Akademisyenler Haberleri

İstanbul'da yapay zeka lisesinin kurulması için çalıştay düzenlendi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Teknopark İstanbul işbirliğiyle düzenlenen "Yapay Zeka Lisesi Kurulum ve İçerik Geliştirme Çalıştayı"nda, akademisyenler, bilişim öğretmenleri ve sektör temsilcilerince, yapay zeka lisesinin içeriğinin geliştirilmesi, müfredatının tasarlanması, hangi derslerin okutulması gibi konular ele alındı.

Yurthaber 2024-04-25 14:12:04

Akdeniz kıyılarında yoğunlaşan göçmen denizanası, balıkçılığı olumsuz etkiliyor

Mersin'de akademisyenler, küresel ısınma nedeniyle Kızıldeniz üzerinden geldikleri Akdeniz kıyılarında popülasyonunu artıran göçmen denizanalarının, balıkçılık sektörünü olumsuz etkilediğini düşünüyor.

Yurthaber 2024-03-22 11:06:29

Dikkat! Damar yolu ile verilen serumda tespit edildi: Uzmanı, Artık yeniden düşünmemiz gerekiyor dedi

Adana Çukurova Üniversitesi ile Danimarka Roskilde Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, ortak çalışma ile tıbbi tedavilerde kullanılan serumları inceledi. İncelemeyle 1 litrelik serumlarda 65 adet mikroplastik olduğu tespit edildi! Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıkarken, Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, "Plastiğin insanlar ve diğer canlılar ile bu kadar yakın temasta bulunması konusunu artık yeniden düşünmemiz gerekiyor" dedi, cam serum kullanımına dikkat çekti.

Haber 2024-03-17 11:47:07

Konya'da bulundu! Bir ilk oldu '5 yıl içinde ortadan kalkacak' Çıktığı gezintide fark etti... Hemen harekete geçtiler

Konya, Geyik Dağları 2600 rakımda Hasan Hüseyin Kahriman'ın bulduğu, 'sirk buzulu' varlığı kanıtlandı. Akademisyenler "Arazi çalışmasıyla güncel buzulların varlığı doğrulandı. Bu, bilimsel olarak Geyik Dağı’nda güncel bir buzul varlığını tanımlayıp doğrulayan ilk çalışma. 2010'dan 2023'e dek 13 yıllık sürede buzulların yüzde 82’sinin eridiği görülüp küresel sıcaklıkların arttığı dönemde önümüzdeki yıllarda buzulların tamamen ortadan kalkacağı ifade edilebilir" dedi.

Haber 2024-01-04 10:52:33

Ege Denizi'nde dalış yapan akademisyenler deniz çayırlarının ekolojik durumunu inceliyor

Manisa Celal Bayar ve Dokuz Eylül üniversitelerinden akademisyenler, TÜBİTAK destekli proje kapsamında tüplü dalış yaparak kıyıdan 40 metre derine kadar olan alanda inceleme yapıyor.

Yurthaber 09-06-23 11:54

Muş'ta akademisyenler, kadınları şiddet ve erken yaşta evlilik konusunda bilgilendirdi

Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde görevli akademisyenler, 2 bini aşkın kadını "şiddet ve erken yaşta evlilik" konusunda bilgilendirdi.

Yurthaber 23-03-23 13:29

Akademisyenler, depremi yaşayan gebe ve lohusalarla görüştü

Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ve Hemşirelik Bölümü akademisyenleri, depremden etkilenen Elbistan ve Afşin ilçelerinde çadır kentlerde kalan gebe ve lohusalarla görüştü.

Yurthaber 28-02-23 11:26

'Felaket yaşanır' diyerek uyardı, seferberlik çağrısı yaptı: İstanbul'u kuzeye taşımalıyız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 45 bine yakın insanın hayatını kaybettiği depremler sonrası gözlerin çevrildiği beklenen Marmara depremi için yeni bir açıklama geldi. Deprem bölgesinde incelemeler yapan ODTÜ'lü akademisyenler arasında yer alan Profesör Doktor Barış Binici, olası bir depremde sıkışık yapılaşma nedeniyle felaketin boyutunun beklenenden yüksek olabileceğini belirtirken; seferberlik çağrısı yaptı. Binici, İstanbul'u "kuzeye taşıma" önerisinde bulundu.

Haber 27-02-23 10:03

Hatay'da yüksek lisans tezi onlarca kişinin hayatını kurtardı! Kendisi dimdik ayakta kaldı, ikizi ise yerle bir oldu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler 11 ili etkiledi. Depremlerden etkilenen iller arasında Hatay da bulunuyor. Kentte çok sayıda bina yıkılırken ayakta kalan bir bina dikkatleri çekti. Binaya 2008 yılında akademisyenler tarafından güçlendirme yapıldığı ortaya çıktı. Yüksek lisans tezi olan güçlendirmeyle çok sayıda kişi hayatta kalırken ikizi olan bina son depremlerde yerle bir oldu.

Haber 23-02-23 20:30

Ağrı'nın jeotermal potansiyeli ortaya çıkarılıyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesinden akademisyenler, Diyadin ilçesindeki jeotermal kaynakların su kalitesi ve mineral durumu gibi özelliklerine ilişkin ön çalışma yaptı.

Yurthaber 28-11-22 11:56

Türk akademisyenler bacaklı robot platformlarını zorlu arazi şartlarına hazırlıyor

ODTÜ Robotik Merkezi akademisyen ve öğrencilerinden oluşan ekip, kaplan, leopar, çita gibi canlıların doğayla mükemmel uyumundan esinlenilerek üretilen dört bacaklı robot platformlarına, zor arazi şartlarında yüksek hareket kabiliyeti kazandırmak için savunma sanayii ile ortak çalışmalara başladı.

Yurthaber 16-11-22 11:02

Mucize bitki safran, çalıştayda ele alınacak

Safranbolu'da 20-21 Ekim'de düzenlenecek 1. Safran Çalıştayı'nda akademisyenler sunum yapacak, Lavanta Kokulu Safran Bahçesi ziyareti gerçekleştirilecek

Yurthaber 14-10-22 15:03

Türk akademisyenler Katar'da Neşet Ertaş türkülerini seslendirdi

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Katar Müzelerinin düzenlediği programda Trakya ve Van Yüzüncü Yıl üniversitelerinin akademisyenleri sahne aldı

Yurthaber 14-10-22 09:00

MS hastalığı konusunda çalışmalar yürüten akademisyenler Gaziantep'te buluştu

MS hastalığı konusunda çalışmalar yürüten akademisyenler Gaziantep'te buluştu

Yurthaber 07-10-22 15:52

Çalgı yapımcısı akademisyenler, İzmir'de ünlü keman ustalarıyla buluştu

Çalgı yapımcısı akademisyenler, İzmir'de ünlü keman ustalarıyla buluştu

Yurthaber 06-10-22 10:01
deu

Kastamonu'da akademisyenler e-ticareti geliştirmek için çalışacak

Kastamonu'da akademisyenler e-ticareti geliştirmek için çalışacak

Yurthaber 04-10-22 17:14

Arı zehrinin kalitesini etkileyen üretim faktörleri TÜBİTAK destekli projeyle belirlenecek

Türkiye'de tıbbi ilaç ve kozmetik sektöründe ham madde olarak kullanılan arı zehrinin kaliteli şekilde üretiminin yapılabilmesi ve artırılması amacıyla Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi tarafından proje hazırlandı - TÜBİTAK'ın desteklediği projeyle farklı şehirlerde genetik haritası çıkarılan 52 arı ırkını incelemeye alan akademisyenler, mevsim, ırk ve beslenme gibi arı zehrinin "Apiterapötik değeri"ni etkileyen üretim faktörlerini bilimsel olarak belirlemeye çalışıyor

Yurthaber 22-09-22 12:28

Doktor ve akademisyenler kadın kanserlerine dikkati çekmek için mor giyindi

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde görevli doktor ve akademisyenler, yerleşkedeki ağaçlar ile hastane servislerini de mor fiyonk ve balonlarla süsledi - Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretin Üyesi Prof. Dr. Yakup Kumtepe: - "10 yıl önce haftada 2 kadın kanseri ameliyatı yaparken şimdi günde 2-3 ameliyat yapıyoruz. Kanser oranlarımız gittikçe artıyor"

Yurthaber 20-09-22 09:54

Geleneksel yöntemlerle kenevirden örülen giysiler TEKNOFEST'te sergileniyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesinin standında öğrenci ve akademisyenler tarafından yapılan hırka, gömlek, kravat ile çanta ve kilim gibi ürünler bulunuyor

Yurthaber 02-09-22 11:19

Burdur'da başlatılan Çoban Köprüsü projesiyle çobanlar ve akademisyenler buluştu

Burdur'da başlatılan "Çoban Köprüsü" projesiyle çobanlar ve akademisyenler buluştu

Yurthaber 01-09-22 17:20

Tozkoparan Höyüğü kazısında mimari kalıntılar ve çömlek parçaları bulundu

Tunceli'nin Tozkoparan köyünde geçen yıl başlatılan kurtarma kazısına, Düzce, Erzurum, Diyarbakır ve Çorum illerindeki çeşitli üniversitelerden akademisyenler danışmanlık yapıyor - Düzce Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Yılmaz: - "Kazıda bizi şaşırtan mimari kalıntılar açığa çıktı ve çok geniş duvarlarla karşı karşıyayız. Kalın duvarlar olması bunun bize anıtsal yapı olduğunu düşündürüyor"

Yurthaber 19-08-22 12:30

Bursa Teknik Üniversitesindeki akademisyenler elektrik üreten kumaş geliştirdi

Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu başkanlığındaki ekip tarafından 3 yıllık çalışma sonucu ortaya çıkarılan kumaşın akıllı saat, akıllı bileklik gibi giyilebilir ürünlerin şarj edilmesinde kullanılması amaçlanıyor - Bu kumaş, benzerlerinden hibrit nanolifli malzemeden yapılması, hafif ve esnek oluşuyla ayrılıyor

Yurthaber 17-08-22 13:05

Fındığın DNAsını çıkaran akademisyenler tek ağaç modeliyle verim artışı hedefliyor

Düzce Üniversitesi bünyesindeki Fındık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde akademisyenler, bölgenin önemli tarım ürünlerinin başında gelen fındıkta verimin desteklenmesi için bilimsel çalışmalar yürütüyor

Yurthaber 07-08-22 14:09

Van Gölü Havzası'nın yerel buğday çeşitleri koruma altına alındı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde görevli akademisyenler, Bitlis, Muş, Van ve Ağrı'da 127 lokasyondan topladıkları 12 çeşit yerel buğdayın ıslahı ve geliştirilmesi için çalışma yürütüyor - Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk: - "Amacımız, bölgenin iklimine ve ekolojik yapısına en verimli popülasyonları belirleyip sonra da üretim aşamasına geçmek. Çalışma sonunda kalite ve verimde öne çıkan belirli popülasyonlar var"

Yurthaber 30-07-22 11:03

Van'da akademisyenler yetiştirdikleri tıbbi ve aromatik bitkilerin hasadına hazırlanıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünce yetiştirilen, aralarında yöreye özgü otlu peynirde kullanılan türlerin de bulunduğu 300 çeşit aromatik ve tıbbi bitki hasada katılan çiftçilere veriliyor, bilimsel çalışmalarda kullanılıyor - Van YYÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Tunçtürk: - "Ülke olarak son yıllarda aromatik ve tıbbi bitkilerin üretiminde iyi duruma geldik. Her yıl ekim alanlarımızda artış var"

