HABER

509 kilometrelik likya yolunu protez bacaklarla aşacak

Marmara depreminde yıkılan evinin enkazında ayaklarını kaybeden serbest dalış rekortmeni 39 yaşındaki Ufuk Koçak, 509 kilometrelik Likya Yolu'nu protez bacaklarla aşacak.

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde yıkılan evinin enkazında ayaklarını kaybeden serbest dalış rekortmeni sporcu 39 yaşındaki Ufuk Koçak, Likya Yolu'nu protez bacaklarla aşacak. Koçak, 509 kilometrelik Antalya'dan Fethiye'ye olan Likya Yolu yürüyüşüne Konyaaltı ilçesi Hisarçandır bölgesinden başladı. Daha önce serbest dalış rekoru kıran Koçak, 509 kilometrelik Likya Yolu'nu farklı spor dallarını kullanarak geçmeyi hedefliyor. Zorlu bir antrenman sürecinden geçtiğini belirten Koçak, protez bacaklarla yeni bir dünya rekoru kırmak istiyor.

"ENGELSİZ PARKUR KAPSAMINA ALINMALI"

Likya Yolu'nun engelsiz parkur kapsamına alınması için çalışacağını belirten Ufuk Koçak, "Yürüyüşle kendim gibi engellenenlerin neler yapabileceğini ispatlamak. Bugün başladığım Likya yolu yürüyüşünü3 Haziran'da Fethiye'de tamamlamayı planlıyorum. Yürüyüşte en büyük sorunum ise gerekli sponsoru bulamamak" dedi. Sırtındaki çadırının bulunduğu çantası ile yola çıktığını belirten Koçak, "509 kilometrelik Likya Yolu'nda yürüyeceğim, koşacağım, kaya tırmanışı, rafting, kano, rüzgar sörfü, yelken, ATV motor ve dalış gibi doğaya dair ne varsa, bunları yaparak Türkiye'de ve dünyada ilki başaracağız. Likya Yolu'ndaki yürüyüşle, amacım ülkenin tanıtımını yapmak. Likya Yolu'nun engelsiz parkur kapsamına alınmasını ve engellere dikkat çekmek" dedi.

"9 MİLYON KARDEŞİM ADINA YAPACAĞIM"

"Engelli olan ulaşım araçlarıdır, engelli olan mimari yapılardır, engeli olanlar uzuv eksiklikleri olanlara fark etmeyenlerdir" diyen Koçak şunları söyledi:

"Bizi hayatın bir rengi gibi gördükleri zaman engeller ortadan kalkar. Bu yürüyüşü engelli 9 milyon kardeşim adına yapacağım. Amacım aynı zamanda engelleyenlere dikkat çekmek."

TÜRKİYE'NİN İLK BEDENSEL ENGELLİ DALIŞ EĞİTMENİ

Marmara depreminde iki ayağını kaybeden Koçak, Almanya'da protezlerini yaptırıp, yürüme dersi aldı. Türkiye'nin ilk bedensel engelli dalış eğitmeni olan Koçak, ayaklarını kaybettiği günden bu yana engelli bireylerle spor aktiviteleri yapıyor.

En Çok Aranan Haberler