HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2022 Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili hangi gün idrak edecek? İşte 2022 Kandil günleri!

2022 yılının ikinci kandili olan Berat Kandili için geri sayım devam ediyor. Şaban ayının 15'inci gecesine denk gelmekte olan Berat Kandili, her sene olduğu gibi bu sene de Müslümanlar tarafından ibadetlerle geçirilecek. Peki 2022 Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili hangi gün idrak edecek? İşte 2022 Kandil günleri!

2022 Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili hangi gün idrak edecek? İşte 2022 Kandil günleri!

Mübarek vRamazan ayının habercisi olarak bilinen Berat Kandili, bu ay içerisinde idrak edilecek. Berat Kandili, Şaban ayının 15'inci gecesi yani miladi takvime göre bu sene Mart ayına denk gelecek.

BERAT KANDİLİ NE ZAMAN?

Berat Kandili 2022 yılında 17 Mart tarihinde idrak edilecek.

BERAT NE DEMEK?

Berat kelimesi, Arapça berâe-berâet kelimesinin Türkçeleşmiş halidir. Kur’an’da “Berae” kökünden 25 kelime bulunmakta olup, bunlardan sadece iki tanesi “Beraet” şeklinde geçmektedir. Berâet, ayrıca iki şey arasında ilişki olmaması; kişinin herhangi bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğün bulunmaması anlamıne gelmektedir.

Kelime, ıstılah olarak ise, Allah’ın affı ve bağışlaması, günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi manalara gelmektedir. Beratın özünde, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşma gibi amaçlar vardır.

Bu mübarek gün ve gecede Allâh'ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye “Berat Gecesi” denilmektedir. Berat gecesi hicri aylardan şaban ayının on beşinci gecesidir. Berat Gecesi için Arapça eserlerde “şabanın ortasındaki gece”, “mübarek gece”, “rahmet gecesi” ve “sak (belge) gecesi” manalarına gelen terkipler kullanılmaktadır. Berat Gecesi, Müslümanlarca kutsal sayılmış, bu gecenin diğer gecelerden farklı bir şekilde ibadetle geçirilmesi adet halini almıştır.

2022 KANDİL TARİHLERİ!

27 Şubat 2022 Pazar Günü: Miraç Kandili

17 Mart 2022 Perşembe Günü: Berat Kandili

7 Ekim 2022 Cuma Günü: Mevlid Kandili

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler