HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2022 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu! Bilim insanlarına büyük onur

2022 Nobel Fizik Ödülü'nü kuantum mekaniği alanındaki çalışmalarıyla Alain Aspect, John Clauser ve Anton Zeilinger kazanmasının ardından bugün de 2022 Nobel Kimya Ödülü'nün kazananları belli oldu. 2022 Nobel Kimya Ödülü'nü Carolyn R. Bertozzi, Morten P. Meldal ve Karl Barry Sharpless kazandı.

2022 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu! Bilim insanlarına büyük onur

2022 Nobel Kimya Ödülü'nü Carolyn R. Bertozzi, Morten P. Meldal ve Karl Barry Sharpless kazandı. Nobel açıklamasında "Kimyagerler uzun zamandır giderek daha karmaşık moleküller oluşturma arzusuyla hareket ediyor. Farmasötik araştırmalarda, bu genellikle tıbbi özelliklere sahip doğal moleküllerin yapay olarak yeniden yaratılmasını içerir. Bu, birçok takdire şayan moleküler yapıya yol açmıştır, ancak bunlar genellikle zaman alıcıdır ve üretilmesi çok pahalıdır" denilerek üç bilim insanının bu süreçleri kolaylaştırdığı için Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldüğü belirtildi.

2022 Nobel Fizik Ödülü'nün sahipleri de dün açıklanmış, ödülün sahibi bilim insanları Alain Aspect, John Clauser ve Anton Zeilinger olmuştu.

GEÇEN YIL DA 3 İSİM KAZANMIŞTI

2021 Nobel Fizik Ödülü'nü 'küresel ısınma' vurgusuyla öne çıkan üç isim; Giorgio Parisi, Syukuro Manabe ve Klaus Hasselmann ortaklaşa kazanmıştı.

AA-20221004-29064237-29064236-2022_NOBEL_FIZIK_ODULUNU_BILIM_INSANLARI_ALAIN_ASPECT_JOHN_CLAUSER_VE_ANTON_ZEILINGER_KAZANDI


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler