ANKARA (İHA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, yükseköğretimde başörtüsü yasağının kaldırılması için hazırlanan YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesinde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin, CHP ve DSP dahil tüm partilerin katkısına açık olduğunu ve katkı beklediklerini söyledi. Bu teklifin Anayasa değişikliğiyle ilgili süreç tamamlandıktan sonra gündeme geleceğini belirten Bozdağ, "CHP, Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini söylüyor. O sürecin sonucunu bekleyeceğiz" dedi.
TBMM'de gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesine ilişkin düzenlemenin rafa kaldırıldığı haberlerinin hatırlatılması üzerine, "Şu anda öyle bir şey yok" dedi. Anayasa'da yapılan değişikliklerle ilgili sürecin devam ettiğini ifade eden Bozdağ, o süreçten ve değişiklik yürürlüğe girdikten sonra YÖK Kanunu ile ilgili değişiklik sürecinin devam edeceğini belirtti. Bozdağ, "Bizim söylediğimiz şey şu; bu konuda farklı bir çözüm önerisi olan herhangi birisi varsa veya daha iyi bir çözüm, sorunu çözecek başka alternatif formüller varsa CHP, DSP dahil, Meclis içi, Meclis dışı bütün partilerin katkı vermesine açık olan bir süreçtir. Biz de bu katkıyı hepsinden bekliyoruz" dedi.
Bozdağ, "Bir öteleme mi söz konusu?" sorusu üzerine Anayasa değişikliği ile ilgili sürecin devam ettiğini tekrarlayarak, "Cumhurbaşkanı'nın onay süreci var, ondan sonra yürürlük süreci var. CHP, Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini söylüyor. O sürecin sonucunu bekleyeceğiz" diye konuştu.
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun, "Anayasa değişikliği tamamlansın, işleyişe bakalım?" şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bozdağ, "Anayasa değişikliğiyle ilgili süreç bittikten sonra bu konu değerlendirilecektir" dedi. Bozdağ, "Katkı gelmezse bu haliyle mi görüşülecek?" sorusuna ise, "Biz TBMM Başkanlığı'na teklifimizi verdik. Şu anda her türlü katkıya açık" karşılığını verdi.
Bozdağ, Yargıtay Başkanlığı'na seçilen Hasan Gerçeker'in türbanla ilgili düzenlemeye işaret ederek yaptığı "Hurafelerle dolu sisteme geri dönülmesine geçit vermeyeceğiz" açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, hukuk devletinde herkesin bunun gereklerine göre davranmakla yükümlü olduğunu söyledi. Yasama organının da, diğer devlet organlarının da buna uymakla yükümlü olduğunu ifade eden Bozdağ, "Herkesin görev ve yetki alanı içinde, Anayasa'dan ve yasalardan aldığı yetkiyi kullanması bizim hukuk devleti olmamızın gereğidir. Türkiye'de bu noktada farklı değerlendirmeler, usuller var. Herkes de bunu takip ediyor. Yargı değerlendirme yapar, düşünür. Değerlendirmelerini de karar şeklinde açıklar, kamuoyuyla öyle paylaşır" şeklinde konuştu.