Yurthaber 22-07-22 12:17
Van

Yalova'da akademisyenler, kaynakçıların elini rahatlatacak aparat tasarladı

Yalova Üniversitesi Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Tımaç ve ekibinin geliştirdiği "ilave tel tutucu aparat" ile kaynak sırasında zaman kaybının ve iş kazalarının önüne geçilmesi hedefleniyor - Dr. Öğretim Üyesi Tımaç: - "Kaynakçı, buluşumuzla aslında daha fazla yorulmadan, iş güvenliği, ergonomi ve kaynak kalitesini iyileştirme anlamında daha iyi kaynak yapabilecek"

Yurthaber 10-07-22 11:43

GÜNCELLEME 2 - Akademisyenler ve ailelerini taşıyan midibüs devrildi, 1 kişi öldü, 19 kişi yaralandı

Kazada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz hayatını kaybetti VALİNİN YARALILARI ZİYARETİ VE KORKMAZ'IN CENAZESİNİN MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİĞİ BİLGİSİ EKLENDİ

Yurthaber 25-06-22 23:49

GÜNCELLEME - Akademisyenler ve ailelerini taşıyan midibüs devrildi, 1 kişi öldü, 19 kişi yaralandı

Kazada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz hayatını kaybetti KAZADA ÖLEN KİŞİNİN KİMLİK BİLGİSİ, YARALI SAYISI VE VALİNİN AÇIKLAMASI EKLENDİ

Yurthaber 25-06-22 18:57

Akademisyenler ve ailelerini taşıyan midibüs devrildi, 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

Akademisyenler ve ailelerini taşıyan midibüs devrildi, 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

Yurthaber 25-06-22 16:55

Hastalar uyuyunca tümörler uyanıyor! Meme kanseri geceleri daha çok yayılıyor

Meme kanseri hakkında yapılan çalışmanın sonuçları yayımlandı. Bilim insanları meme kanseri hücrelerinin gece boyunca daha agresif ilerlediği konusunda uyarıda bulundu. Meme kanserine neden olan kanserli hücrelerin uyurken başka bir kütle oluşturmak için daha agresif hareket ettiği ortaya çıktı. İsviçreli akademisyenler, geceleri numune alınırsa meme kanserini daha hızlı teşhis edebileceklerini söyledi.

Haber 23-06-22 09:02

Atatürk Üniversitesinde Akademik Teşvik ve Ödül Töreni yapıldı

Eğitim, araştırma, topluma katkı, araştırma temelli eğitim, eğitim temelli toplumsal katkı, araştırma temelli toplumsal katkı ve çarpan katkı alanlarındaki çalışmalarında başarılı akademisyenler ödüllendirildi

Yurthaber 16-06-22 11:42

Akademisyenler, Hakkari'deki maden sahalarında inceleme yaptı

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi ve Türkiye Kurşun, Çinko Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk: - "Şu an kurşun, çinko cevherinde Türkiye'de üretimde lider olan bir yerdeyiz. Yılda 300 bin tonu geçen değeri ile Hakkari şu an lider konumda"

Yurthaber 11-06-22 22:18

Türk tarihini değiştirecek keşif: Denizli'de bulundu! 1071'den önce...

Denizli’nin Bekilli ilçesi kısalında, Türk tarihini değiştirebilecek bir keşfe imza atıldı. Bölgede bulunan M.S. 3 ve 4’üncü yüzyıllara ait kaya resimleri ve yazıtlar, tarihçileri heyecanlandırdı. Amatör bir sporcu tarafından fark edilen ve akademisyenler tarafından incelemeye alınan yazıtların Göktürk alfabesiyle yazıldığı tespit edildi. Yaklaşık 1800 yıllık 33 kaya resmi ve yazıtların, Türklerin 1071’den önce de Anadolu topraklarında yaşamış olduğunun ispatı olduğu belirtildi. İşte detaylar!

Haber 03-06-22 11:25

Cilo Dağları bitki çeşitliliğiyle bilim insanlarını heyecanlandırdı

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu: - "Biyoçeşitlilik araştırması yapan akademisyenler için bulunmaz bir fırsat oldu. İleride eminim burada daha çok çalışma yapacaklardır" - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Özlem Nisbet: - "Gerçekten korunması ve önem verilmesi gereken bir alan"

Yurthaber 30-05-22 12:13

Son dakika: Şişli'deki katliamda yeni detaylar! Akademisyenler Beril Varol ve Ömer Akın'ı öldüren Yavuz Selim Bektaş’ın intihar notu ortaya çıktı

Son dakika haberi: Şişli'deki bir apartman dairesinde yaşanan korkunç olay Türkiye'yi dehşete düşürmüştü. Yavuz Selim Bektaş, eski kız arkadaşı akademisyen Beril Varol (28) ve onun ev arkadaşı akademisyen Ömer Akın'ı (29) öldürdükten sonra intihar etmişti. Polisin yaptığı incelemeler sonucunda Yavuz Selim Bektaş'ın intihar not ortaya çıktı. Bektaş'ın bıraktığı notta, "Kaldı bir intikamım onu da aldım" yazdığı öğrenildi.

Haber 29-05-22 08:09

Bilim insanları Cilo Dağları'ndaki buzul alanında inceleme yaptı

Etkinlikte Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez ve akademisyenler, davul zurna eşliğinde halay çekti

Yurthaber 28-05-22 19:19

Diyarbakır'da akademisyenler kırsalda resim yeteneği olan çocukları keşfediyor

DÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından hayata geçirilen "Geleceğin Sanatçılarını Keşfediyoruz" projesi kapsamında akademisyenler Sur ilçesinde resme kabiliyetli öğrencileri belirlemeye başladı - DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç: - "Temel amaç, öğrencilerimizin içlerinde gizli kalmış sanat yeteneklerini keşfederek ileriki hayatlarında uygun okullara yönlendirilmelerini sağlamak"

Yurthaber 23-05-22 11:38

Laboratuvarda bitki klonlayan akademisyenler, fide üretim sürecini kısalttı

Cumhuriyet Teknokent'te Ar-Ge çalışmaları yürüten bilim insanları, çeşitli türlerdeki fidelerin normal şartlarda 1 yıl olan üretim sürecini, doku kültürü laboratuvarında 3,5 aya indirdi - Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Yurt dışından da bizimle çalışmak isteyen firmalar oldu. Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere birkaç ülkeyle bağlantılarımız var"

Yurthaber 03-05-22 11:45

Marmara Denizi'nde müsilaj geri mi döndü? Bilim insanları inceleme raporunu açıkladı

Marmara Denizi'ndeki müsilaj incelemesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Müsilajda Marmara Denizi'ndeki son durum, bilim insanları tarafından ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'ne ait Alemdar-2 adlı araştırma gemisinde değerlendirildi. Akademisyenler, suda müsilaj olduğuna ilişkin herhangi bir bulguya rastlanmadığını ifade ederken, denizdeki oksijen durumu geçen yıla göre daha iyi seviyede olmadığını da açıkladılar.

Haber 27-04-22 19:59

Fransa'da insan hakları savunucularından bütün mültecilere eşit davranılması çağrısı

Aralarında, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, sosyologlar, hukukçular ve doktorların olduğu aktivistlerin ortak bildirisinde, Fransa ve Avrupa'daki kurumlar ile Batı medyasının mültecilere yönelik çifte standartlı tutumuna tepki gösterdi - Bildiriden: - "Fransa ve Avrupalıların gösterdiği bu dayanışma dalgası, göçe yönelik her zamanki alışılmış medyatik ve siyasi tavırdan tamamen farklı" - "Avrupa Birliği Ukraynalılar için seferber olurken her yıl yüzlerce erkek, kadın ve çocuk mülteci sınırlarımızda kapıların yüzlerine kapatılması nedeniyle yaşamını yitiriyor"

Yurthaber 04-03-22 18:00

SBÜ Bursa Tıp Fakültesinde terfi eden akademisyenler cübbe giydi

Rektör Prof. Dr. Cevdet Erdöl: - "Ülkemizin yurt dışında Türkçe eğitim veren ilk yükseköğretim kurumunu, Recep Tayyip Erdoğan Meslek Yüksekokulu olarak Somali Mogadişu'da açtık. Oradan mezun veren üniversite olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz"

Yurthaber 01-03-22 16:59

Sanko Holding, TEKNOFEST 2022’nin paydaşları arasında yer alacak

Holding bünyesindeki mühendisler, Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'na katılacak öğrencilere mentorluk desteği sağlayacak ve aynı zamanda, değerli Akademisyenler ile projelerin değerlendirilme süreçlerine dahil olacak

Yurthaber 21-02-22 13:40

KOÜ'lü akademisyenler ABD'deki Kar Heykel Şampiyonası'na katıldı

KOÜ'lü akademisyenler ABD'deki Kar Heykel Şampiyonası'na katıldı

Yurthaber 03-02-22 09:50

Turkcell'in hukuk teknolojileri maratonu Lexathon sonuçlandı

Turkcell Hukuk ve Regülasyon Fonksiyonundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir: - "Turkcell Akademi ile 4 farklı tema etrafında ekosistem paydaşlarını, yurt içi ve yurt dışından değerli akademisyenler ile konunun uzmanlarını bir araya getirerek gençlerin bu alandaki ilgisini ve bilgisini artırmayı amaçladık"

Yurthaber 19-01-22 10:35

Barış Akademisyenleri Hukuki Süreçlerde Kararlı

Anayasa Mahkemesi’nin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiği “Barış için Akademisyenler” bildirisini imzalayan akademisyenler, OHAL Komisyonu’nun ret kararları nedeniyle üniversitelerine dönemezken hukuki süreçleri sürdürmeye kararlı görünüyor

Haber 13-01-22 21:34

7 üniversiteden akademisyen bunun için geldi! Bartın'ın tarihini değiştirecek höyük

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Bağdatlı Çam tarafından 7 üniversiteden gelen akademisyenler tarafından yürütülen arkeolojik çalışmalarda 5 bin yıllık höyük bulundu. Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Handan Karakoç, Bartın merkez ve ilçeleriyle tespit edilen kültür varlıkları Bartın tarihinin 5 bin yıl öncesine uzandığını ortaya koymaktadır'' dedi.

Haber 11-01-22 11:00

Sayıları 19'a çıktı! Muğla'da yeni bir kaside çiçeği türü keşfedildi

Ege, Pamukkale ve Muğla Sıtkı Koçman üniversitelerinden akademisyenler, Muğla'nın Ula ilçesinde tespit edilen yeni bir kaside çiçeği türünü bilim dünyasına kazandırdı. Bilim dünyasında kazandırılan bitkiye "Muğla kasidesi", bilimsel olarak ise bitkiyi keşfeden Buse Topçuoğlu'na atfedilerek "Scutellaria topcuoglui" adı verildi. Muğla kasidesinin keşfi ile Türkiye'deki bu sayı 19'a çıkmış oldu.

Haber 24-12-21 09:13

Kav mantarı mucizesi! Kanamaları erken durduran formül bulundu

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi laboratuvarların da uzun süredir kav mantarı üzerinde çalışan akademisyenler kanamaların hızını durduran bir formül geliştirdi. Ortalama 6 dakika olan bir kanama bu formül ile 2,5 dakikada durdurulabiliyor. Öğretim Üyesi Dr. Gülşah Gedik, "Ağaçlarda yetişen kav mantarının kanamayı durdurucu, hayat kurtarıcı, tıbbi işlemleri kolaylaştırıcı özellikte bir ürün olabileceği düşünüldü. Aldığımız sonuçlar çok şaşırtıcıydı'' dedi.

Haber 23-12-21 09:39

Akademisyenler TURKOVAC'ın acil kullanım onayı almasını değerlendirdi

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan: - "Özellikle faz çalışmaları esnasında Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en geniş kapsamlı klinik araştırma çalışmasını destekleyerek gerçekleştirdik" - Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara: - "Karşılaştırmada da hatırlatma dozu olarak bizim aşımız uygulandığında herkesin tam cevap verdiğini gördük"

Yurthaber 22-12-21 15:56