HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

6 Haziran 2021 Koronavirüs Tablosu açıklandı mı? |Bugünkü vaka ve ölüm sayısı kaç oldu?

Yaklaşık bir yılı aşkın süredir tesiri altında olduğumuz pandemi sürecinde en sık araştırılanların başında koronavirüs tablosu yer alıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak açıklanan tabloda günlük vaka ve ölüm sayıları güncel olarak yer alıyor. Peki 6 Haziran Pazar gününün koronavirüs tablosu yayınlandı mı? İşte salgının Türkiye'deki son durumu...

6 Haziran 2021 Koronavirüs Tablosu açıklandı mı? |Bugünkü vaka ve ölüm sayısı kaç oldu?

Sağlık Bakanlığı, internet sitesinde günlük olarak koronavirüs tablosunu yayınlamaya devam ediyor. Vatandaşlar tarafından her akşam açıklanacak vaka ve ölüm sayıları büyük bir merakla bekleniyor. Önceki gün açıklanan tabloda 92 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu yeni vaka sayısı 6 bin 126 oldu. Peki 6 Haziran 2021 Koronavirüs Tablosu açıklandı mı? Salgının ülkemizdeki son durumuna haberimizden ulaşabilirsiniz...

6 HAZİRAN 2021 KORONAVİRÜS TABLOSU AÇIKLANDI MI? | BÜGÜNKÜ VAKA VE ÖLÜM SAYILARI KAÇ OLDU?

6 Haziran 2021 Pazar gününe ilişkin Koronavirüs Tablosu, verileri henüz Sağlık Bakanlığı tarafından "covid19.saglik.gov.tr" adresinde  yayınlandı. Açıklanan verilere göre Türkiye'de son 24 saatte 204 bin 827 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 386 kişinin testi pozitif çıktı, 96 kişi yaşamını yitirdi, hasta sayısı 482 olarak kayıtlarda yer aldı.

6 Haziran 2021 Koronavirüs Tablosu açıklandı mı? |Bugünkü vaka ve ölüm sayısı kaç oldu?

5 HAZİRAN KORONAVİRÜS TABLOSU

Türkiye'de dün 216 bin 156 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 126 kişinin testi pozitif çıktı, 92 kişi yaşamını yitirdi, hasta sayısı 542 olarak kayıtlarda yer aldı.

6 Haziran 2021 Koronavirüs Tablosu açıklandı mı? |Bugünkü vaka ve ölüm sayısı kaç oldu?

KORONAVİRÜS (KOVİD-19) NEDİR?

Koronavirüs (Kovid-19), ilk olarak Çin’in Vuhan Eyaleti’nde Aralık ayının sonlarında solunum yolu belirtileri ile gelişen bir grup hastada yapılan araştırmalar sonucunda 13 Ocak 2020’de tanımlanan bir virüstür. Yeni tip koronavirüs hem hayvanları, hem de insanları etkileyebilen koronavirüs ailesinin bir türüdür. Geçmişe bakıldığında koronavirüs ailesinden bazı farklı virüslerin, (Orta Doğu Solunum Sendromu) ve (Şiddetli Akut Solunum Sendromu) gibi şiddetli görülen solunum hastalıklarına sebep olduğu görülmektedir.

Koronavirüsler, elektron mikroskobuyla bakıldığından yuvarlak ve üzerinde çıkıntıları olan bir taça benzetildiği için, Latince’de taç anlamına gelen koronadan kelimesiyle adlandırılmışlardır Toplumumuzda yıllardır koronavirüsler görülmektedir. Bunların en basitleri ve en sık görüleni nezledir. Burun akıntısıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonuna neden olan, 20 farklı virüs türünün bir grubu da koronavirüstür.

6 Haziran 2021 Koronavirüs Tablosu açıklandı mı? |Bugünkü vaka ve ölüm sayısı kaç oldu?

Koronavirüs ailesinden pek çok diğer koronavirüs, yeni koronavirüse göre daha hafif semptomların görüldüğü, daha hafif seyirli hastalıklara neden olmaktadır. Bu nedenle koronavirüsler, konu soğuk algınlığı gibi hastalıklar olduğunda herhangi bir paniğe yol açmamıştır. Zaman zaman koronavirüsler insanlar ve hayvanlar arasında geçiş gösterebilmektedir. Virüslerin genetik bilgisi, RNA’sının mutasyona uğraması sebebiyle değişiklik göstermektedir. Özellikle yüzey proteinlerinde hücreye tutunup, içeriye girmekte kullandığı proteinlerde değişiklik yaratarak, daha önce oluşmuş bağışıklık sisteminden kaçmakta, hem de daha hızlı çoğalıp hücrelere çok daha fazla zarar verebilmektedir.

Daha önce SARS adı verilen virüs, bugünkü yeni koronavirüse çok benzer bir hastalık oluşturdu. SARS ismi, şiddetli akut solunum sendromunun İngilizce karşılığının baş harfleri kullanılarak oluşturulmuş isimdir. Günümüzde gündemde olan koronavirüs için de, ikinci SARS virüsü benzetmesi kullanılmaktadır. Bunun dışında koronavirüs ailesinden bir başka virüs de ciddi hastalık oluşturabilme potansiyeli ve neden olduğu salgınlarla dünya gündemine gelmişti. MERS ismi verilen, Orta Doğu Solunum Sendromu, develerden insanlara geçiş gösteren bir koronavirüs türünün neden olduğu hastalık, bir süre Orta Doğu bölgesinde bir epidemi oluşturmuştur.

Ancak MERS’in hastalık bakımından etkileri bütün dünyada görülmediği için pandemi olarak adlandırılmamıştır. MERS hala daha Orta doğu bölgesinde belirli aralıklarla zaman zaman olgular şeklinde görülmektedir.

Şu anda etkilerini gördüğümüz koronavirüs hastalığının, ilk olarak 2019 yılında tanımlanması nedeniyle, küresel olarak kabul gören adı CoViD-19’dur.

6 Haziran 2021 Koronavirüs Tablosu açıklandı mı? |Bugünkü vaka ve ölüm sayısı kaç oldu?

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler