2019 Ytb Iletisim Akademisi Haberleri

YTB-UMED'in ortaklığında, Medya Akademisi Programının sertifika töreni yapıldı

YTB-UMED'in ortaklığında, "Medya Akademisi Programı"nın sertifika töreni yapıldı

Yurthaber 2022-03-18 21:10:33

TBMM YTB Alt Komisyonu Başkanı Sarıkaya, sınır kapılarındaki gurbetçi yoğunluğunu değerlendirdi:

"2019'da 805 bin araç Kapıkule'den giriş yaptı. 2020'de 440 bine düşmüş olan araç sayısının, 2021'de tekrar 2019 sayılarına yaklaşacağını gözlemlemekteyiz"

Yurthaber 2021-07-05 11:27:05

YTB Başkanı Eren, Avrupa'daki Türklerin bu yıl Türkiye'ye yoğun olarak gelmelerini beklediklerini söyledi:

"Bu sene yoğun bir geliş bekliyoruz. 2019’u yakalar mıyız bilmiyorum ama tüm kamu kurum ve siyasilerin el ele vermesiyle tüm hazırlıklarımızı yaptık"

Yurthaber 2021-06-18 14:51:05

Mersin Çocuk ve Genç Bilim Akademisi Projesi eğitimleri başlıyor

Mersin Üniversitesi (MEÜ) tarafından hazırlanan, Çukurova Kalkınma Ajansı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) 2019 yılı uygulanması kapsamında kabul edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Mersin Çocuk ve Genç Bilim Akademisi projesi eğitimleri başlıyor.Projenin sürdürülebilirliğini ve yasal boyutta çalışabilmesi için proje koordinatörü talebi ve rektörlüğün onayı ile Yüksek Öğretim Kurulu’na "Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurulması başvurusunda bulunuldu.

Yurthaber 2021-01-05 11:51:35

Diğer Haber Etiketleri

GSO İhracat Akademisi projesinde sertifika töreni yapıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, 2018 yılında firmaların dış ticaret alanında rekabetçiliğinin artırılması amacıyla başlatılan İhracat Akademisi Projesi’nde, 4’ncü ve 5’nci dönemi tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi.Sanayi kenti Gaziantep’te firmaların ürettikleri ürünlerin pazar payının geliştirilmesi ve ihtiyaç duyulan donanımlı dış ticaret personeli istihdamının sağlanması amacıyla başlatılan projede, 2018 ve 2019 yıllarında birer, 2020 yılında ise 3 dönem olmak üzere 5 eğitim dönemi gerçekleştirildi.

Yurthaber 03-11-20 10:19

Eyüpsultan Belediyesi 2020 - 2021 kültür sanat sezonu başlıyor

Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Hasan Nail Canat Sanat Akademisi’nde 2020-2021 döneminde gerçekleşecek olan eğitim branşları ve atölye çalışmaları hakkında bilgilendirme ve tanıtım programı düzenledi.Hasan Nail Canat Sanat Akademisi Sanat Atölyeleri, Performans Gösterisi programında, sanat akademisinde 2019 - 2020 sezonunda eğitim alan kursiyerlerin hazırlamış olduğu resim çalışmaları sergilenirken, keman hocası Oktay Ünsal ve gitar hocası Merih Aşkın, öğrencileri ile birlikte katılımcılara müzik ziyafeti sundu.“Sanat akademilerinin sayısını arttıracağız”Programa katılan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yaptığı konuşmada sanat akademi merkezlerinin sayısını arttırarak daha güzel işler ortaya koymak istediklerini belirterek şunları söyledi: “Öncelikle yapılan bu güzel çalışmalardan dolayı eğitim alan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.

Yurthaber 07-10-20 12:31

KTO Karataylı genç mimar ve iç mimarlar ödüllerini aldı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar dönemi Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümlerinin mezuniyet projelerinde dereceye giren öğrenciler, ödüllerini aldı.KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencilerinin “Beyşehir Gençlik ve Su Sporları Köyü Tasarımı”, İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin ise “Mutfak Sanatları Akademisi” konusunda bitirme projeleri yarıştı.

Yurthaber 16-09-20 16:57

Moda Gelişim Akademisi eğitimleri devam ediyor

İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğinde Kasım 2019’da başlayan “Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Moda Gelişim Akademisi” eğitimleri pandemi süresince de aksamadan online devam ediyor.Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, yeni normalin öne çıkan en önemli kavramlarından birinin dijitalleşme olduğunu söyleyerek, “Pandemiyle başlayan süreç üretim teknolojilerindeki değişimi, dijital teknolojilerin eğitime entegrasyonunu hızlandırdı.

Yurthaber 28-05-20 10:45

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının faaliyetlerini anlattı:

"Yurt dışında vatandaşlarımız göçmen ve Müslüman olmaları sebebiyle kişilere, mekanlara ve ibadet yerlerine yönelen saldırılara maruz kalmakta. Şikayetleri, saldırıları dosyalayıp, raporlamaya başladık. Uluslararası kurum ve kuruluşlara bu dosyaları sunuyoruz.
 Bu faaliyeti ilk kez başlattık" - "60 yıldır diasporamız yurt dışına yerleşmeye başlamış. Artık beşinci kuşak gençler oluşmuş. Bunların 6,5 milyondan fazlası seçmen statüsüne gelmiş, en son seçimde de yüzde 50'si oy kullanmış. Bu, dünya diasporaları ile karşılaştırıldığında çok etkili bir oran" - "YTB ile 2019'da 194 proje gerçekleştirdik. 70 etkinlikle 30 bin kişiye ulaştık. 2019'da 54 eğitim programı ile 4 bin 134 kişiye ulaştık. 

2019'da 167 ülkeden 146 bin 600 başvuru aldık, 4 bin 491 öğrenciye burs verdik"

Haber 29-01-20 16:12

GSO’DA İhracat Akademisi Eğitimleri Başladı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından, firmaların dış ticaret alanında rekabetçiliğinin artırılması, ürettikleri ürünlerin pazar payının geliştirilmesi ve ihtiyaç duyulan donanımlı dış ticaret personeli istihdamının sağlanması amacıyla İhracat Akademisi Projesi kapsamında eğitimler başladı.İhracat Akademisi eğitimleri ile Gaziantep sanayisinin ihtiyaç duyduğu, yabancı dil bilen, en az yüksekokul mezunu kursiyerlerin firmalarla eşleştirilmesi, istihdam edilen personelin 2 ay boyunca teorik ve uygulamalı dış ticaret eğitimi ile danışmanlık almasının sağlanması, firmaların belirleyeceği hedef pazarlarda tespit edilen potansiyel alıcı listelerinin detaylı bilgileriyle firmalara sunulması amaçlanıyor.İhracat Akademisi 2018-2019 yıllarında gerçekleşen 2 eğitim döneminde toplamda 42 firmanın katılımı ve 55 kursiyerin eğitimiyle proje kapsamında pazar araştırması, hedef pazar ve alıcıların tespiti, uluslararası satış teknikleri ve uluslararası pazarlama karması organizasyonu konularında teorik eğitimler tamamladı.Teorik eğitimlerin ardından firma temsilcisi kursiyerler, edinmiş oldukları bilgiler doğrultusunda alıcı firmalarla görüşerek firmaları adına satış gerçekleştirdi.Başarıyla tamamlanan 2 dönemle birlikte 3’üncü dönem verilecek olan eğitim ve danışmanlık hizmetleri başlatıldı.

Yurthaber 09-01-20 16:22

İstanbul Cezeri Müzesi’ne Türkiye Bilimler Akademisi’nden özel ödül

2019 yılında ‘Cezeri’nin Olağanüstü Makineleri Sergisi’ni ziyaretçilerle buluşturan İstanbul Cezeri Müzesi, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Fuat Sezgin Kurumsal Özel Ödülü’ne layık görüldü.Anadolu’nun en büyük icatçısı Cezeri’nin 13.

Magazin 09-01-20 12:13

YTB yurt dışında yaşayan 1 milyon 200 bin vatandaş ile temas kurdu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında yaşayan vatandaşlar, soydaş ve akraba toplulukları ile ülkemizde burslu olarak eğitim gören uluslararası öğrenciler için 2019 yılında binlerce projeyi hayata geçirdi.Dünyanın dört bir yanında eğitim, sağlık, hukuk, medya, ekonomi ve sosyal konular başta olmak üzere birçok programa imza atan YTB, milyonlarca kişiye ulaşarak gönül coğrafyası ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarla bağ kurdu.

Haber 02-01-20 16:24

YTB Başkanı Eren, Başkanlığın faaliyetlerini değerlendirdi:

"Türkiye ile gönül bağını kaybetmeyen güçlü bir diaspora istiyoruz" - "YTB olarak nerede bir vatandaşımız varsa orada olacağız. İnşallah 2020, 2019'dan parlak geçecek" - "Buradaki idealimiz ‘güçlü diaspora güçlü Türkiye’ ve biz YTB olarak nerede bir vatandaşımız varsa oradayız; orada olmaya devam edeceğiz" - "10 Ocak-20 Şubat arası ‘Türkiye Bursları’ başvuruları alınacak"

Haber 31-12-19 13:56

Polis akademisi yabancı ülkelerin polislerine eğitim yuvası oldu

Akademinin alanında uzman personelince 2015-2019 yıllarında 75 ülkeden 35 bin 308 polise eğitim verildi - Eğitimlerin büyük çoğunluğu Suriye ve Afgan polisine verildi

Haber 29-12-19 12:48

Emlakçılar 2019’u değerlendirdi

Milas Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER) üyeleri, düzenlenen etkinlikte 2019 yılını değerlendirdi.2019 yılının genel değerlendirmesi, yetki belgesi için son tarihi ile ilgili bilgilendirme, yeni düzenlemeye giren E-Fatura dönemi ile ilgili kararın görüşülmesinin ardından TEMFED Emlak Akademisi MEMDER aracılığıyla gerçekleşen sınavda başarılı olan üyelere Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Belgesi düzenlenen törenle verildi.Düzenlenen kahvaltıya Milas Emlak Müşavirleri Derneği üyelerinin yanı sıra Milas Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Raci Usta’da katılarak yeni düzenlemeye giren E-Fatura dönemi ile ilgili kararı ve yapılması gerekenler hakkında üyeleri bilgilendirdi.Milas Emlak Müşavirleri Derneği (MEMDER) Başkanı Mehmet Kırkık’ın yaptığı açılış konuşması ile başlayan yetki belgesi töreninin ardından sohbet ve kaynaşma kahvaltısı hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu.

Yurthaber 26-12-19 09:32

Altın baklava film akademisi V. uluslararası öğrenci film festivali

HKÜ’de 12 Aralık 2019 Perşembe 18.30’da RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, HKÜ Mütevelli Heyeti, birbirinden değerli jüri üyeleri ve konukların katılımı ile “HKÜ Radyo Açılışı” ve 19.00’da HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde “Altın Baklava Film Akademisi V.

Yurthaber 11-12-19 12:47

Sırp savaş suçlularını savunan Peter Handke'ye Nobel ödülü verilmesine tepkiler

Nobel Edebiyat Ödülü'nün Srebrenitsa soykırımını inkar eden ve Sırp savaş suçlularını savunan Avusturyalı yazar Peter Handke'ye verilmesine tepkiler devam ediyor - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: - "On binlerce Müslüman'ın kanını döken bir caniyi savunan, destekleyen, hatta öven bir şahsın böyle bir ödüle layık görülmesi utanç vericidir, rezalettir" - Milli Savunma Bakanlığı, Handke'ye 2019 Nobel Edebiyat Ödülü verilmesiyle tüm insani ve ahlaki değerlerin ayaklar altına alındığını bildirdi - Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsic: "Soykırım ödüllendirildi" - Nobel ödüllerinin sahiplerini belirleyen İsveç Kraliyet Akademisi Nobel Komitesinin üyesi Gun-Britt Sundström istifa etti

Haber 11-12-19 12:23

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu toplandı

YTB Başkanı Abdullah Eren: - "Türkiye'de Ekim 2019 itibarıyla 170 bin uluslararası öğrenci bulunuyor"

Haber 27-11-19 16:51

Pegasus ile İrlandalı uçuş okulu arasında pilot eğitim anlaşması imzalandı

Pegasus Hava Yolları, İrlanda Cork merkezli uluslararası havacılık okulu Atlantik Uçuş Eğitim Akademisi (AFTA) ile 2019/2020 döneminde ticari pilot olmak üzere eğitilecek pilot adaylarının eğitimi konusunda yeni bir anlaşma imzaladı.İş birliği kapsamında pilot eğitim programına dahil olacak 20 pilot adayı, AFTA’da İrlanda’nın Cork şehrinde yaklaşık 18 ay sürecek kapsamlı bir eğitim alacak.

Finans 26-11-19 11:44

Pegasus’tan pilot eğitimi anlaşması

Pegasus Hava Yolları, İrlanda Cork merkezli uluslararası havacılık okulu Atlantik Uçuş Eğitim Akademisi (AFTA) ile 2019/2020 döneminde ticari pilot olmak üzere eğitilecek pilot adaylarının eğitimi konusunda yeni bir anlaşma imzaladı.

Finans 26-11-19 11:31

Kartal Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası kuruldu

Kartal’da yaşayan çocuk ve gençlerin; resim, müzik ve sahne sanatları alanında eğitim gördüğü ve açıldığı günden bu yana ulusal ve uluslararası başarılarıyla adından söz ettiren Kartal Belediyesi Sanat Akademisi, bünyesine Gençlik Senfoni Orkestrası’nı kazandırdı.23-24 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen orkestra seçmeleri, Prof.

Yurthaber 25-11-19 15:47

Aydınlı öğrenciler ara tatilde hem eğleniyor, hem öğreniyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019-2020 Eğitim Öğretim yılından başlamak üzere ilk kez uygulamaya konan “Ara Tatil” de Aydın genelinde 180 bin 452 öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlik planlaması dahilinde hem eğleniyor hem de öğreniyor.Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Akademisi ve Tasarım Beceri Atölyeleri Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, atölyelerde etkinliklere katılan öğrencilerle sohbet etme fırsatı buldu.El Sanatları ve Çömlek Atölyesi, Robotik Kodlama, 3D Yazıcı ve Tasarım Atölyesi, Ahşap Atölyesi ve Greenbox Atölyesi’ nde, ara tatilin ilk gününde dönüşümlü olarak yaklaşık 120 öğrenci atölyeleri ziyaret ederek yararlanma imkanı buldu.Ara Tatil etkinlikleri için öğrencilerin ziyaret ettikleri bir diğer yer ise Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Cahit Arf Matematik Bilim ve Medeniyet Müzesi oldu.

Yurthaber 18-11-19 16:32

YTB'den Gelecek Nesil Akademisi programı

Programa, 19 ülkeden Rohingya, Filipinler Bangsamoro, Hindistan, Tayland, Endonezya ve diğer kardeş topluluklara mensup 40 genç katılıyor - YTB Başkanı Abdullah Eren: - "Kardeş topluluklarla kapasite geliştirme ve bilinçlenmeyi hedefleyen yeni projeler ortaya koymaya çalışıyoruz"

Haber 18-11-19 13:30

YTB’den kardeş topluluklara “Gelecek Nesil Akademisi”

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı(YTB) tarafından ‘Gelecek Nesil Akademisi’ programı düzenlendi.YTB tarafından kardeş topluluklara mensup gençlerin yaşadıkları ülkelerin sosyal ve kültürel yaşamına aktif olarak katılımlarını sağlamak amacıyla ‘Gelecek Nesil Akademisi’ programı düzenlendi.

Haber 18-11-19 13:20

YTB’den kardeş topluluklara “Gelecek Nesil Akademisi”

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), dünyanın dört bir yanından kardeş topluluklara mensup gençleri Türkiye’de bir araya getirerek “Gelecek Nesil Akademisi” düzenliyor.

Haber 16-11-19 17:50

Satranç Akademisi’nden gurur verici başarı

Kartal Belediyesi’nin hayata geçirdiği önemli projelerden biri olan ve 1 ay önce Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Kartal Belediyesi Satranç Akademisi, daha şimdiden ardı ardına başarılara imza atıyor.Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde 5-14 yaş aralığındaki çocuklara hizmet veren Satranç Akademisi’nin genç beyinleri, 2-3 Kasım 2019’da Plato AVM’de düzenlenen Küçükler İstanbul Sultanbeyli Grubu Satranç İl Birinciliği Turnuvası’nda önemli dereceler elde etti.

