HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2019 yerel seçim anket sonucunda AK Parti'nin oy oranı şaşırttı! 2009 yerel seçimlerini hatırlatan tablo

Yerel seçim için anket haberleri peş peşe geliyor. Tüm adaylarını bu ay sonuna kadar açıklamayı planlayan AK Parti'de bir yandan da anket çalışmaları ile kamuoyu yoklamaları yapılıyor. Son yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında olduğu belirtilen ankette kararsızlar dağıtılmadan oy oranı yüzde 34 çıktı. Bu durum AK Parti'nin bugüne kadarki seçimlerde en az oy aldığı 30 Mart 2009 seçimini hatırlattı. Peki yerel seçim anketlerine göre İstanbul ve Ankara'da son durum ne? İşte tüm detaylar...

AK Parti'de yerel seçim anket çalışmaları hızlandı. Belediye başkan adaylarının tamamını bu ay sonuna kadar açıklayacak olan AK Parti, bir yandan da kamuoyu anketleriyle partinin ülke geneli ve illerdeki oy oranına yönelik çalışma yapıyor. Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre; İstanbul’da partinin oy oranının 10 puan önde olmasına karşın bazı ilçelerin kaybedilebileceği, Ankara’da ise AK Parti ve CHP adayları arasında ‘başa baş’ bir durum olduğu değerlendirmesi yapılıyor. Reuters’a konuşan ve adını vermeyen bir AK Parti’li yetkili ise Ankara’nın kaybedilme ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

24 HAZİRAN'DA YÜZDE 8 OY KAYBI YAŞAMIŞTI

24 Haziran seçimlerinde bir önceki seçime göre oy oranında yüzde 8 oranında kayıp yaşayarak yüzde 42’lere inen AK Parti’nin yaptırdığı anketler, yerel seçimde bu oranın da altına düşüleceğine işaret ediyor.

Mynet Youtube

Son MYK'da sunuldu, oy oranı yüzde 38-39

En Çok Aranan Haberler