İngiliz Independent gazetesi, doğanın insanlara cömertçe sunduğu 24 muhteşem doğa olayını internet sayfasında gündeme taşıdı. Gazete, 24 doğa harikasının, insanlar tarafından yok edildiğine de dikkat çekti.
GÖKGÜRÜLTÜLÜ FIRTINA- ENDONEZYA
Endonezya'da volkanik Rinjoni dağında zaman zaman görülen gök gürültülü fırtına muhteşem bir doğa olayına neden oluyor. Volkanik bulutların oluşturduğu gök gürültüsü, gökyüzünde inanılmaz bir görüntü oluşturuyor.
SOCROTA ADASI-YEMEN
Hint Okyanusu'nda bulunan Socrota adası dünyanın başka hiçbir yerinde bulunamayan bitki örtüsüyle öne çıkıyor. Fotoğraftaki ağaç koyu kırmızı bir reçine ürettiği için ejderha kanı ağacı olarak adlandırılmıştır.
CEHENNEME AÇILAN KAPI-TÜRKMENİSTAN
Türkmenistan'ın Derveze bölgesindeki bu kuyu tam 43 yıldır aralıksız yanıyor. Sovyet döneminde bilim insanları, burada biriken doğalgazı yok etmek için ateşe verdi. Bilim insanlarının 1971'de yaktığı ateş hala söndürülemiyor. Yöre halkı burayı "Cehenneme açılan kapı" olarak adlandırıyor.
MUHTEŞEM MAVİ ÇUKUR-BELİZE
2012 yılında Discovery Channel, Beliz kıyısının dışındaki bu çukuru 300 metre genişlik ve 124 metre derinlikle derecelendirerek dünyanın en muhteşem yerleri listesinde bir numaraya yerleştirdi.
SONSUZ FIRTINA-VENEZUELA
Güney Amerika ülkesi Venezuela'da Maracibo Gölü'nde yılda tam 160 gece bu muhteşem görüntüyü görmek mümkün. Yöre halkı, bu muhteşem doğa olayını "sonsuz fırtına" olarak adlandırıyor.
YEŞİL GÜNBATIMI- ABD
Güneşten gelen ışınların farklı renklere ayrılmasıyla bu muhteşem doğa olayı meydana geliyor, Gün doğumu ve gün batımında oluşan bu doğa olayını izlemek için ise ABD'nin Kaliforniya eyaletine gitmek gerekiyor.
SU ALTI ORMANLARI-KAZAKİSTAN
1911 yılında gerçekleşen devasa heyelan güneydoğu Kazakistan’da bir ormanı su altına hapsetti. Deniz seviyesinden 2000 metre yükseklikte olan Kaindy Gölü'nde su o kadar soğukki, ağaçlar donduğu için çürümüyor.
ŞEYTAN ATEŞİ
Aynı zamanda ateş tornadoları olarak da bilinen şeytan ateşi, yoğun ısıyla havanın birleşmesiyle meydana geliyor. Bu doğa olayı zaman zaman değişik bölgelerde görülüyor ve sadece 5-6 dakika sürüyor.
KIRMIZI GÖLLER-ABD
ABD'nin San Francisco kentinde bulunan bu yoğun tuzlu göletler güçlü yosun oluşumu nedeniyle kırmızıya dönüşüyor. Bu da muhteşem bir doğa olayına neden oluyor. Avustralya’daki Hiller Gölü için de benzer durum söz konusudur.
DANXİA KRATERLERİ-ÇİN
Çin'in Danxia bölgesindeki renkli krater uzaktan bir kumaşı andırıyor. Bu muhteşem doğa olayını görmek için her yıl binlerce turist bölgeye akın ediyor.
KUZEY IŞIKLARI-NORVEÇ
Kuzey ışıkları ya da aurora boreali, güneşten gelen ışık parçacıklarının dünyanın atmosferine çarpmasıyla oluşuyor.
DALLOL VOLKANI- ETİYOPYA
Etiyopya'nın Danakil bölgesinde bulunan Dallol volkanı, sülfür, tuz ve diğer minerallerle çevrelenmiş.
MAMMATUS BULUTLARI
Bu sıradışı bulutlar küçük yağmur keseciklerinin ve buz formunun büyük yağmur bulutları altına tutunmasıyla oluşur.
GAYZERLER-İZLANDA
Magma nedeniyle yeraltında ısınan suyun ısınarak yeryüzüne fışkırmasıyla oluşur. Bu doğa olayının en sık görüldüğü ülke İzlanda. Bu tip bölgelere ABD, Rusya, Şili ve Yeni Zelanda'da da rastlanıyor.
KIZGIN ŞELALE-ABD
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Yosemite Ulusal Parkı’nda bulunan Horsetail Şelalesi güneş batarken turuncu ve kırmızı parıltılar yayıyor.
GÖKKUŞAĞI AĞAÇLARI
Sahip olduğu turuncu, mavi ve bordo kabuklar sayesinde okaliptüs ağaçları, "gökkuşağı ağaçları" olarak da adlandırılıyor. Bu ağaçlar bir araya geldiklerinde ise, muhteşem bir doğa olayı oluşturuyorlar.
YANARDAĞ FÜMAROLLARI-ABD
Yanardağ fümarolları buharın yayıldığı ve volkandan atmosfere gaz çıkışının sağlandığı deliklerdir. Bu fotoğraf Alaska’da bulunan Fourpeaked volkanında çekildi.
ARİZONA DALGASI-ABD
Arizona’daki eşsiz kumtaşı kayalarına sadece yürüyerek ulaşılabiliyor.
PERİ HALKALARI-NAMİBYA
Bir çimen çemberi tarafından çevrelenmiş kara parçasıdır. Bilim insanları bu muhteşem doğa olayını akkarıncaların oluşturduğunu tahmin ediyor.
MAVİ BUZ-İZLANDA
Yağan kar, dağ buzullarıyla birleşince ortaya böyle muhteşem bir doğa olayı çıkıyor. Yer İzlanda'nın Jökulsarlon bölgesi.
BEYAZ GÖKKUŞAKLARI-ABD
Beyaz gökkuşaklarını yağmur değil sis oluşturuyor. Bu beyaz gökkuşağının görüldüğü yer ise, ABD'nin San Francisco kenti.
ÇİÇEKLİ ÇÖL-ŞİLİ
Yağmurun nadir görüldüğü Şili'deki Atacam Çölü çiçekleriyle meşhur. Ancak bu çiçekler sadece Eylül ve Kasım aylarında görülür.
TUZ OVALARI- BELİZE
Belize'deki Salar De Uyuni dünyanın en büyük tuz ovasıdır.
KAR HALKALARI
Büyük kar topları zamanla erimeye ve patlamaya başladığında kar halkalarına dönüşür. Kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde kar halkalarını görmek mümkün.