Yurthaber 12-11-19 11:54

2020 Merkezi Yönetim bütçe görüşmeleri

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ’’2019 Ekim ayı itibarıyla Gençlik Merkezleri Akademisi kapsamında 8 farklı atölyede 185 bin 451 faaliyet gerçekleştirildi, 1 milyon 95 bin 201 gencimiz bu faaliyetlere katıldı” dedi.Bakan Kasapoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2020 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2018 Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerine katılarak, milletvekillerine sunum yaptı.

Haber 11-11-19 22:18

Erzurum’un yükselen eğitim projesi: Diplomasi Akademisi

Erzurum Diploma Akademisi’nin 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılış töreni düzenlendi.Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Diplomasi Akademisi’nin 2019-2020 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Diplomasi Akademisi’nin amacı, dünyayı bütün unsurlarıyla okuyabilecek ve sonrasında ülkesini temsil edebilecek seviyede gençler yetiştirmektir” dedi.“Misyonu ve vizyonu olan bir şehri inşa etmenin sacayaklarından biri imar, biri kültür ve sanat biri de eğitimdir” diyen Başkan Sekmen, şöyle devam etti:“İbn-i Haldun; coğrafya kaderdir demiş.

Yurthaber 10-11-19 09:32

‘Köşk Efesi’ isimli robot ile Türkiye’yi temsil edecekler

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Akademisi ve TBA Merkezi Robot Takımı ‘Köşk Efesi’ isimli robot ile Türkiye’yi Finlandiya’da temsil edecek.Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Akademisi ve Tasarım Beceri Atölyeleri Merkezi bünyesinde oluşturulan Robot Takımı, Robotex Turkey tarafından 02-03 Kasım 2019 tarihlerinde Antalya Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde düzenlenen uluslararası Robot Festivali’nde Basketbol Kategorisi’nde Türkiye 3’üncüsü oldu.

Yurthaber 04-11-19 14:27

Bilim Akademisi ve TBA Merkezi Robot Takımı Finlandiya yolcusu

Robotex Turkey tarafından 02-03 Kasım.2019 tarihlerinde Antalya Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde düzenlenen uluslararası Robot Festivali’nde Basketbol Kategorisi’nde Türkiye 3.’sü olan Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bilim Akademisi Robot Takımı, Mart 2020’de Finlandiya’ da yapılacak olan finallere katılmaya hak kazandı.Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Akademisi ve Tasarım Beceri Atölyeleri (TBA) Merkezi bünyesinde oluşturulan Robot Takımı’nın ilk başarı haberi Antalya’dan geldi.

Yurthaber 04-11-19 13:17

OMÜ’de usta öğreticiler ders ve iş başında

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ), öğrencilerini mezuniyet sonrası mesleki yaşamlarına daha iyi hazırlamak ve bu doğrultuda sektörde aktif olarak görev yapan kişilerin gerçek hayat deneyimlerinin paylaşılması amacıyla başlattığı “Usta Öğretici Eğitimi” programına katılan iş adamları ve uzmanlar, öğrencilerle buluşmaya başladı.Mesleklerini fiilen yapan tecrübeli kişilerin, 2019-2010 eğitim-öğretim döneminde OMÜ bünyesinde görev almalarına yönelik hayata geçen program kapsamında usta öğreticiler, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi ile Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulunda (MYO) ders başı yaptı.Misyon ve ilkeleri gereği öğrencilerinin mesleki formasyon açısından donanımlı yetişmelerine ve iş yaşamının koşullarına hazırlıklı olmalarına katkı sağlamak amacıyla usta öğreticileri bünyesine katan OMÜ’de, farklı branşlarda usta öğreticiler mesleki tecrübe ve birikimlerini teorik ve pratik anlamda öğrencilerle paylaşmaya hazır.Program dâhilinde Turizm Fakültesinde Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş Turizmde Yöneticilik; Mutfak Akademisi Kurucu Şefi Ercan Yılmaz da Gastronomi derslerini verecek.Öte yandan Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Yeşilyurt Demir Çelik MYO’da ise sektörlerinde yine aktif olan usta öğreticiler, öğrencilere iş hayatında elzem olan bilgi, beceri ve davranışları kazandıracak.

Yurthaber 01-11-19 16:48

YTB’nin “Sandıktaki Fotoğraflar” Ödüllü Yarışması 31 Ekim 2019 tarihinde son buluyor

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yurt dışında yaşayan vatandaşların ve soydaşların göç anılarını canlı tutmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına düzenlenen “Sandıktaki Fotoğraflar” ödüllü yarışma 31 Ekim 2019 tarihinde son buluyor.

Haber 28-10-19 13:20

Türk Ocağı Akademisi’nin yeni eğitim öğretim yılı başladı

Türk Ocağı Akademisi (Millî Mefkûre Mektebi)’nin 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı, Türk Ocakları Şeref Başkanı Nuri Gürgür’ün “Türk Ocakları, Gençlik ve Gelecek” konulu açılış dersiyle başladı.Geleceğin güçlü ve müreffeh Türkiye’sini inşâ edecek donanımlı ve mefkûre sâhibi nesiller yetiştirmek amacıyla Türk Ocakları bünyesinde faâliyet gösteren akademide, eğitim; “başlangıç”, “gelişme” ve ihtisas” sınıfları olmak üzere, üç yıl sürüyor.

Yurthaber 21-10-19 17:50

Fatih Belediyesi 2019-2020 Kültür sanat sezonunu konserle start verdi

Fatih Belediyesi, 2019-2020 yılı Kültür Sanat sezonu Sulukule Sanat Akademisi Türk Müziği Korosu’nun verdiği konserle başladı.Fatih Belediyesi tarafından 2019 - 2020 Kültür Sanat sezonunun açılışı Fatih Belediyesi konferans salonunda yapıldı.

Haber 20-10-19 09:08

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Sürdürülebilirlik Ödülleri

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından düzenlenen “2019 Sürdürülebilir İş Ödülleri” kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iki projesi büyük ödüle layık görüldü.

Yurthaber 19-10-19 16:25

2019 Nobel Ekonomi Ödülü kazananları belli oldu

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi (Royal Swedish Academy of Sciences) Nobel Ekonomi Ödülü’nün Abhijit Banerjee, Esther Duflo ve Michael Kremer’e verildiğini açıkladı.

Finans 14-10-19 13:49

YTB’den yurt dışındaki genç kalemlere Yazarlık Akademisi

Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yurt dışında yaşayan genç kalemlere ve yazar adaylarına yönelik Strazburg’da düzenlenen “YTB Yazarlık Akademisi” son buldu.

Haber 13-10-19 13:51

YTB 2019'da Türk dünyasında onlarca proje yürüttü

YTB, bu yıl içerisinde Türk dünyasına yönelik eğitim desteği, festivaller, buluşmalar, anma programları ve çalıştaylar başta olmak üzere birçok etkinlik düzenledi

Haber 03-10-19 17:39

Ayvalık’ta “Çözüm Odaklı İletişim Eğitimi”

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Milli Eğitim Bakanlığı ile Öğretmen Akademisi Vakfı arasında imzalanan bir protokol kapsamında yurt genelinde düzenlenen Çözüm Odaklı İletişim Eğitimi Cunda Uygulama Oteli’nde de gerçekleştirildi.Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 997 öğretmene yönelik; mentörlük, koçluk ile liderlik ve diğer yönetim becerileri ile ilgili faaliyetler tasarlamak, planlamak ve gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen eğitim faaliyetleri çerçevesindeki eğitimlerin ilki olan “Çözüm Odaklı İletişim Eğitimi” 59 sınıf öğretmeninin katılımıyla yapıldı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahadır sonuçtan memnunDüzenlenen eğitim semineri ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Milli Eğitim Bakanlığın 2023 Eğitim Vizyon Belgesinde vurgulanan; mesleki yeterlilikleri yüksek, başarılı öğretmenler ilkesiyle, öğretmenlerimizin mesleki aktüalitelerini, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2019-2020 eğitim öğretim yılı planlarımıza aldık.

Yurthaber 02-10-19 19:30

Ağrı’nın eğitim çıtası kaliteli ve yenilikçi projelerle yükselecek

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2019-2020 eğitim öğretim yılında hayata geçirilmek amacıyla hazırlanan 15 projeyle hem kentin eğitim çıtasının yükseltilmesi hem de öğrencilerin geleceğine ışık olmak hedefleniyor.Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘KodlAğrı’, ‘Büyük Ağrı Eğitim Seferberliği’, ‘Bilim -Sanat Kulüpleri (Ağrı BİSQ)’, ‘Canlar Okuyor Fidanlar Hayat Buluyor’, ‘Öğretmen Akademisi’, ‘Velilere Rehberlik’, ‘Öğrenci Sağlığı Taraması’, ‘Misafirim Ailem’, ‘Stem Eğitimi’, ‘Akıl ve Zekâ Oyunları Uyguları Eğitimi’, ‘Masallarla Büyüyoruz’, ‘Masallarla Büyüyoruz’, ‘Kitap Kumbarası’, ‘Onu En Güzel Kim Anlatır?’, ‘3T’ Arası Hayat!’ ve ‘Start-up Cafe’ projeleriyle kentin eğitim çıtasının yükseltilmesi amaçlanıyor.

Yurthaber 02-10-19 09:05

Türk Ocağı akademisi ön kayıtları devam ediyor

Eskişehir Türk Ocağı bünyesinde faaliyet gösteren Millî Mefkûre Mektebi’nin 2019-2020 eğitim öğretim yılı ön kayıtları başladı.Herhangi bir ücret talep edilmeyen ve Türk Ocaklarının kurulduğu 1912 yılından bu zamana eğitim hayatına devam eden mektepte, Türkiye’nin değişik yerlerinden 50 akademisyen ders verecek.

Yurthaber 29-09-19 16:26

Fikir Atölyesinde son başvuru tarihi 6 Ekim’e uzatıldı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Sakarya Bilgi Kültür Gençlik Derneği (BKM) tarafından “Fikir Atölyesi: Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da Gençlik Sorunları ve Beklentileri” etkinliği düzenlenecek.Sakarya Üniversitesi ORMER’de 14-17 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliğin son başvuru tarihi, 6 Ekim 2019’a kadar uzatıldı.

Yurthaber 26-09-19 11:06

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde hizmet içi eğitim semineri

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hizmet içi eğitimlerin amacının, kişilerin kendini yenilemesi ve güncellemesi olduğunu belirerek,”112 Acil ve 155 Emniyet çağrı merkezleri nasıl hizmet veriyorsa bizler de Büyükşehir olarak öyle hizmet vereceğiz” dedi..Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla 23 - 27 Eylül 2019 tarihleri arasında "Belediye Akademisi, Malatya İl ve İlçe Belediyeleri Eğitim ve İstişare Programı" açılış toplantısı gerçekleştirildi.‘Belediye Akademisi Malatya İl ve İlçeler Eğitim’ Programı açılış törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Genel Sekreter Cemal Noğay, Genel Sekreter Yardımcıları, Şirket Genel Müdürleri, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Büyükşehir ve ilçe Belediye personelleri katıldı.Ramada Otelde, 5 gün sürecek ve bin 800 personelin istifade edeceği eğitim programında 10 oturum düzenlenecek.Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; burada yaptığı konuşmada,“Kurumlarda zaman içerisinde alışkanlığın getirdiği yozlaşma, kabuğuna çekilme, iş yapmama eğilimi, yeniliklere kapanma gibi durumlar oluyor.

Yurthaber 23-09-19 15:46

Serdivan Çocuk Akademisi’nde yeni dönem heyecanı

Serdivan Çocuk Akademisi, 7-14 yaş arasındaki öğrencileri kapsayan eğitim faaliyetlerine kaldığı yerden devam ediyor.Kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra çocukların sosyal ve kişisel gelişimlerine de katkı sağlayan Serdivan Çocuk Akademisi 2019-2020 eğitim yılı güz dönemi kayıtlarına 23 Eylül Pazartesi günü başlıyor.Dersler yenilenen sınıflardaSerdivan Çocuk Akademisi’nin; yeni döneme fiziksel donanımlarını ve envanterini genişleterek hazırlandığını belirten akademi yetkilileri, 22 farklı branştaki eğitim ve atölye etkinlikleriyle öğrencileri yenilenen sınıflarda misafir edeceklerini ifade etti.3 branşı seçebileceklerÖğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre 3 farklı branşı seçebileceğini hatırlatan Akademi yetkilileri, minikleri yeni dönemde; Çevre Dostu Çocuk Atölyesi, Doğal Boya Hazırlama ve Uygulama Atölyesi, Fotoğraf Stüdyosu, Adab-ı Muaşeret, Oyuncak Tasarım Atölyesi, Minik Dokumacılar, Oyun Atölyesi, Ebru Atölyesi, Çini Atölyesi, Tezhip Atölyesi, Hüsn-i Hat Atölyesi, Minyatür Atölyesi, İngilizce Dil Eğitimi, Temel Dini Bilgiler, Resim Atölyesi, İşaret Dili, Dekoratif Çamur Şekillendirme, Moda Tasarım Atölyesi, Neşeli Bilim, Karikatür Atölyesi ve Renkli Düşler Atölyesi programlarının beklediğini ifade ettiler.Geleceğin fikir ve sanat insanlarının yetiştiği Serdivan Çocuk Akademisi’nde kayıtların 3 Ekim Perşembe gününe kadar devam edeceği ifade edildi.

Yurthaber 22-09-19 17:31

Merkezefendi Engelsiz Yaşam Akademisi kayıtları başladı

Denizli’de engelli vatandaşların kuaförlük, berberlik, halıcılık, market, el işi, tekstil gibi mesleki atölyelerde eğitim aldığı ve sosyalleştiği Merkezefendi Engelsiz Yaşam Akademisi 2019-2020 eğitim-öğretim yılı kayıtları başladı.1 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim yılı için kayıt yaptırmak isteyen aileler çocuklarını, 20 Eylül Cuma gününe kadar Gümüşçay Mahallesi’nde hizmet vermekte olan Engelsiz Yaşam Akademisi’nden şahsen veya 0258 297 00 11 numaralı telefonundan ulaşarak kayıt yaptırabilecek.

Yurthaber 13-09-19 16:41

Beren Bebek Çocuk Akademisi’nde yeni dönem kayıtları başladı

Tekirdağ’ın Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Akademisi 2019-2020 Eğitim Öğretim yılına yeni öğrencileri ile birlikte ’merhaba’ dedi.Çorlu’daki tren kazasında hayatını kaybeden Beren bebeğin adının yaşatıldığı Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Akademisi 2019-2020 Eğitim Öğretim yılına yeni öğrencileri ile birlikte merhaba dedi.

Yurthaber 12-09-19 16:45

Çayırova’ya sanat akademisi geliyor

sanat hayatına katkı sunmak amacıyla sanat akademisi kurmaya hazırlanıyor.Sanat Akademisi için tüm alt yapı çalışmalarını tamamlayan Çayırova Belediyesi 2019-2020 eğitim öğretim dönemi için başvuru ve kayıtları 16 Eylülde almaya başlayacak.

Yurthaber 12-09-19 11:41

İki tarihi konak daha projelerle hayat bulacak

Edirne Valiliği tarafından yürütülen ve Trakya Kalkınma Ajansının 2019 yılı Turizm Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan “Evimize hoş geldiniz” ve “Edirne turizm akademisi” projeleri ile iki tarihi konak daha onarılacak.Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından imzalanan projeler çerçevesinde 2 adet tarihi konak restore edilerek uygulamalı otelcilik eğitim merkezi ile Edirne esnafına yönelik eğitim merkezlerine dönüştürülecek.Edirne Valiliği tarafından yürütülecek olan “Edirne Turizm Akademisi” projesi ile restore edilecek konak Edirne esnafının faydalanabileceği bir eğitim merkezine dönüştürülecek.

Haber 11-09-19 10:06

2019'un sekiz ayı yurt dışındaki vatandaşlara hizmet dönemi oldu

YTB, bu yılın sekiz ayında yurt dışında yaşayan yüz binlerce vatandaşa hizmet sundu - Yurt dışında yaşayan vatandaşlar, Türkiye'yi ziyaretlerinde sınır kapılarındaki YTB ekiplerince karşılandı ve uğurlandı - Bu yıl ilk kez Sırbistan'ın Hırvatistan, Macaristan ve Bulgaristan sınır kapılarında vatandaşlara Türkçe ve Sırpça çeviri hizmeti verildi - "Cep Rehberi" akıllı telefon uygulaması 24 bin 882 kullanıcıya ulaştı - 7 ülkede 29 Anadolu Okuma Evi açıldı - Yurtdışı Türkler Gençlik Kampları'ndan 12 ülkeden bin genç, Türkiye Stajları Programı'ndan 145 genç yararlandı - Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri programı ile 2 bin 500 genç Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetti

Haber 09-09-19 09:32