HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ağrı bayram namazı saati kaçta? İşte Diyanet'ten bayram namazı saatleri

Ağrı'da bayram namazı saati kaçta merak ediliyor. Bayram namazı yarın sabah Ağrı'daki tüm camilerde coşkuyla eda edilecek. Bayram namazı, senede iki kez kılındığı için ayrı bir öneme sahip. Kurban Bayramı namazı sonrasında Ağrı'da Allah'a yakınlaşmaya vesile olması için kurbanlar kesilecek ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Peki Ağrı'da bayram namazı saati kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? Kurban ne demektir, hükmü nedir? Bayram namazı farz mıdır? İşte Ağrı ve ilçelerinin bayram namazı saati

Ağrı bayram namazı saati kaçta? İşte Diyanet'ten bayram namazı saatleri

Bayram namazı saat kaçta kılınacak Ağrı halkı tarafından merak ediliyor. Bayram namazı senede iki defa ve değişik ay ve günlere denk geldiği için vakti değişir. Bu yüzden müslümanlar, diyanetin bayram namazı saati açıklamasını beklerler. 2017 Kurban Bayramı namaz saatleri Diyanet tarafından açıklandı. Böylece Ağrı'da bayram namazı saati kaçta belli oldu. Peki bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı farz mı vacib midir? Kurban kesmenin hükmü nedir? İşte diyanetin Ağrı ve ilçeleri bayram namazı saatleri...

AĞRI'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Ağrı'da yarın sabah kılınacak bayram namazı saati beklenmeye başlandı. Ağrı'daki camilerde bayram namazı hazırlıkları tamamlandı. Diyanetin bayram namazı saatlerine göre camiler, akın akın cemaatle doldurulacak ve huzur içinde bayram namazı eda edilecek. Peki Ağrı'da bayram namazı saat kaçta? İşte Ağrı ve ilçelerinin bayram namazı saatleri...

Ağrı
Merkez: 06.16
Diyadin: 06.13
Doğubeyazıt: 06.11
Eleşkirt: 06.17
Patnos: 06.17
Taşlıçay: 06.14
Tutak: 06.17

KURBAN NE DEMEKTİR, HÜKMÜ NEDİR?

Sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.

Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere bir şekilde yardımda bulunmuş, hem de Cenab-ı Hakk’a, yaklaşmış olur.

Kurban ibadeti, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri devam ede gelmektedir. Ayrıca kurban, bir Müslüman’ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun da bir nişanesidir.

Kurban Hanefi mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre ise, sünnet-i müekkededir. Dini kaynaklarda Peygamber Efendimizin kurbanını daima kestiği ifade edilmektedir.

BAYRAM NAMAZI NEDİR? BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı, Ramazan Bayramı veya Kurban Bayramı'nın ilk günü güneşin doğmasından yaklaşık 50 dakika geçtikten sonra cemaatle birlikte kılınan namazdır.

Bayram namazına, allahuekber "Niyet ettim Allah rızâsı için vâcib olan (Ramazan veya Kurban) Bayramı namazını kılmaya. Uydum imama." denip niyet edilir.

İmam, ellerini kulaklarına kaldırıp "Allâhu Ekber" diyerek tekbîr alıp ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve "Sübhaneke" duasını okunur . Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp "Allâhu Ekber" diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam, ellerini kulaklarına kadar kaldırıp "Allâhu Ekber" diyerek tekbîr alır ve ellerini göbek altında bağlar. Cemaat de aynısını yapar ve imamın okuduğu sûre ve âyetleri dinler. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde yapılır.

Ardından 2. rek'âta kalkılıp, eller göbek altında bağlanır. İmam, sûre ve âyetleri okur, cemaat dinler. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imam ellerini kulaklarına kaldırıp "Allahu Ekber" diyerek tekbîr alır ve ellerini yana bırakır. Cemaat de aynısını yapar. Sonra, imamla birlikte rükû ve secde yapılarak namaz bitirilir.

Sonra, imam minber'e çıkarak "Bayram hutbesi" ni okur. Sonra, dua edilir.

Bayram namazının kılınışının akıllarda kalması için "iki salla bir bağla üç salla bir yat" şeklinde bir tekerleme de yapılmıştır.


En Çok Aranan Haberler