Adet Gecikmesi Haberleri Ve Son Dakika Adet Gecikmesi Haberleri

Adet Gecikmesi Haberleri Ve Son Dakika Adet Gecikmesi Haberleri

Tıp dilinde “anemore” olarak tabir edilen adet gecikmesi; kadınlarda düzenli olarak beklenen tarihte kanamanın meydana gelmemesidir. Beklenen süreden daha geç bir tarihte kanamanın gerçekleşmesi anlamına gelir. Sağlık şartları normal olan bir kadının iki adet kanaması tarihleri arasında 21 ila 30 gün civarında bir süre olması beklenir. İki adet tarihi arasındaki süre 35 gün ve üzerinde seyrettiği takdirde adet gecikmesinin söz konusu olduğundan bahsedilebilmektedir. Adet gecikmesinin bilinen en büyük sebebi hamileliktir. Ancak stres ve gerginlik de adet gecikmesine yol açan diğer bir büyük yöntemdir. Yanı sıra kullanılan ilaçlar, kilolar, perimenapoz, menapoz ya da günlük rutinin değişmesi gibi sebepler de adet gecikmesini oluşturabilir. Bu konuyla ilgili kesin sonuç almak için bir kadın doğum uzmanından destek almak önemlidir.

Adet Gecikmesi Haberleri

Miyom nedir? Miyomların belirtileri ve çeşitleri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?

Adet düzensizliği, adet sancısı, idrar kaçırma, kısırlık, düşük gibi birçok olumsuz tabloya sebep olan miyomlar rahime zarar vermeden cerrahi yöntemlerle çıkarılabiliyor. Özellikle miyom cerrahisi sonrası gebe kalmak da mümkün olabiliyor. Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Boyraz, rahim çıkarılmadan yapılan miyom cerrahisi hakkında bilgi verdi.

Kadin 01-06-2021 10:16

Adet gecikmesi hamilelik belirtisi olabilir mi?

Adet döngünüzü etkileyen bilinen herhangi bir durumunuz yoksa, adet döneminiz son adetinizin başlangıcından itibaren 30 gün içinde başlamalıdır. Son adet döneminizin başlangıcından bu yana 30 günden fazla geçmişse, adet resmi olarak geç kabul edilir. Temel yaşam tarzı değişikliklerinden kronik sağlık koşullarına kadar birçok şey regl döneminizi etkileyebilir. Öte yandan bu regl gecikmesinin nedeni hamilelik belirtisi de olabilir.

Kadin 31-03-2021 17:20

Adet gecikmesi nedir? Adet gecikmesinin nedenleri neler?

Amerika’da yapılan araştırmalar sonucunda hemen hemen her kadında adet düzensizliğinin olduğu görülmüştür. Zamanından sonra gerçekleşen adet kanamaları, adet gecikmesi olarak adlandırılır. Adet gecikmesinin altında onlarca hastalık olabileceğini biliyor musunuz?

Kadin 05-11-2020 16:07

Adet gecikmesi: Neden olur, nasıl geçer?

Kadınlarda normal adet döngüsü 21-35 gün arasındadır. Yaklaşan 28 günde bir yaşanan kanamalar 2-7 günde arasında sürer. Yılda iki kez adette gecikme olması normal bir durum olarak değerlendirilir. Fakat düzensizlik daha fazla görüldüğü takdirde doktor muayenesi gerekir.

Haber 24-06-2020 11:33

Diğer Haber Etiketleri

Adet Gecikmesi

Adet Gecikmesi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Adet Gecikmesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hemen adet olmak için ne yapılabilir, işte en etkili yöntemler!

Hormon bozukluğu, stres, biyolojik problemler gibi çeşitli faktörler yüzünden adet gecikmesi ortaya çıkabilir. Adet gecikmesi yaşayıp tatil planı ya da özel bir programı olanların isteklerinden biri de erken adet olmak ve bu sayede yapmış oldukları plan esnasında adetin getirdiği negatif yükten kurtulmaktır.

Haber 24-06-2020 11:07

Adet düzensizliğinin nedenleri nelerdir, adet gecikmesi ile aynı anlama mı geliyor?

Adet düzensizliği pek çok kadının görmezden geldiği ancak çok ciddi hastalıkların belirtisi olabilecek bir sorundur. Düzenli adet görmek kadın vücudunda pek çok sisteminin doğru çalıştığının göstergesi.

Kadin 02-04-2019 18:38

Adet gecikmesi nedenleri nelerdir, ne zaman doktora görünmelisiniz?

Üreme çağında olan her kadın 28 günde bir tekrar eden adet süreci yaşar. Ancak bu durum bazı kadınlarda daha erken bazıların da ise daha geç yaşanır. Peki adet gecikmesinin nedenleri nelerdir, neden olur? Çoğunlukla stres ve mevsim geçişi kaynaklı olduğu düşünülen bu problemin tedavisi var mıdır? Gelin çözüm yollarına bakalım.

Kadin 19-07-2018 12:04

Adet gecikmesi, 'adet düzensizliği' değildir

Adet düzensizliği kavramı bazen adet gecikmesi ile karıştırılıyor. Oysa adet düzensizliğinden söz edebilmek için kişinin gerçekten belirli bir ritim içinde adet görmüyor olması gerekiyor. Bunun en temel göstergesi ise kişinin adet göreceği günü önceden tahmin edememesi... İki adet kanamasının başlangıçları arasında geçen süre, yani bir adet kanamasının başladığı ilk günden diğer adet kanamasının başladığı ilk güne kadar geçen süre adet siklusu olarak adlandırılıyor.

Haber 26-09-2005 09:05

Yaz aylarında adet geciktirici kullanımı

Yaz aylarında hastalarımızın en çok danıştıkları konulardan biri de tatilde adet olmamak için ne tür ilaç kullanmaları gerektiğidir. Bütün yıl çalışıp yaz aylarında 1 hafta veya 10 günlük tatil yapmaya fırsat bulabilen kadınların haklı olarak bu günlere rastlayan adetlerini ertelemeye çalışmalarını doğal karşılamak lazım.

Haber 15-06-2005 09:35