HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2020 Ortaokullar ne zaman açılacak? MEB 2020 okul takvimi! Ortaokullar yüz yüze eğitime açılacak mı?

Okulların açılmasıyla birlikte ortaokulların ne zaman açılacağı tartışması başladı. Veliler ve öğrenciler ortaokul ve liselerin yüz yüze eğitime açılması için gün sayıyor. Online olarak eğitimine devam eden ortaokul öğrencileri EBA üzerinden eğitimlerine başladı. Peki ortaokullar için yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? MEB Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı.

2020 Ortaokullar ne zaman açılacak? MEB 2020 okul takvimi! Ortaokullar yüz yüze eğitime açılacak mı?

21 Eylül tarihi itibari ile yüz yüze eğitim sadece 1. sınıf öğrencileri için başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı ile yüz yüze eğitime kademeli olarak başlayan okullarda 2+5 formülü uygulanacak. Bu uygulamanın ardından hala EBA üzerinden eğitim alan ortaokul öğrencileri ve veliler ortaokullar yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak araştırıyor. 31 Ağustos tarihinde koronavirüs salgını nedeniyle online eğitime açılan okulların yüz yüze eğitime başlayacağı tarihi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verdi.

2020 ORTAOKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklama ile birlikte 1. sınıflar yüz yüze eğitime başladı. Bakan Selçuk koronavirüs tedbirlerinin alındığı okullarda yüz yüze eğitimin değerlendirilmesini yapıldığını, diğer sınıflar için bu değerlendirmeler sonucunda karar alınacağını açıkladı. Yeni vaka sayıları ve koronavirüs salgınının artış hızı ile ortaokulların ne zaman açılacağına dair karar alınacağını söyleyen Bakan Selçuk'tan farklı bir paylaşım gelmedi.

2020 MEB YÜZ YÜZE EĞİTİM TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamasının ardından öğrenciler sürekli olarak 2020 MEB takviminde güncelleme olacak mı takibini yapıyor. 2020- 2021 eğitim ve öğretim dönemi MEB takvimine göre okulların yüz yüze eğitime açılma tarihi 31 Ağustos 2020 olarak gösterilmiş. 2021'de okulların kapanış tarihi ise 18 Haziran 2021 olarak belirtildi. MEB tarafından 2020 -2021 eğitim ve öğretim dönemi için farklı güncel bir takvim henüz paylaşılmadı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?

Yüz yüze eğitim nasıl olacak sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “1. sınıfların alışması açısından 2+5 şeklinde sayıyı azaltarak yani 2 gün devam 5 gün okula gitmeme şeklinde bir uygulama gündeme gelebilir. 2. sınıfların olup olmayacağı konusu önümüzdeki hafta salgının seyriyle netleşmiş olur, 8 ve 12’lerle ilgili ne zaman başlayacağı veya başlayıp başlamaması konusu haftaya gündeme alınacak” ifadelerini kullanmıştı.

YÜZ YÜZE EĞİTİMDE DEVAMSIZLIK OLURSA NE OLACAK?

Koronavirüs salgınından dolayı çocuklarını okula göndermeyen aileler, yüz yüze eğitimde devamsızlık yapılırsa ne olacak merak ediyordu. Bakan Selçuk ailelerin merak ettiği bu konuya da değinerek; Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir. Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır." dedi. Bakan Selçuk çocuğunu okula göndermek istemeyen ailelere, sınıfların Sağlık Bakanlığı önerileriyle hazırlandığını, yüz yüze eğitimlerde eğitim alan çocukların sayısının gruplara bölünerek azaltılacağını belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler