tek! Atıl haldeydi 'Çok fayda sağlayacak'

Dünyada sadece Van’ın Gürpınar ilçesinde bulunan Norduz koyununun yününden ilk kumaşlar üretilmeye başlandı. 2019'da kurulan Van Olgunlaşma Enstitüsü açıldıktan sonra Norduz koyununa fazlaca odaklandıklarını belirten enstitü müdürü Neşe Evliyaoğlu, Norduz ve Karakaş koyununun ipinin çok kıymetli ve dünyada tek olduğunu öğrendiklerini belirtti. Evliyaoğlu Gürpınar’da 600 bin koyunun atıl halde olan ve çevreyi kirleten yününden ip veya kumaş şeklinde istifade etmek üzere yola çıktıklarını aktardı.

Kadin 2024-03-01 12:45:39

HATAY SEÇİM ANKETİ | Lütfü Savaş kesinleşti, 2019'a oranla yüzde 10'luk değişim çekti! TİP'in adayı Gökhan Zan ne kadar oy alıyor? AK Parti...

Yerel seçimlerde en çok merak edildiği illerin başında gelen Hatay'da son seçim anketinin sonuçları paylaşıldı. 6 Şubat depremlerinin en çok yıkıma neden olduğu kentte CHP Lütfü Savaş isminde karar kılarken, AK Parti Mehmet Öntürk'ü aday göstermiş, TİP ise Gökhan Zan ismini açıklamıştı. Seçimlere kısa bir süre kalırken Hatay'da kim önde? sorusunun yanıtı merak edilirken, adayların son oy oranları belli oldu. Son seçimlere göre yüzde 10'luk artış ise dikkat çekti.

Haber 2024-02-20 09:09:58

Aman dikkat! Kanseri işaret eden 3 önemli belirtiyi uzman isim paylaştı

Kanser, tek bir hücreden başlayarak, vücutta bazı anormal hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması ve diğer dokuları istila etmelerine verilen addır. Kanser tek tip bir hastalık olmayıp, yüzden fazla türü vardır. İç Hastalıkları ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Haksöyler, ağrı, kanama ve şişliğin kanseri erken teşhis etmede önemli belirtiler olduğunu söyledi.

Haber 2024-02-03 11:25:10

Elazığ merkezin tek kadın muhtarı öncü oldu, mahalle sakinleri sinemada buluştu

Elazığ’da 2019 yılında muhtarlık seçiminde oyların çoğunu alarak Elazığ merkezin tek kadın muhtarı olan Seda Gündoğan, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sinemada film izledi.

Yurthaber 09-01-24 14:53

Sakın tüketmeyin! Uzmanlar uyardı, bu besinler adeta sindirim sistemini çökertiyor

Düzenli beslenmenin sağlık üzerindeki olumlu etkisine değinen uzmanlar, sindirim sistemini bozan besinleri açıkladı. Tek tip beslenmenin sakıncalarından bahseden doktorlar; gaz, şişkinlik ve daha birçok sorunun kaynağı olan bu besinlerin mümkün oldukça tüketilmemesi gerektiğini vurguluyorlar.

Haber 25-09-23 14:06

Galatasaray'da Luyindama'nın akıbeti belli oldu! Sözleşmesi feshediliyor

2019'da Standart Liege'den büyük bir yatırımla kadroya katılan Christian Luyindama hiçbir takımdan transfer teklifi alamayınca yalnız başına kaldı. Galatasaray'da kadro dışı olan Luyindama, çalışmalarına tek başına devam ediyordu. Sarı-kırmızılı yönetim aldığı karar sonrası Luyindama'nın sözleşmesini karşılıklı feshetme yoluna başvurdu.

Spor 13-09-23 11:14

Galatasaray'a büyük umutlarla transfer edilen yıldız oyuncu Florya'da yapayalnız kaldı

2019'da Standart Liege'den büyük bir yatırımla kadroya katılan Christian Luyindama hiçbir takımdan transfer teklifi alamayınca yalnız başına kaldı. Galatasaray'da kadro dışı olan Luyindama, çalışmalarına tek başına devam ediyor.

Spor 10-09-23 17:40

Chloe Loughnan Serdar Ortaç'a tek taşını göstererek gönderme yaptı

2014 yılında evlendiği şarkıcı Serdar Ortaç'tan 2019 yılında anlaşmalı olarak boşanan Chloe Loughnan yeniden evlilik yoluna girdi. Ortaç'tan 700 bin TL nafaka alan model kameraları görünce tek taşını gösterdi. Chloe Loughnan'ın evleneceğini duyanlar "Serdar kurtulacak" yorumları yaptı.

Magazin 28-08-23 11:17

Kendisinden 48 yaş büyük Amerikalı ile evlenmişti! Meltem Miraloğlu'dan tek taşlı poz

Hayat Devam Ediyor dizisiyle hafızalara kazınan Meltem Miraloğlu 2019 yılında kendisinden 48 yaş büyük Patrick (84) isimli zengin bir ABD'li evlenmişti. En son anne olacağı haberi gündem olan Miraloğlu, tek taşını gösterdiği pozunu paylaştı.

Magazin 23-08-23 15:39

Akşener, yerel seçim için kararını verdi! Hedef büyükşehirler tek tek belirlendi: 2019'dan faklı

İYİ Parti, 'yerel seçim' tavrını belirledi. Mart ayındaki yerel seçimlerde izlenecek yol haritasının masaya yatırıldığı toplantıda Akşener'in, 2024 yerel seçimlerinde önceliğinin "kendi partisinin adaylarıyla yerel seçime girmek olduğunu ifade ettiği" ileri sürüldü. İYİ Parti'ni CHP ile ittifak yapılması halinde ise başta Ankara, Adana, Mersin, Manisa, Konya, Balıkesir, Antalya gibi illerde bu kez CHP'den 'fedakarlık' beklediği iddia edildi.

Haber 19-07-23 10:24

Bedelli askerlik açıklaması: 'Kamuoyu ile paylaşılacaktır' MSB tek tek duyurdu: NATO, ABD'den F-16 tedariki, tahıl koridoru…

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bedelli askerlik ücretiyle ilgili olarak "Memur aylık katsayı artışına göre belirlenen bedelli askerlik tutarı yasal sürecin tamamlanmasını müteakip kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı. İsveç ve Yunanistan konularına da değinen MSB, ABD'den F-16 tedarikine ilişkin soruya "Her zaman ifade ettiğimiz gibi ABD tarafından somut adımlarla olumlu sonuç bekliyoruz." yanıtını verdi.

Haber 13-07-23 12:13

Serdar Ortaç'tan 700 bin TL nafaka almıştı! Chloe Loughnan yeniden evleniyor

Serdar Ortaç ile 2014 yılında nikah masasına oturup, 2019'da tek celsede boşanan İrlandalı model Chloe Loughnan ülkemizde popçudan aldığı nafaka ile tanınıyor. Model son olarak pozlarını paylaşınca sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Magazin 25-06-23 07:41

SGK’ya borcu olanlar dikkat! Asgari ücret zammı her şeyi değiştirecek! Fark 23 bin liraya kadar çıkabilir…

Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zam ile birlikte; askerlik, doğum ve yurt dışı olmak üzere, her türlü hizmet borçlanmasının maliyeti artacak. Aradaki fark da asgari ücrete yapılacak zam oranına göre olacak. Bu nedenle prim borçlanması başvurularının temmuzdan önce yapılması büyük önem taşıyor. Prim borçlanmasında tüm ihtimaller tek tek hesaplandı. İşte SGK borçlanması ile ilgili tüm detaylar…

Finans 16-06-23 08:03

Yapay zekayla ideal kadın ve erkeğin özellikleri çizildi! İşte 'mükemmel' kadın ve erkek...

Güzellik anlayışları kişiden kişiye göre değişse de sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte tek tip güzellikler artmaya başlıyor. Sosyal medyadaki filtreler, modellerle güzellik standartları da değişime uğradı. Sosyal medyadaki veriler kullanılarak yapay zekayla ideal kadın ve erkeğin resmi çizildi.

Kadin 18-05-23 10:19

Erkan Baş'tan Muharrem İnce'nin teklifine gündem yaratacak yanıt! 'Tek koşul aday olmamamsa buyursun...'

14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan TİP lideri Erkan Baş ile cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce arasındaki adaylık tartışması devam ediyor. Baş, İnce'ye adaylıktan çekilmesi yönünde çağrı yaparken İnce ise Baş'a milletvekili adaylığından çekilip Memleket Partisi'nin adayını desteklemesi teklifinde bulundu. Buna karşılık Baş, İnce adaylıktan çekilirse ne yapacağını duyurdu. Baş'ın açıklaması sosyal medyada da gündem oldu.

Haber 07-05-23 17:36

SON DAKİKA | MSB duyurdu! Askerlik işlemleri artık e-Devlet'te

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askerlik işlemleriyle ilgili dikkat çeken bir duyuruda bulundu. e-Devlet üzerinden hizmete sunulan 'Askerliğim' bütünleşik hizmeti sayesinde artık askerlikle ilgili iş ve işlemler dijital ortamda tek nokta üzerinden yapılabilecek. İşte detaylar...

Haber 21-03-23 10:23

Türkiye İşçi Partisi’nden ‘ortak aday’ mesajı: ‘Bu karanlığa son vereceğiz!’

Meral Akşener’in çıkışı sonrasında Kılıçdaroğlu’nun ‘Soframızı büyütmeye devam edeceğiz’ şeklindeki cevabı siyaset kulislerini hareketlendirdi. Erkan Baş’ın liderliğini yaptığı Türkiye İşçi Partisi de bu gelişmelerin ardından dikkat çeken bir açıklama yaparak ‘ortak aday’ mesajı verdi. TİP açıklamasında “Halkımız, tek ve ortak bir adayla çıkmayı başaracak, böylelikle 20 yıllık karanlığa son verecektir” ifadelerini kullandı.

Haber 04-03-23 10:12

Etiketler değişiyor! Tek tek dolaşıp kontrol ettiler... O yanıltıcı detaya dikkat çekti: 'Yarım' yazısı ve rakam...

Samsun'da İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından semt pazarlarında denetim yapıldı. Ekipler, pazar yerlerinin temizliğine ek olarak pazarcı esnafının fiyat etiketlerini ve ölçü-tartı aletlerini kontrol etti. Zabıta Müdürü Şeref Sarı, etiketlerdeki yanıltıcı detaya dikkat çekerek okunurluğu olmayan etiketlere müdahale ettiklerini söyledi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise tek tip etiket uygulamasını hayata geçireceklerini açıkladı.

Finans 02-02-23 18:04

15 yaş üzeri arabası olanlar için flaş talep! 2019 yılında son bulmuştu: Hurda araç teşviki yeniden gündemde

Otomobil piyasasında geçmiş dönemlerde olduğu gibi hurda teşviki beklentisi yeniden gündeme geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çevreyi, insan sağlığını ve trafiği olumsuz etkileyen hurda araçların geri dönüşümü için teşvik yasasının çıkmasını talep etti. Teşvikin tek seferlik değil kalıcı olarak getirilmesi gerektiği de ifade edildi.

Finans 28-01-23 11:08

Son dakika: EYT BAŞVURU için SGK'dan rehber! Erdoğan’ın açıklaması sonrası merak ediliyordu: Askerlik ve doğum borçlanması e-Devlet’ten kolayca yapılacak

Son dakika: 20 yıldır çözüm bekleyen EYT nihayet sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Emeklilikte Yaşa Takılan milyonlar için EYT kapsamı ve EYT yaş şartı konusunda merak edilenleri tek tek açıkladı. 4A SGK, 4B Bağ-Kur ve 4C Emekli Sandığı çalışanları için EYT başvuru süreci başlayacak. EYT borçlanması yaparak emekli olmak isteyenler için SGK süreci adım adım paylaştı. E-Devlet üzerinden kolayca yapılacak. İşte detaylar…

Finans 29-12-22 06:21
EYT

Çıkarılabilir bataryaları özlediniz mi? Çünkü geri gelebilirler!

Bir dönem en yeni akıllı telefonların çoğu çıkarılabilir batarya ile geliyordu. Ancak artık çoğu akıllı telefonun bataryası çıkarılamıyor. Çıkarılabilir bataryaları özleyenler de yok değil. Avrupa Birliği ise son dönemde akıllı telefon endüstrisine yönelik önemli çalışmalarla adından söz ettiriyor. AB, akıllı telefonlara tek tip şarj girişi şartı getirdikten sonra bu duruma da el atacak gibi görünüyor.

Haber 21-12-22 18:34

Artık geri sayım başladı! Son tarih 28 Aralık 2024

Tek tip şarj için artık geri sayım başladı. Düzenlemeyle taşınabilir elektronik cihazlarda yeni standart şarj girişi USB-C olacak. Fakat bugün tek tip şarj düzenlemesine ilişkin sürpriz bir gelişme yaşandı. ABD basınında çıkan bir habere göre, Avrupa Birliği (AB), kendi yetki alanında satılan tüm akıllı telefonların USB-C bağlantı noktasına sahip olması gerektiğine dair resmi bir son tarih belirledi.

Haber 08-12-22 18:33

EYT’li de işveren de bunları merak ediyordu! Bakan Bilgin canlı yayında tek tek açıkladı: Kıdem tazminatı, doğum ve askerlik borçlanması…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dün akşam katıldığı canlı yayında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hem işveren hem de emeklilik hayali kuran milyonları ilgilendiren açıklamalarında Bakan Bilgin, “Askerlik borçlanması EYT'li yapar mı?”, “Kıdem tazminatı nasıl ödenecek?” gibi sorulara yanıt verdi. “Hükümetin bazı formülleri” var diyen Bilgin, EYT düzenlemesini bekleyenleri heyecanlandırdı! İşte son dakika EYT gelişmeleri...

Finans 25-11-22 09:01
EYT

Çanakkale Şehitliği’nden esinlendi, tek tip mezar hayalini gerçekleştirdi

Yıllar önce ziyaret ettiği Çanakkale Şehitliği’nin düzeninden çok etkilenen emekli öğretmen Neşat Köse, memleketi Trabzon’un Mersin mahallesinde tek tip mezarlık hayalini gerçekleştirdi.

Yurthaber 11-11-22 09:23

Sosyal medya fenomeni Karina Irby’den cesur paylaşım! Üzeri tamamen çıplak poz verdi... Göğüslerini elleriyle kapattı

Sosyal medyadan beden pozitifliğini savunan paylaşımlar yaparak kısa sürede ünlenmeyi başaran Karina Irby, 1.2 milyon takipçisiyle yine cesur bir gönderisini yayınladı. Sosyal medyada bedenlerin tek tip güzellik standartlarında değerlendirilmesini reddeden fenomen isim üzeri tamamen çıplak bir şekilde çekilen fotoğrafını paylaştı. Irby, göğüslerini elleriyle kapatarak verdiği pozuyla sosyal medyada gündem oldu.

Trend 07-11-22 14:48

EYT’de ‘S’, ‘Ş’ VE ‘K’ uyarısı! Asgari ücret zammından önce mutlaka başvurun! Borçlanma tutarları…

‘EYT çıktı, çıkıyor’ derken milyonlarca kişi TBMM’den gelecek haberi beklemeye geçti. EYT’den yararlanacak kişilerin merak ettiği sorular ise tek tek cevap bulmaya başladı. Askerlik ve doğum borçlanması nasıl hesaplanıyor? Asgari ücrete gelecek zam EYT’lileri nasıl etkileyecek? EYT’de dilekçe ne zaman verilmeli? Bu soruların yanıtları ortaya çıkarken çok önemli bir detay daha ortaya çıktı. Uzmanlardan EYT’de sigorta dökümünde ‘S’, ‘Ş’ ve ‘K’ harfleri uyarısı geldi. İşte EYT haberinin detayları..

Finans 31-10-22 09:16

iPhone sahipleri dikkat! Apple'dan açıklama geldi: Uymak zorunda kalacağız

iPhone sahipleri dikkat! Avrupa Birliği yakın bir zamanda akıllı telefonlara tek tip şarj girişi şartı getirdi. Böylece USB-C elektronik cihazlarda standart şarj girişi olacak. Düzenleme özellikle iPhone'ların üreticisi Apple'ı, dolayısıyla iPhone sahiplerini etkileyecek! Nitekim Apple'dan bu konuda önemli bir açıklama geldi. Açıklama şirketin üst düzey yöneticisi olan Greg Joswiak tarafından yapıldı.

Haber 26-10-22 09:57

Flaş gelişme! AB onayladı: Akıllı telefonlarda tek tip şarj girişi dönemi

Tek tip şarj girişi konusunda flaş bir gelişme yaşandı. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, 2024 yılında satılan bütün akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek yasal düzenlemeye son onayı verdi. Böylece AB, akıllı telefonlara tek tip şarj girişi şartı getirdi.

Haber 24-10-22 12:36

EYT’de masadaki senaryo… Bakan Bilgin’den tek tip düzenleme açıklaması! EYT bekleyenler bu tarihe dikkat

EYT bekleyenler heyecanla yapılan açıklamaları araştırıyorlar. Emeklilikte yaşa takılanlar son durumu merak ediyorlar. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada, ‘Çalışmamız teknik olarak bitti, Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra Meclis'e intikal ettiririz’ demişti. Bakan Bilgin yeni açıklamasında düzenlemenin detaylarını aktardı ve tarih verdi. İşte EYT son dakika haberleri

Finans 12-10-22 16:25

Geçtiğimiz yüzyıl askerlik yapan devreler yeniden buluştu! 41 yıl aradan sonra tekmil aldı... Arkadaşlarımı 25 yıl aradım

Askerliklerini 1981 yılında Ağrı'da yapan 16 asker her yıl geleneksel olarak buluşma gerçekleştiriyor. Bu yılki buluşma Alanya'da yer aldı. Emekli Yarbay Salih Akyıldız, 41 yıl aradan sonra erlerinden tekmil aldı, askerlerine içtima yaptırdı. Piyade alayında santralci olarak görev yapan Recep Kayışbacak, "Askerliğim bittikten 5 yıl sonra arkadaşlarımı tek tek aramaya başladım. 25 yıl aradıktan sonra arkadaşlarımı buldum" diye konuşurken her yıl buluşmayı iple çektiklerini söyledi.

Haber 10-10-22 17:06

Apple er ya da geç bunu yapacak! 2024'e kadar ise...

AB, akıllı telefonlara tek tip şarj girişi getiriyor. Bu durum en çok iPhone'ların üreticisi Apple'ı etkileyecek. Apple hakkındaki isabetli tahminleriyle tanınan bir teknoloji yazarı, şirketin USB-C'ye geçişi er ya da geç yapacağına inanıyor. Şirketin 2024'e kadar AirPods ve Mac aksesuarlarında USB-C'ye geçeceği düşünülüyor.

Haber 10-10-22 10:15

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den EYT açıklaması:

"1999 öncesi işe girmiş olanların yaş sorunu yüzünden emeklilikte karşılaştıkları sorunun çözümüne dönük düzenleme hazırlığı içerisindeyiz. Bu tek tip bir düzenleme" - "(Geçici işçilerin çalışma süresi) Onu biz 12 aya, 1 yıl çalışmaya çıkaracağız ve 1 yıl çalışacak şekilde kurumlarında çalışma imkanı sağlayacağız"

Yurthaber 05-10-22 23:21

Apple'ın şarj girişi lightning'e ve nicesine elveda! 2024'ün sonuna kadar...

AB, akıllı telefonlara tek tip şarj girişi getiriyor. Avrupa Parlamentosu (AP), 2024 bitimine kadar üye ülkelerde satılan akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek yasal düzenlemeyi onayladı. Yasayla, USB-C taşınabilir elektronik cihazlarda yeni standart şarj girişi olacak. Beklentiye göre Apple'ın şarj girişi lightning'e ve nice şarj girişine elveda denilecek. Cihazlarda USB-C şarj girişinin bulunması gerekecek.

Haber 05-10-22 10:08

Büyük beden model Isabel Nicholls Nall, iç çamaşırlı paylaşımıyla eleştirilere meydan okudu

Worcester’da yaşayan 22 yaşındaki büyük beden model Isabel Nicholls Nall genellikle sosyal medyada vücut pozitifliğine yönelik olarak yaptığı paylaşımlarla biliniyor. Güzelliğin tek tip beden ölçüleri üzerinden algılanmaması gerektiğini savunan Nall, beden pozitifliği paylaşımları sayesinde kısa sürede fenomen olmayı başardı. Hayranlarına kendilerini sevmesini öğütleyen Nall son olarak sosyal medyadan iç çamaşırlı bir paylaşım yaparak olumsuz eleştirilere meydan okudu.

Trend 30-09-22 09:33

CHP Sözcüsü Öztrak, gündemi değerlendirdi:

"(İlk Evim İlk İş Yerim Projesi) 2019'da 'Her yıl 100 bin yeni sosyal konut projesi' dediler. Bugün '5 yılda 500 bin yeni sosyal konut projesi' diyorlar. Yapılacak evlerin sayısı bile aynı. Tek fark evlerin taksit tutarı. Peki, 2019'da açıkladıkları proje nerede" - "İlk yedi aydaki cari açığın üçte ikisi, kaynağını bilmediğimiz hesap hareketleriyle finanse edilmiş. Ödemeler dengesi rakamları, 1992'den bu yana her ay yayımlanıyor. Bu büyüklükte bir kaynağı belirsiz para girişiyle tarihimizde ilk kez karşılaşıyoruz"

Yurthaber 19-09-22 17:43

İstanbul Havalimanı günlük 1351 uçuşla Avrupa'da birinci oldu

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü: - "İGA İstanbul Havalimanı, en yoğun ilk 5 havalimanı içerisinde 2019 yılı seviyesinin üzerinde (+yüzde 7) performans gösteren tek havalimanı olmaya devam etmektedir"

Yurthaber 13-09-22 10:57

AB, Apple'ı dinlemedi: Elektronik cihazlarda tek tip şarj kullanılacak

Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkeler, 2024 sonbaharına kadar USB-C'nin, tüm cep telefonları, tabletler ve kameralar için ortak şarj bağlantı noktası olması konusunda uzlaşmaya vardı. Karar öneri olarak AB üyleri arasında ilk tartışıldığında iPhone telefonlarını üreten Apple buna karşı çıkmıştı.

Haber 28-06-22 19:00

AB'de cep telefonu şarjları tek tip oluyor

AB, akıllı telefonların şarj fişlerinin tek tip olması konusunda anlaşmaya vardı.

Haber 07-06-22 14:54

Yeni dönem yakın! Avrupa, tek tip şarja yeşil ışık yaktı: Peki Apple ne yapacak?

AP milletvekilleri, AB ülkelerinde satılan tüm telefon, tablet ve dijital kameraların ortak bir şarj bağlantı noktasına sahip olmasını öngören düzenlemeye ilişkin müzakere pozisyonunu belirleyen belgeye onay verdi. Böylece tek tip şarja yeşil ışık yakıldı. Karardan en çok Apple'ın etkilenmesi bekleniyor. Peki Apple böyle bir karar karşısında neler yapabilir?

Haber 05-05-22 10:33

Elon Musk’ın 240 milyar dolarlık servetine bakmak için güvendiği tek adam!

48 yaşındaki Jared Birchall, Elon Musk'ın mali durumunu idare eden varlık yönetimi firması olan "Aile Ofisi"nin başkanı. Birchall şimdi, Musk’ın Twitter'daki 44 milyar dolarlık devralımını Teksas'taki sıradan bir ofisten yönetiyor. 2016'da Musk'a katılan finansçı, 2018'de patronu Musk tarafından pedofil olmakla suçlanan bir dalgıcı araştırmak için özel bir dedektif kiralamak üzere işe alındı. 2019 yılında ise Musk tarafından ofisi yöneten iki kişiden biri olarak atandı.

Haber 27-04-22 07:52

Beklenen oluyor: Tek tip şarj gerçeğe dönüşüyor! Özellikle Apple'ı etkileyecek

Avrupa Parlamentosu (AP) Komitesi, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde satılan akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek yasal düzenlemeye destek verdi. Bu düzenlemenin özellikle iPhone'ların üreticisi Apple'ı etkilemesi bekleniyor.

Haber 21-04-22 10:32

Avrupa Parlamentosu’ndan ‘tek tip şarj aletine’ onay

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yakın bir gelecekte tüm akıllı telefonlar, tabletler, kulaklıklar ve diğer elektronik cihazlar için tek tip şarj aleti kullanılmaya başlanacak.

Haber 20-04-22 20:12

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmeden 4.473 TL'ye kadar yardım! SGK'dan tek seferde nakit desteği! Şartlar duyuruldu...

SGK'dan 4.473 liraya varan ödeme! Emzirme ve cenaze ödeneği, doğum ve askerlik borçlanması primleri, rapor parası ve yurt dışı borçlanma primleri gibi ödemelerde her yıl artış meydana geliyor. SGK tarafından verilen cenaze yardımı, ölen sigortalı kişinin ailesine bir sefere mahsus veriliyor. SSK, Bağ-Kur veya Emekli Sandığı statüsüne göre ödeme miktarları değişiyor.

Finans 12-04-22 09:08
sgk

Merve Kotan'ın katili Muhammet Gürsoy'a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet! 'Türkiye'de tarihe geçti'

Aydın'da yaşayan Merve Kotan ve Ekim Türkmen 15 Ağustos 2019'da Muhammet Gürsoy tarafından pompalı tüfekle vahşice öldürülmüştü. Olay sonrası Merve Kotan'ın eski sevgilisi Muhammet Gürsoy suç aleti tüfekle yakalanıp, tutuklandı. Gürsoy için mahkeme 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ceza, Yargıtay tarafından da onandı. Kotan'ın avukatı, 'Türkiye'de yaşanan kadın cinayetleri içinde 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan tek dosya olarak tarihe geçmiş bulunmaktadır' dedi.

Haber 28-03-22 14:52

Selin Ciğerci Gökhan Çıra'yı askere gönderdi! Gören de 18 ay gidiyor sanır

2019 yılında evlenen Selin Ciğerci Gökhan Çıra çifti 2021'de boşanmış kısa bir süre sonra ise yeniden barışmıştı. Gökhan Çıra, Selin Ciğerci'ye ikinci kez evlilik teklifi etmişti. İlişkileriyle konuşulan ikilinin şu sıralar ise gündeminde askerlik var. Selin Ciğerci Gökhan Çıra'yı askere gönderdi. Paylaşımlar ise tepki çekti.

Magazin 07-03-22 08:55

2022 bedelli askerlik ücretleri ne kadar oldu? Bu sene bedelli askerlik parası ne kadar?

2022 bedelli askerlik ücreti belli oldu. 2018'de 15 bin TL olan bedelli askerlik ücreti, 2019'da çıkartılan yasa ile altı ayda bir güncelleniyor. TÜİK tarafından aralık ayı enflasyonunun geçtiğimiz günlerde açıklanmasıyla bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağı da netlik kazandı. İşte detaylar...

Finans 05-01-22 10:13

Rekabet Kurumu’ndan Digitürk’e ‘pasif satış yasağı’ cezası

Digitürk ve 48 bayisi hakkında yürütülen rekabet soruşturması kapsamında sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi. Rekabet Kurumu, 2018-2019 sezonunda 48 bayisiyle imzaladığı tek tip sözleşmelerin pasif satış yasağı içeriyor olması nedeniyle Digitürk'e idari para cezası uygulanmasını istedi.

Finans 04-01-22 14:07

Honor 60 ailesine yeni bir model daha ekleniyor

2019’da Huawei çatısı altından ayrılan marka, artık yoluna tamamen bağımsız şekilde tek başına devam ediyor. Dolayısıyla ABD yaptırımları da Honor markasını pek ilgilendirmiyor.

Haber 28-12-21 09:42