Anayasa Mahkemesi’nin 4 Bireysel Başvuruya yönelik kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yüksek Mahkemenin kararına göre Oktar, sosyal paylaşım sitesi “facebook” üzerinden bir kişinin kendisine küfür ettiğini, bu kişinin 49 takipçisinin de kendisi hakkında yapılan hakareti gördüklerini, bunun da kişilik haklarına saldırı oluşturduğu iddiasıyla Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı ise Oktar'a hakaret edildiğine dair delil bulunmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Oktar’ın Başsavcılığın kararına itiraz ise Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden döndü. Bunun üzerine adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Bireysel Başvuru’da bulunan Adnan Oktar’a Anayasa Mahkemesi’nden de olumsuz yanıt geldi. Anayasa Mahkemesi, Oktar'ın başvurusunun kabul edilemez olduğuna oy birliğiyle karar verdi. Oktar'ın iddialarıyla ilgili hukuk davası açma yolu tüketilmeksizin bireysel başvuruda bulunduğu anlaşıldığına dikkat çekilen kararda, başvuru yollarının tüketilmemesi nedeniyle kabul edilemez olduğu belirtildi. Oktar'ın ihlal iddialarını kanıtlayacak herhangi bir delil sunmadığının da ifade edildiği kararda, başvurunun açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle de kabul edilemez bulunduğu kaydedildi.
ADNAN HOCA'NIN TÜM VİDEOLARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
İŞTE ADNAN HOCA'NIN KEDİCİKLERİ ( FOTO GALERİ )
DAYANAKTAN YOKSUN
Anayasa Mahkemesi, 3 başvuruyu daha kabul edilemez buldu. Anayasa Mahkemesi’nin kararında, İstanbul'da 1999'da dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesinde yargılanarak müebbet hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından onanan şikayetçinin, konuyu adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşıdığı belirtildi.
AİHM'in yargılamayla ilgili ihlal kararı vermesi üzerine şikayetçi bu kez yargılamanın yenilenmesi isteminde bulundu. Bu isteminin reddedilmesi üzerine konuyu Anayasa Mahkemesine taşıyan şikayetçinin başvurusu, açıkça dayanaktan yoksul olduğu gerekçesiyle Yüksek Mahkeme tarafından kabul edilemez bulundu.
Mersin’in Anamur İlçesi Müftülüğü Şefi iken Hakkari'ye atanan şikayetçi, eski görev yerine dönmek için idari yargıda açtığı davaların lehine sonuçlanmasına karşın kararların uygulanmaması nedeniyle konuyu Anayasa Mahkemesine taşıdı. Anayasa Mahkemesi, açılan davaların bireysel başvuruların başladığı tarihten 5 ay önce kesinleştiğini tespit ederek, "zaman bakımından yetkisizlik" nedeniyle başvuruyu kabul etmedi. Anayasa Mahkemesi, Milli Savunma Bakanlığı’ndan Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı’na atanma talebi reddedilen devlet memurunun çalışma hakkının ihlal edildiği yönündeki şikayeti ise dayanaktan yoksun olduğu gerekçesiyle kabul edilemez bulundu.